1. HABERLER

  2. Anaokulunda Karayılan krizi
Anaokulunda Karayılan krizi

Anaokulunda Karayılan krizi

Gölbaşı’ndaki bir ilkokulun anaokulu sınıfındaki eğitim panosunda yer alan terör örgütü PKK’nın elebaşı MuratKarayılan fotoğrafı velilerin tepkisine neden oldu

A+A-

Gölbaşı’ndaki bir ilkun anaokulu sınıfındaki eğitim panosunda yer alan terör örgütü PKK’nın elebaşı Karayılan fotoğrafı velilerin tepkisine neden oldu Kaymakamlık dilekçeyi işlemden kaldırırken bir veli “Vicdanen konunun takipçisi olacağım”dedi

Gölbaşı ilçesi Seğmenler Mahallesi'nde bulunan Gündüz Alp İlku'nda mart ayında yaşanan olay öğrenci velilerini rahatsız etti. İddiaya gören 6 yaşındaki kızını okulun anaokulundaki dersine götüren baba Erdal Turanoğlu, aralarında çok sayıda ünlü ismin de yer aldığı eğitim tablosunda bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Karayılan'ın da fotoğrafını görünce çılgına döndü. Okulun müdür yardımcısına tepki gösteren Turanoğlu, "Gel bunu aramızda halledelim. Bunu büyütmeyelim" cevabını duyunca soluğu Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde aldı. Burada ifade veren ve şikayetçi olan Turanoğlu'nun dilekçesi Gölbaşı Kaymakamlığı'na gönderildi.

DİLEKÇE İŞLEMDEN KALDIRILDI
Şikayet dilekçesini inceleyen kaymakamlık yetkilileri bir başka okulun müdürünü soruşturma için tayin etti. Okulda yapılan incelemelerde ifadesi alınan sınıf öğretmeni Karayılan'ı tanımadığını ve rutin bir kes-yapıştır etkinliği sırasında gözden kaçtığını belirtti. Yapılan soruşturmanın ardından Karayılan'ın fotoğrafının panoya asılmasında herhangi bir kasıt olmadığı kanaatine varan Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan dilekçenin işlemden kaldırılmasına karar verdi.

NEDEN ABARTIYORSUN?
Dilekçesinin işlemden kaldırılmasına tepki gösteren baba Erdal Turanoğlu, "Çocuğumu öğrenci olduğu okula bırakmaya gittim. Bıraktığım sırada sınıftaki panoda Karayılan'ın fotoğrafını gördüm. Hemen panonun fotoğrafını çektim. Okul yöneticilerine tepki gösterdiğim. Okul müdür yardımcısı bir bayan ile görüştüm. Kendisi bana, "Ya bu bir resim. Niye bu kadar abartıyorsun. Gel bunu aramızda halledelim. Bunu büyütmeyelim" dedi. Ben sorunun orada çözülemeyeceğini anlayınca hemen polise gittim ve suç duyurusunda bulundum. Orada fotoğrafları gösterdim. Terörle Mücadele polisi benim ifademi aldı. Oradan çıktım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittim ve orada da şikâyette bulundum. Kaymakamlıktan beni aradılar ve çağırdılar. Ben kaymakamlığa gittiğimde sınıf öğretmeni de oradaydı. Kaymakam Bey, "Takipçisi olacağım" dedi ama hiç takipçisi olduğunu zannetmiyorum" şeklinde konuştu.


Kaynak: Sabah Ankara

Bu haber toplam 7319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.