1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 15 Temmuz'da destan yazanlar unutulmadı
15 Temmuz'da destan yazanlar unutulmadı

15 Temmuz'da destan yazanlar unutulmadı

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Nihat Hatipoğlu ve Ömer Karaoğlu demokrasi nöbetinde vatandaşlarla buluştu.

A+A-

Gölbaşı  Belediyesi tarafından  düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Nihat Hatipoğlu ve Ömer Karaoğlu demokrasi nöbetinde vatandaşlarla buluştu.

 Atatürk Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetine, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer,  Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Jandarma Komutanı Murat Kuyucu, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi nöbeti saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla,  Gölbaşı Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Türkiye’de yaşananları anlatan bir sinevizyon ile darbe girişiminde Gölbaşı’nda şehit olan kahramanların anısına video gösterimini izledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde, gazi olanlar o geceki yaşadıklarını vatandaşlarla paylaştı.

 AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, geçen yıl Türkiye’nin üzerine kabus çöktüğünü hatırlatarak,  FETÖ’nün darbe girişimi kalkışmasında bulunduğunu söyledi.

“Gölbaşı halkı tek başına büyük bir destan yazdı”

O gece ihanetin ve saldırının çok büyük olduğunu belirten eski Başbakan Yardımcısı Akdoğan,  “Aziz milletimizin ortaya koyduğu kahramanlıkta o kadar büyüktü. Milletimiz o kadar büyük bir destan yazdı ve o milletimizin içinde Gölbaşı’nın saygıdeğer insanları, Gölbaşı halkı tek başına büyük bir destan yazdı.  Hem Özel Harekat’ta hem TÜRKSAT’ta nerede bir sorun varsa Gölbaşı’nın o güzel insanları sokağa döküldüler.  O darbe girişimine karşı dimdik ayakta dur dediler” diye konuştu.

“O geceye tiyatro demek 249 şehidimize hakaret etmek demektir”

Akdoğan, ilk defa bir darbenin püskürtüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hep birlikte bunu başardık. 249 şehidimiz ve  bütün gazilerimizi hürmetle yad ediyoruz. Birilerini bunu sulandırmaya çalışıyor ve kimi  ‘tiyatro’ diyor. O geceye tiyatro demek 249 şehidimize hakaret etmek demektir. Bu kahramanlık destanını yazan aziz milletimize hakaret etmektir. Bir mağduriyet edebiyatı tutturdular. En büyük mağduriyeti onlar bu ülkeye yaşattılar. Gazilerimiz ve şehitlerimizden önce kumpas kurmadıkları kimse kalmadı. Türkiye’de kötülük yapmadıkları kimse bırakmadılar. Cemaat maskesi altında her türlü kötülüğü her bir insanımıza tek tek yaptılar. Şimdi hesap vermeleri gerekiyor. Bu yüzden bunu sulandırmalarına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, geçen yıl 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini çoşkuyla tuttuklarını hatırlatarak, 15 Temmuz’daki hain saldırıyı püskürtmek için Gölbaşılıların meydanlara indiğini söyledi.

“Gölbaşılılar karanlık geceyi aydınlığa çevirdi”

Özel Harekat Daire Başkanlığı, TÜRKSAT, Genelkurmay, TRT ve  Külliye’de  kahraman Gölbaşı halkının bulunduğunu ifade eden Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“15 Temmuz kara geceyi aydınlığa çeviren kardeşlerimiz, bacılarımız, abilerimiz, ablalarımızla, o gün gerçekten korkudan arınmış bir şekilde hiç korkmadan tankların karşısında durduk. Bize çevrilen silahların karşısında durduk. Onların silahlarına karşı imanımızla vatan millet sevgimizle karşılarında durduk. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hep birlikte sokaklarda o hainlerin atmış oldukları bombaların karşısında hep beraber durduk.  Türk milletinin eski atalarının tıpkı Çanakkale tıpkı Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi o mücadele hırsı o vatan, millet hırsının hala Türkiye’mizdeki vatandaşlarımızda olduğunu ispat ettik. Hepinizden Allah razı olsun.”

Hatipoğlu ve Karaoğlu’ndan 15 Temmuz vurgusu

Gölbaşı Belediyesi’nin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli  Birlik Günü dolayısıyla düzenlediği demokrasi nöbetleri, Prof. Dr.  Nihat Hatipoğlu’nun şehitler için ettiği duayla devam etti.

“Ülkemizi idare edenleri kendimiz gibi korumak zorundayız”

Hatipoğlu, darbecilerin o gece ülkenin her tarafına dar ağacı dikmek istediklerini ifade ederek, “O gece sonuç alsalardı binlerce onbinlerce insan infaz edilecekti. Binlerce insan öldürülecekti. Bu ülkenin topraklarında başka ülkelerin ajanları ellerinde tüfekleriyle dolaşacaklardı. Vatanını kaybedenin hiçbir şeyi kalmaz. Suriye, Irak ve diğer İslam ülkelerinin hali ortada. Ülkemizi idare edenleri kendimiz gibi korumak zorundayız” diye konuştu.

Son olarak sahneye çıkan Ömer Karaoğlu seslendirdiği eserleriyle vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Gölbaşı Belediyesi’nden ikram

Gölbaşı Belediyesi, Atatürk Sahil Parkı’ndaki demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara ücretsiz içecek ve çorba ikramında bulundu. 













Bu haber toplam 1158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.