1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 7/24 HİZMET VEREN ASKİMATİK SAYISI 57'YE ÇIKARILDI
7/24 HİZMET VEREN ASKİMATİK SAYISI 57'YE ÇIKARILDI

7/24 HİZMET VEREN ASKİMATİK SAYISI 57'YE ÇIKARILDI

7/24 HİZMET VEREN ASKİMATİK SAYISI 57'YE ÇIKARILDI

A+A-

  ASKİ tarafından uygulamaya konulduğu tarihten bu yana getirdiği kolaylıklar nedeniyle, Başkentliler tarafından tercih edilen ön ödemeli Elektronik Su Sayaçlarının su dolum noktalarının sayısı arttırıldı. 

            ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya,  kartlı su sayacı kullanan abonelere rahatlık sağlayan ASKİMATİK uygulamasının tercih edilen bir sistem olduğunu ifade ederek, bu nedenle vatandaşların sıklıkla kullandıkları alışveriş merkezleri ile metro istasyonlarında ASKİMATİK’lerin sayısını çoğalttıklarını kaydetti.

          Kartlı sayaç abonelerinin ASTİMATİK’ler sayesinde 7 gün 24 saat kesintisiz su yükleyebilmelerine olanak sağlandığını belirten Genel Müdür Kaya, “19 olan ASKİMATİK’lerin sayısını son yapılan çalışmaların ardından 57’ye çıkardık.  Yeni hizmet vermeye başlayan 38 adet ASKİMATİK’ler ise Denizbank’a ait olacak” dedi.

ASKİ abonelerinin, banka ATM’lerinden işlem yapar gibi su kartlarına su yükleyebildiklerini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

          “AVM, Metro İstasyonları ve ASKİ Tahsilat Şubeleri’nde günün 24 saati kesintisiz biçimde Ankaralıların su dolumu yapmasına olanak sağlanıyor.  ASKİMATİK’lerde kartlı su aboneleri, banknot ve bozuk para ile diledikleri miktarda yükleme yapabilmektedirler.”                                       

            Elektronik Akıllı Su Sayacı’nın bilgilerin yer aldığı ekranı sayesinde kullanımının çok kolay olduğuna dikkat çeken Kaya, “Akıllı su sayacının getirdiği yeniliklerin yanı sıra mülk sahibi-kiracı ilişkilerinde de olumlu yanları vardır. Şöyle ki; kullanılacak su abone tarafından peşin olarak alınacağından mülk sahibi ve kiracı arasındaki çeşitli ihtilaflar da ortadan kalkmaktadır. Yine aynı şekilde, peşin su satışı yapıldığı için, fatura ödemelerinde ayrıca vakit harcanmamakta, abone ihtiyacı kadar suyu önceden alma imkanına kavuşmaktadır” şeklinde konuştu.

 

-ASKİMATİK’LERİN BULUNDUĞU YERLER:

 

           Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlük binası, Mamak, Keçiören, Yenimahalle,  Gölbaşı, Sincan, Etimesgut, Altındağ, Çayyolu, Keçiören, Çankaya ASKİ Bölge Müdürlükleri, Keçiören Belediyesi, Keçiören Bölge ile Aile Yaşam Merkezi, Batıkent Andaç Tahsilat şubesi, Erdem Tahsilat Şubesi, Eryaman Center,  NATA VEGA İş Merkezi, Osmanlı İş Merkezi, ANTERES AVM, GÖKSU Parkı İş Merkezi,  OPTİMUM AVM,  ANKAMALL, BENER Çarşısı ile metro istasyonları ile Kızılay Metro istasyonu.”

Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.