1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 74 parsel askıda
74 parsel askıda

74 parsel askıda

Gölbaşı’nın yıllardır kanayan yarası olan 74 parsel geçtiğimiz günlerde çözüme kavuştu.

A+A-

Gölbaşı’nın yıllardır kanayan yarası olan 74 parsel geçtiğimiz günlerde çözüme kavuştu. Kesinleşme yazısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilirken planda yapılan değişikliklerle ilgili askı süreci de başladı.

Onaylanan imar planı sayesinde, kıyı kenar planı, kısmi yapılaşma arttırıldı,sosyal donatı arttırıldı, günübirlik tesis, konut ve ticari parseller ile eğitim tesis alanları üretildi.

26 yıldan beri süren 74 Parsel bilindiği gibi Vilayetler evinden başlayarak Haymana Yolu Askeri dinlenme tesislerine kadar uzanan bölgeyi içeriyor. 

74 PARSEL NEYDİ, NE OLDU?

Gölbaşı Belediyesi Eski Başkanı Erdal Eren döneminde yapılan imar uygulaması sonucu ortaya çıkan 74. Parsel yıllardır Gölbaşı’nda imar sorunlarının en başını çekiyor. Çoğunluğu 5 büyük hissedara verilen parselde Dr.Cevdet Kara döneminde hissedarların büyük bir kısmı ile hak iddia eden vatandaşların çoğu anlaşma sağlamış ancak 9 vatandaş anlaşamamıştı. Tam uzlaşma olmayınca 74.parselde herhangi bir imar tadilatı yapılamamıştı. Belediye Eski Başkanı Abdulnasır Haşlak döneminde büyük hissedarlarla hak sahibi olduğunu belirten vatandaşlar yine masaya oturtulmuş anlaşma sağlanamamış ancak bu parselde imar tadilatı yapılmıştı.Yakup Odabaşı döneminde de 74 parsellle ilgili bir takım çalışmalar yapılmış ancak net bir sonuç alınamamıştı.

74 PARSEL SÜREKLİ YARGIDA

Hak sahipleri ile Belediye bir türlü uzlaşma sağlanamayınca, konu defalarca yargıya taşınmış, yürütmeyi durdurma kararları alınmıştı. Son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde 74 parselle ilgili yürütmeyi durdurma kararı alan hak sahipleri, Gölbaşı merkez planlarını da iptal ettirmişti. Gölbaşı 1/1000 ölçekli imar planlarının iptaliyle birlikte, belediye ruhsat veremez duruma gelmiş, müteahhitler ve arsa sahipleride mağdur olmuştu.

 

 

Bu haber toplam 1908 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum