1. HABERLER

  2. 12 AY GÖLBAŞI
12 AY GÖLBAŞI

12 AY GÖLBAŞI

Eylül ayı meclis toplantısında gündeme taşınan projenin ayrıntılarını Başkan Odabaşı Gölbaşı Son Gaste’ye açıkladı.

A+A-

Ankara Kalkınma Ajansı, 2011 yılı teklif çağrısı kapsamındaki mali destek programlan ile sağlanacak toplam desteği 25 milyon TL'ye, 'Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı' bütçesini ise 15 milyon TL'ye çıkardı. Bu çerçevede Ankara'nın 1. derece gelişmişlik düzeyine sahip ilçelerine yönelik ayrılan 6 milyon TL'lik kısmının 9 milyon TL'ye yükseltilmesi, kalan kısmının ise 2., 3., ve 4. derece gelişmişlik düzeyine sahip ilçelere tahsis edilecek.

Alınan bu karar doğrultusunda Gölbaşı Belediyesi harekete geçti.  Hibe kredilerinden yararlanmak için Gölbaşı Belediyesi Ankara’nın sahifeye ilçelerinden biri olan Gölbaşı’nda turizmi canlandırmak adına ‘12 Ay Gölbaşı’ adını taşıyan yeni bir projeyle Gölbaşılıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

GÖLBAŞI’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Eylül ayı meclis toplantısında gündeme taşınan projenin ayrıntılarını Başkan Odabaşı Gölbaşı Son Gaste’ye açıkladı.

Gölbaşı’nın tüm doğal, kültürel tarihi miraslarından tam kapasiteli faydalanabilmesi, bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla hazırlanan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Odabaşı, bu projenin Gölbaşı’nın değerlerinin tanıtılmasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

TURİZM ALANINDA İLKLERİ YAPTIK

Turizm adına Gölbaşı’nda ilkleri yaptıklarının altını çizen Odabaşı,  “Gölbaşılılar bugüne kadar turizm adına neler yapıldığını fark etmesi lazım. İlk turizm bürosunu açan, ilk Türkçe ve İngilizce broşürleri çıkaran,  ilk defa Almanya’ya gidip bunu tanıtan biziz. Son olarak bir turizm kitapçığı çıkardık. Tarihi çeşmeler, konaklar ve birçok alanda bilgi verilen bir kitapçık çıkardık. Biliyorsunuz Dikilitaş Mağaramız var. Onunla ilgili yaklaşık 1 yıldır çalışma yapıyoruz. Bölgede imar çalışması yaptık. Valilikten yazı çıksa oranında turizme kazandırılmasını istiyoruz. Ama bazen bürokraside işler ağır gidiyor” dedi.

AMACIMIZ, GÖLBAŞI’NI DAHA İLERİYE TAŞIMAK

12 Ay Gölbaşı projesi'nin Gölbaşı’nı daha ileriye taşıma ve Gölbaşı’nı daha iyi tanıtma anlamında hazırlanan bir proje olduğunu ifade eden Başkan Odabaşı, " Burada amaç, Gölbaşı’nın değerlerini geniş kitlelere tanıtabilmek, sadece Türkiye’de değil, dünyada da Gölbaşı’nın ismini duyurabilmektir" dedi.

Daha önce açıklamış olduğumuz GÖL-ÇEP projesi ile ilgili bir çalışma yaptık. Bu projede de el sanatları, hafta sonu evleri, organik ürünler, içerden ve dışarıdan gelen turistlerin burada kalabilmesi, üretilen organik ürünlerin satılması gelen turistlere ikramı ve tanıtılması gibi çok amaçlı bir proje. Bu uzun vadeli bir iş. Gölbaşılılara bu projeyi anlata anlata gerçekleştireceğiz. Bu projeler 1-2 yıl içerisinde tamamlanacak projeler değil. Önemli olan bunu başlatmak ve temelini atmaktı. Biz bunu başlattık. İnşallah adım adım da bunun ilerlemesi için çalışma yapacağız.

Bizim başka projelerimizde var. Bunlardan zaman zaman bahsettik. Mesela köylerin mevcut yapısını koruyarak, Ankara evlerine teşvik etmek. Onunla ilgili 5 tane proje hazırladık. Bu projeleri vatandaşlarımıza ücretsiz veriyoruz. Bu projeleri uygulayanlara da %80’ne varan ruhsat indirimi de yaptık.” dedi.  

ODABAŞI’NA YETKİ VERİLDİ

Gölbaşı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında mecliste gündeme gelen konuyla ilgili proje başvurusunda bulunabilmek için Başkan Odabaşı’na yetki verildi.  Başkan Odabaşı yaptığı açıklamada proje onaylandığında Belediye olarak projeyi biran önce hayata geçirmek için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.