1. HABERLER

  2. Ahiboz'a canlı hayvan pazarı ve mezbaha yapılacak
Ahiboz'a canlı hayvan pazarı ve mezbaha yapılacak

Ahiboz'a canlı hayvan pazarı ve mezbaha yapılacak

Ahiboz’da Hayvan Pazarı ve Mezbaha yapılması Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

A+A-

Ahiboz’da Hayvan Pazarı ve Mezbaha yapılması Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Ak Partili Gölbaşı Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin verdiği Hayvan Pazarı ve Mezbaha yapımı önergesi, Büyükşehir Belediye Meclisinden karşılık buldu. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Murat Bey Balta, Gökhan Koçak, Ahmet Turan Kaya ve Elif Özer imzalı önerge, mecliste komisyona havale edilmeden kabul edilirken, meclisten Ahiboz’a hayvan pazarı ve mezbaha kurulması kararı oy birliğiyle çıktı.

ÇEVRE İLÇELERDE FAYDALANABİLECEK

Ahiboz’a kurulacak olan canlı Hayvan Pazarı ve mezbahanenin Gölbaşı ekonomisi açısına büyük katkı sağlayacağı öngörülürken, Ahiboz’daki hayvan pazarı Haymana, Bala, Evren, Şereflikoçhisar, Kulu gibi ilçelere de hizmet verebilecek.

GÖLBAŞI’NA KATKI SAĞLAYACAK

Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Bey Balta, Ahiboz’a kurulacak olan  Hayvan Pazarı ve mezabahanenin, hem hayvancılığın gelişmesine, hem de üreticilerin daha sağlıklı ortamda üretim yapmasına imkan sağlayacağına işaret ederken, Ankara’daki lüks restoranlarda çok fazla et ve et ürünü tüketim olduğu için çevre ilçelerden de, hayvan pazarına hayvan getirilip satılacağına dikkati çekti. Bey Balta, bu durumun Ankara’daki et hareketini artırarak düzene girmesini sağlayacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 4834 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.