1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. -504 OKULA, 5 BİN 463 OYUN ÇİZGİSİ-
-504 OKULA, 5 BİN 463 OYUN ÇİZGİSİ-

-504 OKULA, 5 BİN 463 OYUN ÇİZGİSİ-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerine çizdiği oyun çizgileri ile geleneksel çocuk oyunlarını minik öğrencilerle buluşturuyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerine çizdiği oyun çizgileri ile geleneksel çocuk oyunlarını minik öğrencilerle buluşturuyor.

Uyguladığı projelerle Ankara’yı çocuklar için ayrıcalıklı bir kent konumuna getiren Büyükşehir Belediyesi, geçmişten günümüze gelenekselleşen çocuk oyunlarını da okul bahçelerine taşıyor.

Ankara’da oyun çizgileriyle donatılan okul bahçelerinde, coşku, paylaşım ve dayanışma duygusu zirveye ulaşırken, çocukların en büyük ihtiyacı eğitimin ayrılmaz parçası oyun da farklı boyut kazanıyor.

Okul bahçelerinin asfalt zeminlerine yapılan “Geleneksel Oyun Çizgileri” sayesinde açık havada birlikte oyun oynayan çocuklar, anne ve babalarının oyun dünyasını da tanıma fırsatı buluyorlar.

              

-504 OKULA, 5 BİN 463 OYUN ÇİZGİSİ-

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı “Okul Bahçelerine Geleneksel Oyun Alanları Yapım İşi” kapsamında Ankara’daki okulların bahçelerine, “soğuk yol çizgi boyası” ile “Geleneksel Oyun Çizgileri”ni çizerek, çocuklara değişik alternatifler sunan bir oyun dünyası armağan ediyor.

Proje kapsamında Başkent’te mücavir alan sınırları içerisinde 504 ilk ve orta dereceli okula, 14 değişik oyun grubu için dizayn edilen toplam 5 bin 463 oyun çizgisi çizildi.

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, okul bahçesinin büyüklüğüne göre oyun gruplarının belirlendiğini, buna göre 14 farklı oyun çizgisinin bir arada bulunabilmesinin ancak geniş bahçesi olan okullarda gerçekleştirilebildiğine dikkat çektiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin okul bahçelerine taşıdığı kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel oyunlar arasında “Tombik ve Mendil Kapmaca, Yakan Top, Yağ Satarım Bal Satarım, Sek-Sek, Üç Taş, Yılan Sek-Sek, Sürüklemeli Sek Sek, Köşe Kapmaca, 10’lu Sek-Sek, Çoklu Sek-Sek, Pusula, Denge çizgisi, Hareket Dizini, Labirent” gibi çok sevilen ve çocuklar arasında yoğunlukla oynanan oyunlar yer alıyor.

Çizilen oyun alanlarının çocukları bir araya getirerek arkadaşlık bağlarını güçlendireceğini, birlikte oyun oynama, kurallara uyma ve dayanışma geleneğini pekiştireceğine dikkat çeken yetkililer, çocukların sadece öğrenim dönemlerinde değil, tatil günlerinde de okul bahçelerinden oyun alanı olarak yararlanacaklarını kaydettiler.

   -OKUL YÖNETİCİLERİ UYGULAMADAN MEMNUN-

Okul müdürlerinin ve öğretmenlerin projeden çok memnun olduklarını kaydeden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, uygulamanın sadece devlet okullarını kapsadığını, projeden oyun bahçesi asfalt olan okulların yararlanabildiğini ifade ettiler.

Geniş bahçesinde 14 oyun çizgisinin bir arada çizildiği Etimesgut İstiklal İlkokulu Müdürü Veli Topal da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

Eğitim konusunda her zaman desteğini bizden esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bir toplantıda, bahçesi müsait olan okullara talepleri doğrultusunda oyun çizgileri çizmeyi vaat etti. Daha önceleri olduğu gibi bu vaadin de gerçekleşeceğini biliyorduk. Ama bizi şaşırtan, 1450 öğrencinin öğretim gördüğü okulumuzda, bahçemizin konumuna uygun olarak 14 oyun çizgisinin, çok kısa bir sürede çizilmesi oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitime Destek projeleri kapsamında okulumuzda yaptıkları çalışmalardan dolayı Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.