1. HABERLER

  2. Aksakal'dan 2.meydan açıklaması
Aksakal'dan 2.meydan açıklaması

Aksakal'dan 2.meydan açıklaması

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın “Kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar” sözlerine karşılık bir açıklama yaparak Başkan Odabaşı’na kent meydanı konusunda meydan okudu.

A+A-


Yusuf AKSAKAL'dan Kent Meydanı açıklaması ile golbasisongaste

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın “Kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar” sözlerine karşılık bir açıklama yaparak Başkan Odabaşı’na kent meydanı konusunda meydan okudu. 

Gündemi Kent Meydanı tartışmalarına kilitleyen CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Gölbaşı Son Gaste’ye konuştu. Genel yayın yönetmeniz Özcan Aydoğdu’ya konuşan Yusuf Aksakal, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın siyaset yapmakla ve kamuoyunu yanıltmakla suçladı. Haşlak döneminde eski belediye binasının arsasının kent meydanı yapılması için seferber olan ancak son dönemde yaşanan tartışmalar üGenel yayın yönetmeniz Özcan Aydoğdu’ya konuşan Yusuf Aksakal, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın siyaset yapmakla ve kamuoyunu yanıltmakla suçladı. Haşlak döneminde eski belediye binasının arsasının kent meydanı yapılması için seferber olan ancak son dönemde yaşanan tartışmalar üzerine sus-pus olan Hulusi Gürpınar, İsa Ömercan, Mehmet Atak ve Ahmet Çavdar’ın yanı sıra Ak Parti’li meclis üyeleri de Aksakal’dan nasibini aldı. 

SİYASETİ ODABAŞI YAPIYOR

Haşlak döneminde de mevcut alanın kent meydanı olması için mücadele ettiğini dile getiren Aksakal, aynı tavrı sergileyen Odabaşı yönetimine de mücadele ettiklerini söyledi. Odabaşı’nın kendisi hakkında yaptığı siyaset yapıyor eleştirilerine tepki veren Aksakal “Biz siyaset falan yapmıyoruz, asıl siyaseti kendi yapıyor.” Dedi. 

HATASINDAN DÖNSÜN

Odabaşı’nın mevcut alanla ilgili satış kararı almadık diyemeyeceğini hatırlatan Aksakal, bununla ilgili meclis kararı olduğunu aktardı. Odabaşı’na seslenen CHP’li Aksakal “Aklında satış yoksa, neden satış kararı aldın?” diyerek Odabaşı’nın hatalarından dönmesi gerektiğini ifade etti.

 BU KARARIN SORUMLUSU MHP’DEN ÇOK AKP’DİR

Mecliste grubu bulunan Ak Parti’ye de seslenen Aksakal, Ak Parti gurubuna yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Ak Parti’li üyelerin o mecliste tam kadro olmamasından yana bu kararın alındığını ifade eden Aksakal “Bu kararın sorumlusu MHP’den çok Ak Parti’dir. Ak Partili üyeler muhalefet muhalefetlik etmeyi bırakmalıdırlar. Orada bu karara isyan etmediler. Buradan bütün ilçe başkanlarına, STK ‘lara sesleniyorum bu konuda duyarlı olsunlar.” Dedi. 

HULUSİ BEY VAZMIGEÇTİ?

Hulusi Gürpınar’ın kent meydanı konusunda geri adım attığını da dile getiren Yusuf Aksakal “Hulusi abinin yapmış olduğu açıklamalar beni şoke etti. Gürpınar, kent meydanı alanının özelliğini kaybettiğini söyledi. Bu alan aynı alan bir değişiklik yok. Gürpınar burada kamuoyunu yanlış mı bilgilendiriyor, yoksa fikirlerinden vaz mı geçti? Yoksa benim desteklemediğim başkana karşı çıkarım, desteklediğim olursa ama ne yaparsa, yapsın mı diyor? Ben bunu Hulusi ağabeyime yakıştıramam.  Hulusi bey bir an önce hatasından vaz geçmelidir. Kütüphanenin o alana yapılmaması gerekiyordu. Madem öyle Hulusi bey niye karşı çıkmadı o zaman?” dedi.

 ELİNDEKİ ARSAYI DEĞERLENDİR

“Kent meydanı kentin içinde olur” diyen Yusuf Aksakal sözlerine şöyle devam etti:

“Kent meydanını Yağlıpınar’ın içine mi, Karaoğlan’ın içine mi yapacaksın? Nereye yapacaksın? Elinde olan arsa bu, burasını değerlendir. Buraya bir yapı yapılırsa Gölbaşı’nın geleceğini yok ettin demektir. Lütfen bundan vazgeçin. 

AHMET ÇAVDAR, İSA ÖMERCAN, HULUSİ GÜRPINAR NEDEN SUS-PUS OLDULAR

Haşlak döneminde bu alan için çok büyük muhalefet eden Ahmet Çavdar’a sesleniyorum. Neden sessiz kalıyorsun? Göl-Der başkanı İsa Ömercan… Geçmişte dernek başkanı olarak açıklamaların var. Neden şimdi sessiz kalıyor? Kamuoyunda tartışılan bir şey var. Hulusi Gürpınar ve İsa Ömercan belediye başkanına destek oluyorlar, Ahmet Çavdar’da danışmanlık yapıyor diye. Doğru mudur bu? Neden bu insanlar dün söylediklerine bugün sahip çıkmıyorlar?

 KARAR AÇIK VE NETTİR

Belediye başkanı diyor ki “Buraya kimsenin gücü yetmez.” Sen satışa çıkarırsan gücü yetenler çıkar. “Satış kararı almadık” diyerek gözümüzün içine bakarak doğru söylemiyor. Karar açık ve nettir. Karar bizim elimizdedir. Odabaşı hata yaptık desin, hatamızdan vazgeçiyoruz desin.

 AKP KENDİ MECLİS ÜYESİNİ SAVUNAMAZ DURUMDA

Halka bir sorsunlar, halk ne istiyorsa onu yapalım. Belediye başkanının sözü var, biz birlikte yöneteceğiz diye… Hani nerede birlikte yönetmek?  Kürsüye çıkan meclis üyesine size mi soracağız diyorlar? Tabii ki bize soracaklar. Bunu AKP’li üyelere MHP grup başkanına söylediklerinde ne yazık ki AKP grubu kendi meclis üyesini savunamaz durumda. Bu da ayrı bir olay.

 KADİR YANIK BANA ÖYLE DİYEMEZ.

Kadir Yanık o sözleri bana söyleyemez. Kadir Yanık, Yusuf Aksakal’a sana mı soracağım diyemez. Ben herkesin anlayacağı dilden de cevap vermesini bilirim. O kadar kolay değil o iş.

 SAMİ ÖZDEMİR KENDİLERİNİ ELE VERDİ

Sami Özdemir’in açıklamaları var. Sami Özdemir kendilerini ele veriyor. Proje yatık diyor proje yapıyoruz diyor. Sonra bunu toparlamaya çalışıyor. Orada sondaj çalışması varsa bir şeyler var demektir. Sami Özdemir 2 kat otopark yapılsın diyor. Konya yolunun altına girilirken alttan su çıkıyor da, 2 kat yerin altına inildiğinde nasıl su çıkmaz? Lütfen bunu yapmayın 2 yılınız kaldı zaten. 2 yıl sonra hiçbiriniz burada olmayacaksınız? Bunu samimiyetle söylüyorum. Sen Gölbaşı’nda yapılan imarın bitmiş haline sahip çıkamamışsın. 74 parselin hali ortada.

 ATAK KIYAMETİ KOPARIYORDU…

Mehmet Atak’a da seslenen Yusuf Aksakal “En önemlisi de Mehmet Atak’tır. Mehmet Atak o dönem aktif siyasette olmamasına rağmen alt geçit için kıyameti koparmıştı. Bugün icranın başında, siyasetin içinde. Mehmet Atak kent meydanı konusunda niçin sessiz kalıyor? Çıksın o zaman ben destekliyorum desin. Acaba Mehmet Atak’a göre parti içinde olmak bütün doğruları söylemekten kendini alıkoymak mıdır? Siyaset dün söylediğini, bugün de söylemektir. Mehmet Atak dün olduğu gibi bugünde karşı çıkmazsa, Atak’ın geleceğinde bir soru işareti leke olarak kalır. Ondan da bu konuda bir açıklama bekliyorum.

 GÖLBAŞI SON GASTE

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum