1. HABERLER

  2. 1 milyar $ tamam 500 milyon $ yolda
1 milyar $ tamam 500 milyon $ yolda

1 milyar $ tamam 500 milyon $ yolda

Ankara’da 1 milyar dolarlık projeler geliştiren Bayraktar İnşaat, 500 milyon dolar daha yatıracak. Firma ofisin dışında konut da yapacak

A+A-

İnşaat sektöründe 60 yıldır faaliyet gösteren Bayraktar İnşaat, Ankara’da toplamda 1.5 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Firma bu tutarın 1 milyar dolarını hayata geçirirken, 500 milyon dolarlık yatırım içinse hazırlıkları tamamladı.

Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre İstanbul’daki yatırımlarının yanı sıra Ankara’da Via Tower, Via Green, Via Flat ve Via Twins projeleriyle inşaat sektöründe yoluna devam eden Bayraktar İnşaat, 1 milyar dolarlık yatırım son 6 yılda gerçekleştirdi. Ankara’nın nitelikli ofis ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen Bayraktar İnşaat, 2015 yılında 500 milyon dolarlık konut ve ofislerin bulunduğu mega projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Ankara’da ofis ihtiyacının hala çok fazla olduğunu kaydeden Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, “Ankara’da ofis ihtiyacı İstanbul’dan daha fazla, bürokrasinin ve iş dünyasının kalbi Ankara’da tamamladığımız projelerimizle, ofis ihtiyacının belirli bir kısmını karşıladık” diye konuştu.

Flat’te kiralama başladı

Mehmet Bayraktar, son projeleri olan Via Flat’te ofis kiralamalarının başladığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Modüler olarak tasarladığımız ofislerimiz 100 metrekareden başlayıp 5 bin 176 metrekareye kadar büyüyebiliyor. Bu sebeple projemiz her sektörden büyük firmaların markajı altına girdi. Via Flat projesinde 25 bin 542 metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Toplam 68 ofisin yer aldığı projede, iş dünyasının ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek 6 toplantı odası yer alıyor.”

İlk Leed Gold’u aldı

Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçirilen ve 128 ofisten oluşan Via Green projesi, Ankara’nın ilk Leed Gold sertifikasına sahip iş merkezi unvanına sahip. Isı ve ses yalıtımı bakımından farklılık oluşturan Via Green, klima kullanımını azaltan, yağmur suyunu biriktiren bir yapı olarak tasarlandı. Biriken yağmur sularıyla çevre ve peyzaj sulamasının yapıldığı projede dizayn edilen kat bahçeleri de balkonlu ofis keyfini yaşatıyor. Teslimlerin başladığı Via Green projesinde ofislerin haricinde 11 dükkân ve 3 mağaza da bulunuyor.

500 milyon dolar yatıracak

Mehmet Bayraktar, Ankara’ya yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, Ankara’nın gelişim aksı olarak öne çıkan Eskişehir Yolu ve Konya Yolu üzerinde konut ve ofis yatırımları gerçekleştireceklerini açıkladı. Bayraktar İnşaat’ın yakın vadede planladığı 3 proje için yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor. Mehmet Bayraktar, Konya Yolu üzerinde ofis ve mağazalardan oluşan proje için imar çalışmalarının devam ettiği bilgisini vererek, bu projeyi yıl sonuna yetiştirmeyi planladıklarını anlattı.
Eskişehir Yolu üzerinde ise 350 konutluk bir projeyi 2014 sonunda satışa sunmayı hedeflediklerini dile getiren Mehmet Bayraktar, proje kapsamında 1+1, 21 ve sınırlı sayıda 1+1 daire ile mağazaların yer alacağını belirtti. Ankara’nın yeni konut bölgesi olarak ön plana çıkan İncek bölgesinde’de bir konut yatırımı planladıklarını açıklayan  Mehmet Bayraktar, “İncek’te 300 bin metrekarelik arsa üzerinde bin 500 konut için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje kapsamında büyük bir de gölet yer alacak. Bu projemiz için acele etmek istemiyoruz. İncek’te toplam 50 bin konut üretilmesi öngörülüyor. Süreci ve bölgenin gelişimini görmek istiyoruz” diye konuştu.
Mehmet Bayraktar ayrıca, Ankara otogarı AŞTİ önündeki Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde 30 dönümlük arazi için kat karşılığı görüşmelerin sürdüğü bilgisini vererek, burada konut projesi gelişitrmek istediklerini söyledi.

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.