1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Aksoy sahada projelerini anlatıyor
Aksoy sahada projelerini anlatıyor

Aksoy sahada projelerini anlatıyor

İYİ PARTİ Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, Aksoy, mahallelerin kültürünü yansıtan müzelerin de hayata geçirileceğini ifade etti.

A+A-

Millet İttifakı İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, merkez dışındaki mahallelere ziyaretlerini sürdürüyor, projelerini anlatıyor.

Mahalle Müzeleri projesi

Bezirhane, Karaali, Ahiboz ve Karagedik Mahallerine yaptığı ziyarette Aksoy, vatandaşlara yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

“Kültür merkezi olmayan mahalleye dönüşmüş köylerimize kültür merkezi açacağız ve bu merkezlerde o bölgenin kültürünü yansıtan müzeler kuracağız.” Diyen Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Gölbaşı’nda öncelikle mahallelik olgusunun oluşması gerektiğine inanıyoruz. Her mahallede bir müzemiz olacak. Mahalle müzesinde, mahallenin tarihçesini, mahallenin değerlerini, yerel önderlerini, bütün değerlerini sergileyeceğiz. Mahallenin belleğini muhafaza edeceğiz. 

Spor sahaları yapacağız.

Mahalleye dönüşen köylerde göz ve diş hastalıkları dahil olmak üzere mobil sağlık taramaları yapacağız. Camilerimizin iç ve dış temizliğini düzenli bir şekilde ve aksatmadan yapacağız.

Mezarlıkların bakım onarımını aksatmadan yapacağız.

Canlı hayvan pazarı kuracağız

Tarım ve hayvancılığı teşvik edecek, destek verecek ve elde edilen ürünleri satın alacağız.

Bir canlı hayvan pazarı ve et entegre tesisi kuracağız.

Belediyemize bağlı şirketlerin faaliyet alanlarını genişleterek daha çok insana iş vereceğiz.

İpek halıcılık kursları açacak, köylerde isteyen ailelere halı tezgâhları verecek ve yapılan halıları satın alacağız. Kadınlarımız evde halı dokuyarak harçlıklarını çıkaracaklar.

 

Bu haber toplam 2435 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.