1. HABERLER

  2. 70 gün alt geçidi gerçekleri
70 gün  alt geçidi gerçekleri

70 gün alt geçidi gerçekleri

Başkent'te geçtiğimiz Cuma akşamı yağan şiddetli dolu ve yağmur sonrası Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki 70 gün altgeçidinin, sel sularıyla gelen çamur, kaya ve çöp yığınlarıyla kısa süre içende dolmasının gerçekleri bir bir ortaya çıkmaya başladı.

A+A-

Başkent'te geçtiğimiz Cuma akşamı yağan şiddetli dolu ve yağmur sonrası Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki 70 gün altgeçidinin, sel sularıyla gelen çamur, kaya ve çöp yığınlarıyla kısa süre içende dolmasının gerçekleri bir bir ortaya çıkmaya başladı.

      70 Gün alt geçidinin çamur, moloz ve sel sularıyla dolmasına bölgenin üst kısımlarında Akpınar ve Karapınar Mahallelerinde  yapılan binalardaki hafriyat atıkları ve moloz yığınlarının çevreye gelişigüzel dökülmesinin neden olduğu fotoğraflarla kanıtlandı.

           -GÖKÇEK'TEN TWİTTER'DAN TEPKİ-    

      Akpınar ve Karapınar Mahallelerinde hafriyat atıklarının ve moloz yığınlarının yağmur sonrası nasıl sokaklara aktığının kanıt fotoğraflarını Twitter hesabı üzerinden paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu hafriyat toprakları ve inşaatlardan çıkan moloz yığınlarının çevreye gelişigüzel dökülmesinin sorumlusunun Çankaya Belediyesi olduğuna işaret ederek, "Bazı Cahiller altyapıdan bahsediyor. Altyapı buna ne yapsın. Apartman yapılmış, Binanın moloz ve toprağı yana atılmış. Ve Çankaya Belediyesi bu rezalete göz yumup Ruhsat vermiş" diyerek tepkisini dile getirdi.

      Gökçek ayrıca Twitter hesabından CHP'li vekillerin konuyla ilgili TBMM'de soru önergesi vermesini de eleştirerek,  "CHP milletvekilleri yüzleri kızarmadan Büyükşehir için TBMM'de soru önergesi verebiliyor... CHP'li vekiller Çankaya'ya da sorsanıza, 'Bu binalara nasıl ruhsat verdiniz' diye... Sormazsınız... Çünkü samimi değilsiniz..." diyerek CHP milletvekillerinin gerçekleri saptırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

      -OLAYIN GERÇEK YÜZÜ-

      Bilindiği gibi Başkent'te Konya yolu olarak bilinen Mevlana Bulvarı'na Paralel uzanan Balgat'ın üzerindeki Akpınar ve Karapınar mahalleleri Konya yolu istikametinden bakıldığında adeta bir duvar gibi. Kottan kazanarak kimi 10, kimi 13 katlı binalar oluşmuş. Çankaya Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı verilen bu binalar adeta iç içe geçmiş legolar gibi karmaşık bir görünüm sergiliyor. İşte Dikmen'in Konya Yolu'na bakan yamaçlarındaki bu iki mahallede yapılan inşaatların hafriyatları ve inşaatlardan çıkan molozlar hemen binaların çevresine yokuş aşağı gelişigüzel bırakılıyor.

      Çankaya Belediyesi sorumluluğunda olmasına karşın bu hafriyat toprakları ve inşaat molozlarının çevreye atılmasını önlemediği için de her kuvvetli yağmur sonrasında buralarda gevşek bir zemin oluşturan hafriyat ve molozlar aşağı doğru akmaya başlıyor. Onlarca sokaktan aşağı doğru yağmur sularıyla birleşerek akan taş, kum, toprak ve inşaat atıkları Konya Yolu'na Paralel uzanan Gökkuşağı Caddesi ve devamındaki 1271 Sokak'ta ne kadar ızgara, kanal varsa tıkayarak, yaklaşık 6 kilometre boyunca adeta bir volkanik akıntı gibi en uç noktadaki 70 gün alt geçidine ulaşıyor. Sel sonrası görüntülerden de anlaşılacağı gibi alt geçide ulaşan bu taş, çamur ve çöp yığını bir anda ızgaraları tıkayarak geçidin dolmasına neden oluyor.

Bu haber toplam 3909 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.