1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Ankara İtfaiyesi'nden uyarı
Ankara İtfaiyesi'nden uyarı

Ankara İtfaiyesi'nden uyarı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, mevsim normallerinin oldukça üstünde seyreden aşırı sıcakların yaşandığına dikkat çekerek, Başkentlileri, serinlemek amacıyla kontrolsüz sulara girmemeleri konusunda uyardı. Yetkililer, boğulma tehlikesine

A+A-

Büyükşehir Belediyesi Su Altı Kurtarma Ekibi’nce yapılan açıklamada, Başkent’te bulunan baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen akarsuların hiçbirinin, yüzmeye veya serinlemek için girmeye uygun olmadığı hatırlatıldı. 

Ankara’daki nehir, baraj, göl ve göletlerde yapılan incelemeler sonucunda, bu suların can güvenliği açısından büyük riskler taşıdığı ve çok iyi yüzme bilenler için bile tehlike oluşturduğu ifade edildi.

Her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdiği sularda boğularak öldüğü vurgulanan açıklamada, ailelerin bu konuda özellikle çocuklarına dikkat etmeleri istendi.    

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi dalgıçları, geçmişte yaşanan üzücü olayların tekrarlanmaması için, yapılan uyarılara dikkat edilmesini istediler.

Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.