1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. 'Anız ve Otları yakmayın'
'Anız ve Otları yakmayın'

'Anız ve Otları yakmayın'

Özellikle yaz aylarında kurumuş otlar ile ekin tarlalarında kalan samanların bilinçsiz bir şekilde yakılmasının büyük felaketlere neden olduğu bildirildi.

A+A-

  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Başkentlilere kuruyan yabani otların yakılmaması yönünde titiz davranmaları gerektiğini önerdi.  Sipahi, kuruyan ot, ekin alanları ile ekin alanlarındaki samanların bilinçsizce yakılmasının hem doğal yaşamı olumsuz yönde etkilediğini hem de büyük felaketlere neden olabildiğini söyledi.

            Kış aylarında günde ortalama 10-15 civarında yangın olayı yaşanırken, yaz aylarında bu sayıda büyük artış gözlendiğini kaydeden Sipahi, “Kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen yangınlarla Ankara’da günde ortalama 60 yangın meydana geliyor” dedi.

            Celil Sipahi, sıcaklıkların artmasıyla meydana gelen yangınların ot, saman, çöp ve ekin alanlarında yoğunlaştığını hatırlatarak, bu tür yangınların fidanlık veya ormanlık alanlara sıçrama riski taşıdığına dikkat çekti. Vatandaşların, kuruyan yabani otların yakılmaması yönünde titiz davranması gerektiğini belirten Sipahi, yakılan ot, saman ve ekin alanlarındaki küçük yangınların büyük felaketlere neden olabileceğini akıllarından çıkarmamalarını istedi.

  Celil Sipahi, sıcak havalarda Başkentlilerin özellikle ormanlık ve mesire alanlarında piknik yaptığını hatırlatarak, yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar süren orman ve ağaçlık alanların tedbirsizlik ve ihmal sonucu çıkan yangınlarda yok olduğunu anlattı.

  Sipahi, “Piknik için Başkent’in ormanlık ve yeşil alanlarını tercih eden hemşerilerimiz, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan konakladıkları yerlerden ayrılmasınlar. Gerekli gördüklerinde ateşin üzerini toprakla örtsünler. Kibrit ve sigarayı kesinlikle söndürmeden atmasınlar. Güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarını rastgele etrafa atmasınlar” dedi.

  Başkentlilere bir kez daha seslenen Sipahi, vatandaşlardan çevreyi kontrol altında tutmalarını, çocuklarını yangın tehlikesine karşı uyarmalarını ve bilgilendirmelerini istedi.

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.