1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 2020 faaliyet raporu meclisten onay aldı
2020 faaliyet raporu meclisten onay aldı

2020 faaliyet raporu meclisten onay aldı

Gölbaşı’nda gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaların yer aldığı “Gölbaşı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’ Gölbaşı Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

A+A-

Gölbaşı’nda gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaların yer aldığı “Gölbaşı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’ Gölbaşı Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Gölbaşı Belediyesi’nin 2020 yılındaki çalışmaları hakkında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek belediye meclisine bilgi verdi.

Bir çok proje ve yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgi veren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek şu ifadeleri kullandı;

Gölbaşı Belediyesi olarak, Kamu Idarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkındaki Yönetmelik doğrultusunda hazırladığımız, 2020-2024 yılı Stratejik Planımızın 2020 yılına ait performansını belgeleyen Faaliyet Raporunu siz değerli Gölbaşı’lı Hemşehrilerimiz ve Meclis üyelerimizin takdirine sunuyoruz.

7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen mahalli idare seçimlerinde Gölbaşı’lının teveccühüne mazhar olarak göreve başladığımız günden bugüne, sizlerden aldığımız destekle çağdaş ve yaşanabilir bir kente ulaşmanın ancak sürekli ve eksilmeyen bir çalışma gayreti ile mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle ilçemizi belediyecilikte daha üst seviyelere yükseltmek için 7 gün 24 saat talip olduğumuz görevin gereklerini yerine getirmek için çalışıyoruz.

100. YILIN MODEL KENTİ

Şeffaf mali yapısı, örnek turizm potansiyeli, cazip üretimi ile öne çıkan, herkesin yaşamak isteyeceği “Yüzüncü Yılın Model Kentini Oluşturmak” vizyonunu gerçekleştirmek için 2020 yılında ayakları yere basan, geleceği öngören, gelişimini Gölbaşı’nın gücünden ve değerlerinden alan bir anlayışı ortaya koyduk ve çalışmalarımızı sürdürdük.

Geride bıraktığımız 2020 yılında küresel tehdit olan COVID-19 pandemisi ve deprem riski gibi konulardan dolayı zor günler geçirdik. Bu sıkıntılı dönemde üzerimize düşen sorumluluğun üstüne çıkıp tüm kaynaklarımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık ve olmaya devam edeceğiz.

Gölbaşı’mızın sorunlarına çözüm bulmak için sizlere daha çağdaş, sürdürülebilir, ulaşımı kolay, modern, yenilikçi sağlığa, spora, eğitime, turizme, altyapıya, üstyapıya, tarıma ve çevreye öncelik veren projelerimizi hayata geçirdik. Ayrıca bireylerin gelişimine katkıda bulunacak, yaşlı, çocuk, engelli ve gençlere yönelik projeler geliştirdik ve uygulamaya aktardık.

Bu çerçevede; 2020 yılında çok sayıda projeyi hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşamaktayız. Bunlara kısaca değinecek olursak;

Doğayı korumak, tarım arazilerinin kötüye kullanımını engellemek, istihdama destek olmak, tüketilen ürünlerin kalitesini artırmak geçimini çiftçilik ile sağlayan çiftçimizin emeğine sahip çıkmak için;

KURBAN KESİM ALANI VE TARIM FUAR ALANI OLUŞTURULDU

 Oğulbey Mahallesi’nde 100 bin m2 alan üzerine hayvan yetiştiricilerinin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazarlayabilecekleri, adaklık kurban dahil tüm hayvanların hijyenik ve modern bir ortamda kesiminin ve satışının yapıldığı “Kurban Satış ve Kesim Merkezi”ni hizmete açtık, yine aynı alanda çiftçileri tarım sektörünün tüm aktörleri ile buluşturmak, yeni teknoloji ve ekipmanların tanıtım ve eğitimini alabileceği “Tarım Fuar Alanı”nın yapımını başlattık.

KÖYLÜ PAZAR YERİ YAPILDI

 Köylülerimiz tarafından üretilen ve yetiştirilen ürünlerin tarladan sofraya uzanan yolculuğunda aracı olmadan doğrudan tüketiciyle buluşturmak için Seğmenler Pazar Yeri içerisinde 660 m2 alanda çelik konstrüksiyondan yapılmış olan “Köylü Pazarı Projesi” hayata geçirdik.

KENT ÇİFTLİĞİ FİZİBİLİTE PROJESİ TAMAMLANDI

Gölbaşı ekonomisinde önemli bir payı bulunan tarımın canlandırılmasına destek olmak için Gökçehöyük Mahallesi'nde bulunan 104.116 m²’lik alanda Gölbaşı’nın gıda güvencesi ve güvenliği konularında lider rol üstlenmesine katkı sağlamak için Ankara Kalkınma Ajansı'nın mali desteği ile “Kent Çiftliği Projesi Fizibilite” çalışmasını tamamladık. Projenin yapısal ve bitkisel peyzaj uygulama projeleri ile plankotesini hazırladık.

BALKÖY PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Yine Kalkınma Ajansı'nın desteği ile bir kırsal kalkınma projesi olan ve aynı zamanda eko-turizme yönelik bir destinasyon oluşturulmayı amaçlayan Ballıkpınar Mahallesi'nde Gölbaşı Kaymakamlığı, Belediyemiz ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi ortaklığı ile “Balköy Projesi”ne başladık.

İlçemizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak, bölgenin çekim gücünü arttırmak kırsal turizmi yaygınlaştırmak ve ilçenin turizm gelirini artırmak için;

TULUMTAŞ MAĞARASI TURİZME AÇILIYOR

 Ilçemiz Tulumtaş Mahallesi'nde bulunan ve oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı doğa harikası “Tulumtaş  Mağarası”nın turizme kazandırılması için 467 m2 yapı alanı sahip mağara içerisinde güçlendirme ve düzenleme çalışmalarına başladık.

TARIM TURİZMİ YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Ilçe de yerel üreticiyi desteklemek, kır-kent ilişkisini güçlendirmek, girişimciliği arttırmak ve bu kapsamda tarım turizmi faaliyetlerine ivme kazandırmak için Kalkınma Ajansı'nın desteği ile “Tarım Turizmi Yol Haritasının Hazırlanması Projesi”ni başlattık. Proje çerçevesinde eylem planı hazırladık ve projeyi tamamladık.

16 BİN M2 ALANDA LAVANTA BAHÇESİ KURULDU

 Ilçenin ekoturizmine katkıda bulunmak, tarımsal ürün deseninde çeşitlilik sağlamak ve tarımsal ekonomiye destek olmak için Eymir Mahallesi'nde 16.000 m²’lik alana “Lavanta Bahçesi” yaptık.

7’den 70’e herkesi spora yönlendirmek aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için;

BİLARDO KOMPLEKSİ YAPILIYOR

 Şafak Mahallesi’nde 6.100 m2 alan üzerine uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir bilardo salonunu ilçemize kazandırmak için Spor Toto Teşkilatı ile protokol imzaladık ve “Bilardo Salonu”nun yapımına başladık.

BUZ PATENİ VE DAĞCILIK TESİSİ

•Yine Şafak Mahallesi'nde 1.500 m2 kapalı inşaat alanına sahip “Buz Pateni ve Dağcılık Kompleksi Tesisi Yapım Projesi”ne ve “Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu”nu ve Spor Kompleksi Tesisi”nin yenilerek modernize edilmesine başladık.

8 MAHALLEYE HALI SAHA

 Ilçemizde gençleri spora teşvik etmek ve eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla Taşpınar, Hacılar, Yavrucuk, Ikizce, Karagedik, Bağiçi, Çimşit, Emirler olmak üzere 8 mahallemize 25x45 m halı saha yapımına başladık ve Aralık 2020 yılında tamamladık.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

 Ilçemizde insanların yürüyüş yapabilecekleri ve bisiklete binebilecekleri kesintisiz 45 km uzunluğunda “Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi”nin 1. Etabı olan Mogan Gölü mevcut sahil yürüyüş yolunun Vilayetler Evi mevkiine kadar olan 1.815 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolunu tamamladık.

YETENEKLİ SPORCULAR KEŞFEDİLDİ

Yine sporun geliştirilmesi için Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Belediyemiz ortaklığında, Türkiye’de ilk kez uygulanan Gölbaşı Ilçesi'nde ilköğretime devam eden “8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi” çerçevesinde 3.000 çocuğumuzu spor taramasından geçirdik. Yeteneklerine göre 125 çocuğumuzu başta Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere ilgili spor kulüplerine yönlendirdik ve takip altına aldık.

ENGELLİLER İÇİN UYUM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Engelli vatandaşlarımızı unutmadık, aslında engelin bedende değil, yaşadıkları ya da bulundukları ortamın engel teşkil ettiğini diğer vatandaşlara aktarabilmeleri ve engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için;

 Şafak Mahallesi'nde 8.000 m2 alan üzerine nitelikli zaman geçirmelerini sağlamak, yeteneklerini geliştirip meslek edinebilmelerine yardımcı olabilmek, engelli ailelerinin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak, engelli ve engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek için “Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi”ni hayata geçirdik.

EĞİTİME TAM DESTEK

Günümüz teknolojilerini kullanarak modern bir teknik alt yapı ile sanal ortamda vatandaşlara ulaştırmak, vatandaşların girişimcilik ve kişisel gelişim kapasitelerini, iletişim teknolojileri desteğiyle artırmak ve eğitime destek sağlamak için;

Önceliği kadınlarımıza verdiğimiz “Gölbaşı Online Eğitim Platformu Projesi”ni hayata geçirdik.

Ilçemizde ikamet eden ve üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilerimize üniversiteye hazırlanmalarına destek olmak için uzaktan erişim desteğine dayalı ve  öğrencilerin android tablet/cep telefonlarından günün her saatinde kendi şifreleri ile ücretsiz ulaşabilecekleri 3.500 sorunun yer aldığı “E-Dershane” hizmetini öğrencilerimizin hizmetine sunduk.

TEMİZ ENERJİ KULLANARAK TASARRUF YAPILDI

Temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve tanıtılması için;

Güneş enerjisi temiz enerji kaynaklarının başında gelmektedir. Bizde öncelikle kendi ihtiyacımız olan enerjiyi üretmek, Belediye bütçesine gelir sağlamak amacıyla 4.2 MW gücüne sahip “Güneş Enerjisi Santrali Projesini” hayata geçirmek için projeyi hazırladık ve gerekli izinleri tamamladık.

ANDEZİT TAŞINA ÖNEM VERİLDİ

Gölbaşımızın önemli değerleri arasında yer alan andezit taşını yaşatmak için 21.000 m2 park alanı içerisinde “8 iş yeri binasını Andezit Taşından” yaparak  tamamladık.

MUHTARLIK BİNALARI YAPILIYOR

Gölbaşı Ilçesi’nde ihtiyaç duyulan Yavrucuk, Taşpınar ve Karaoğlan Mahallelerimizde 75 m² alana sahip “Muhtarlık Binaları”nın yapımı için ihalelerini tamamladık.

KARDEŞ KENT UYGULAMASI YAPILDI

 Türk Dünyasının kültür birliğinin oluşturulması ve geliştirilmesi için Gölbaşı Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklar içerisinde, Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Çeşme Köyü ile “Kardeş Kent” uygulamasını başlattık.

İMAR YOLLARI AÇILDI

25 mahallede imar planına göre açılmış imar yolları ve imarsız bölgelerdeki kadastro yollarına yönelik 90 km yol açtık.

54 mahallemizin caddelerinin, sokaklarının yenilenmesi ve onarılması için toplam 8.157 (5,4 km) ton asfalt attık, 8,9 km sathi kaplama yaparak toplam 14,288 km yol asfaltladık. Ayrıca 274.461 m3 stabilize yol serimi gerçekleştirdik.

 Ilçemizde kaldırım ve tretuvar, bordür ve kilitli taş döşeme gibi yapısal hizmetlere 2020 yılında da aralıksız devam ettik. Bu çerçevede 21.356 m2 tretuvar ve kilitli parke ve 13.437 metre tül bordür döşedik.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN ARTIRILDI

 Daha yeşil bir Gölbaşı için ilçemizin çeşitli bölgelerine 2020 yılında 383.400 adet mevsimlik çiçek, 46.217 adet ağaç ve çalı diktik, 2019 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 27,84 m² iken 2020 yılında 27,89 m² ye çıkarttık.

45 BİN ADET ATA TOHUMU DAĞITILDI

 Ata tohumumuza sahip çıkmak ve yerli tohum kullanımını yaygınlaştırmak için 1.500 vatandaşımıza 45.000 adet organik “Ata Tohumu”nu paketleyerek gönderdik. Ayrıca seramızda 85.000 adet organik fide ürettik ve halkımıza dağıtık.

KONYA YOLU ALT GEÇİDİ BİTİRİLDİ;

Ilçemizin en büyük altyapı projesi olan Başbakanın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Türkiye’de ilk defa "Diyafram Duvar Kiriş" sistemiyle yapılan “Konya Yolu” Aralık 2020 yılında açılmıştır. Konya Yolu’nun tamamlanmasını müteakip “Konya Yolu Alt Geçidi Peyzaj Düzenleme Projesi” Karayolları Genel Müdürlüğü ve Belediyemiz arasında Ağustos 2020 tarihinde projenin yapımı için imzalanan protokol ile peyzaj düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmalarına başladık.

MOGAN GÖLÜ TEMİZLİĞİNDE 2.ETAP

Gölbaşı’nın doğal tarihi ve kültürel güzelliklerine gelecek nesillerinde tanık olması, sayısız canlının neslinin sürdürebilmesi adına yapılacak çalışmalarla Dünya’nın ikinci, Avrupa’nın en büyük “Mogan Gölü İç Su Temizliği Projesi”nin 2. etabını Kasım 2020 tarihinde başlatmış bulunmaktayız.

İNCEK EK BİNA AÇILDI

Gölbaşı ilçe merkezine nispeten uzak konumda bulunan, toplu taşıma araçlarının azlığı sebebiyle geçmiş dönemde belediye hizmetlerine yeteri kadar rahat erişemeyen ve yaklaşık 14.000 kişinin ikamet ettiği Incek, Tulumtaş, Koparan, Kızılcaşar ve Taşpınar Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın Belediye hizmetlerinden hızlı bir şekilde yararlanabilmesi ve hizmeti halkın ayağına götürme anlayışı çerçevesinde Kızılcaşar Bulvarında  Şubat 2020 tarihinde Belediyemiz “İncek Ek Hizmet Binasını” vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

SALGIN SÜRECİNDE YAPILANLAR

Ilçemize gelmesi ve 14 gün karantina altına alınması kararı ile ilçemiz Türkiye de Pandeminin merkezi olmuştur. 15 Mart günü başlayan ve yoğun bir mesai ile geçen bu süreçte Belediyemiz büyük bir çaba ve gayretle gereken tüm tedbirleri almıştır.

15 Mart günü başlayan bu süreçte; başta Umre’den dönen vatandaşlarımızın KYK’da kaldıkları odaları, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı binaları, tüm resmi kurum binaları, okullar, bankalar, muhtarlık binaları, camiler, kuaför, berber, güzellik salonları, eczaneler, aile sağlığı merkezleri, taksi, dolmuş, otobüs durakları, pazar yerleri, pasajlar, parklar, çocuk oyun alanları, araçlar ve apartman ortak kullanım alanları sürekli ilaçlandı ve dezenfekte edildi. Bunun için sulandırılmış 50.000 litre alan dezenfektanı kullanıldı. Bu miktar yapılan işlemin büyüklüğünü anlatmak açısından çok çarpıcıdır.

Kamu kurum ve kuruluşlarımıza, okullarımıza el dezenfektanı ve maske dağıtımı yapıldı. Yine pandemi süresince 54 mahallemiz cadde ve sokakları ile çöp konteynerleri yıkandı ve dezenfekte edildi. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılandı.

Pandemi süreci henüz bitmediğinden bu çalışmalarımız ilk günkü gibi hız kesmeden devam etmektedir.

Tüm faaliyetlerimizde ekonomik gücümüzü, toplumsal faydayı en geniş tabana yaymak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz. Bu projeleri gerçekleştirirken tasarruf ilkemizden ödün vermedik. Hesap sorulabilen ve hesap verebilen bir yönetim yapısı oluşturduk. Ortak akıl düsturunu ve bilimi, en gerçek yol gösterici olarak benimsedik.

2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu ile kurumumuzun çalışmalarını bilginize ve meclis onayına sunarken; başta Strateji Geliştirme Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve siz Meclis Üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, birlik ve beraberlikle nice projelerde katkılarınızın devamını diliyorum.

Başkan Şimşek'in konuşmasının ardından MHP Grupbaşkanvekili Nevzat Dulkadir, MHP Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazımoğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Sinan Acar ve İYİ PARTİ Belediye Meclis Üyesi Saniye Çiftçi Ertürk 2020 faaliyet raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 

Bu haber toplam 3696 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.