1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Ankara Festivali'nden Kayı çadırı kuruldu
Ankara Festivali'nden Kayı çadırı kuruldu

Ankara Festivali'nden Kayı çadırı kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AKM (eski hipodrom) alanında düzenlediği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali, sağladığı ucuz alışveriş ve ücretsiz eğlence imkanının yanı sıra, özel sunumlarla da Ankaralılara geçmişi hatırlatıyor.

A+A-

Festival alanında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELKA Şirketi tarafından düzenlenen Türklerin kökenini oluşturan Kayı Boyu Çadırı’nda, ziyaretçiler tarihin derinliklerine uzanarak, atalarının yaşamını hatırlama fırsatı buluyor.

Festival alanında yan yana kurulan 3 çadırda Kayı Boyu’nun yaşam alanlarıyla ilgili özel bölümler yer alıyor. Çadırların ana girişinde yüksekte kurulan gözetleme Kulesi’nde; biri etrafı gözetleyen diğeri elindeki tokmaklarla büyük bir davulla işaretleşmeyi sağlayan iki alperen nöbet tutuyor.

Kapısında zırhını kuşanmış, elinde kılıçlarıyla nöbet tutan iki alperenin beklediği ortadaki büyük çadırda, Oba Beyi’nin başköşede özel koltuğunda oturduğu büyük bir ziyafet sofrası bulunuyor.  Çadıra gelen ziyaretçiler, Oba Beyi’nin yanına veya ziyafet sofralarından birine oturarak, anı fotoğrafı çektirebiliyor.  

Büyük çadırda Kayı Boyu Beyi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bir ziyafetli toplantıyı canlandıran görüntülerin yanı sıra ziyaretçiler, çadırlar arası kurulan iç bağlantıdan, oba yaşantısının temsil edildiği diğer iki odayı da ziyaret etme fırsatını buluyor.  

Çadırın birincisinde ziyaretçiler, oba beyin yatak odası olarak düzenlenen bir bölümü görürken, odanın başköşesinde yer alan yatak ve diğer taraflarda ise oba beyinin günlük hizmetleri için yer alan görevli iki bayan ve yemek yapımında kullanılacak kap kacak ve çeşitli düzenekler yer alıyor.

Diğer çadırda ise oba beyinin savaşlarda giydiği zırhlar, kullandığı ok, kılıç, kama ve benzeri savaş aletleri sergileniyor.

Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.