1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 15 Temmuz'da binlerce Gölbaşılı tek yürek oldu
15 Temmuz'da binlerce Gölbaşılı tek yürek oldu

15 Temmuz'da binlerce Gölbaşılı tek yürek oldu

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz akşamında dualarla açıldı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz akşamında dualarla açıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümünde, darbe girişiminde şehit olan kahramanların anısına, Gölbaşı Belediyesi tarafından “15 Temmuz Şehitler Anıtı” dikildi.  Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Akademisi yolu üzerinde bulunan Şelale Parkı’na dikilen şehitler anıtının açılışı, Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün  katılımıyla gerçekleşti.

Kaymakamlıkta toplanan binlerce Gölbaşılı Türk bayrakları ile Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Akademisi yolu üzerinde bulunan Şelale Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alpaslan, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan, belediye meclis üyeleri, siyasiler, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalabalık grup ellerinden Türk bayrağıyla birlikte Şehitler Anıtı’na kadar Türk bayrakları e meşalelerle yürürken yürüyüş Şehitler Anıtı’nda son buldu. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur’an tilaveti okundu.

GÖLBAŞILILAR ÖNEMLİ ROL OYNADI

Açılışta konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay darbe girişiminden en çok yara alan ilçelerden birisiNİN Gölbaşı olduğunu ifade ederek, Gölbaşılıların o gece darbecilerle işgal edilen kritik bölgelerin alınmasında önemli rol aldığını söyledi.

BUGÜNLERİ UNUTMAYACAĞIZ

Duruay şu ifadeleri kullandı;

Bizler 15 Temmuz hain darbe girişiminde hiç yorulmadık. 24 saat Özel Harekatı, TÜRKSAT'ı Külliyeyi, TRT'yi koruduk. Gölbaşı'nda vatanını milletini seven bu bayrak için canını hiç gözünü kırpmadan canını verecek insanların günüydü. Bugünde onları unutmamak, bizden sonra ki nesillere unutturmamak için Anıtımızı açacağız. bu anıtımız genci ile yaşlısı ile, vatanı seven polis ve asker kardeşlerimiz ile birlikte o gün o hainlere dur diyen bütün kardeşlerimizi simgeliyor.”

BİR AVUÇ HAİNE Mİ BIRAKACAKTIK

Duruay’ın konuşmasının ardından söz alan Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

. Bugünleri unutmamak, unutturmamak adına bu anıtları dikiyoruz. Bu törenleri tören olsun diye yapmıyoruz. Bu törenler bizim 1071'den beri mayamızda olan özgürlüğümüze düşkün, bağımsızlığımızı her zaman dik tutmuş, yedi düvele kafa tutmuşuz. Bir avuç caniye mi bu memleketi teslim edecektik. Vatandaşına kurşun sıkan, savaş kazan meclise bomba atan, en tepede yönetim mekanizması olan Külliyeye bomba atan Türk kanı taşıyamaz. Onları burada lanetliyorum. 

“Allah bir daha milletimize 15 Temmuz’u göstermesin”

Bakan Özlü, Gölbaşı Şehitler Anıtı açılış töreninde yaptığı konuşmada,  15 Temmuz’un yurtdışı destekli bir çete hareketi olduğunu söyledi.

15 Temmuz’un Türkiye’yi esir almak ve Türkiye’de hükümeti devirmek isteyen bir hareket olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, “Allah bir daha milletimize 15 Temmuz’u göstermesin. Bu güzel eserin, Şehitler Anıtı’nın, yapımında emeği geçen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu eserin Gölbaşı’na hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Gölbaşı ilçesinin kahramanlığını tüm dünya biliyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin de 15 Temmuz gecesinde gösterdiği çabadan dolayı tüm dünyanın Gölbaşı ilçesini bildiğini aktararak, şunları kaydetti:

“15 Temmuz gecesi sadece darbe girişimi değildi, o gece aynı zamanda bir işgal girişimiydi. O gece aynı zamanda devletimizi bölme girişimiydi. Aziz milletimizi paralama girşimiydi. Ülkemizi sömürgüleştirme girişimiydi. Ancak o gece dünya tarihine geçecek bir direniş sergilendi.”

Yapılan  konuşmalarının ardından şehitler için dikilen anıt dualarla açıldı.

img_5718_878x585.jpgimg_5722_878x585.jpgimg_5723_878x585.jpgimg_5729_878x585.jpg

img_5732_878x585-001.jpgimg_5739_878x585-001.jpgimg_5739_878x585-001.jpgimg_5751_878x585-001.jpg

img_5758_878x585-002.jpgimg_5763_878x585-001.jpgimg_5775_878x585-001.jpgimg_5777_878x585.jpg















Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.