1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ankara Kuzey yıldızına kavuştu
Ankara Kuzey yıldızına kavuştu

Ankara Kuzey yıldızına kavuştu

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yapımı tamamlanan Ankara’nın 9. dev rekreasyon alanı “Kuzey Yıldızı” düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yapımı tamamlanan Ankara’nın 9. dev rekreasyon alanı “Kuzey Yıldızı” düzenlenen törenle açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programında bulunmasına rağmen, Musul’da meydana gelen olaylar üzerine Çankaya Köşkü’nde yapılan zirve nedeniyle açılışa katılmadı.

Yeşilin her tonunun hakim olduğu, ışıl ışıl “Kuzey Yıldızı”nın açılışını Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TOKİ Başkanı Ergün Turan birlikte yaptı. Açılışa ayrıca AK Parti’nin yerel yönetimler toplantısı için Ankara’da bulunan çok sayıda belediye başkanı da katıldı.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, özel fıskiye şovları, yemyeşil atmosferi ve rengarenk ışıklandırmasıyla göz kamaştıran yaklaşık 750 bin metrekare alanı kapsayan “Kuzey Yıldızı” binlerce Başkentlinin katıldığı amfi tiyatroda yapılan törenle hizmete girdi.

 Açılış töreninde konuşan Başkan Gökçek, sözlerine Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi öncesi bölgenin durumuna ilişkin bir anısıyla başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, yabancı konuklarını buradan geçirmeye utandığını belirttiğini ve bir anısını paylaştığını kaydeden Başkan Gökçek, “Yabancı konukları buradan geçirirken bölgenin metruk durumundan utandığımız için misafirlerimizi lafa tutardık. Bugün o durumdan şimdi gördüğünüz muhteşem görünüme kavuştu” dedi.

Bölgede yapılan çalışmalarla, Kuzey Ankara’nın artık yüzlerini eğecekleri değil, kuzeyin yıldızı olan, bakanların, başbakanların akşam saatlerinde buradan geçerken arabalarını yavaşlatıp, etrafı seyredecekleri bir yer olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Kuzey Ankaramızın Kuzey Yıldızı’nı açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kuzey Ankara’da yaşanan değişim ve dönüşüme ilişkin kısa bilgiler veren Başkan Gökçek, “2004’te Sayın Başbakanımız buradaki gecekonduların arasından geçişi sırasında Türkiye’nin vizyonuna yakışmadığını söyledi ve bu bölge için Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Kanunu adı altında bir kanun çıkarttı. Bu kanun gereği 2005 yılında sürecimiz başladı” dedi.

Proje kapsamında yaşanan gelişmeleri kısaca anlatan Başkan Gökçek, “2013 yılına kadar projeyi durdurmak için defaatle dava açıldı ve mahkemeler defaatle yürütmeyi durdurma kararı verdiler. Ama bu kararların hepsini aştık ve nihayet 2013 yılı Ocak ayında 8 bin 56 hak sahibi için kuraları çektik. 4 bin 552  vatandaşımıza konutlarını teslim ettik” diye konuştu.

 

-BÖLGEDE KONUT BEKLEYENLERE MÜJDELER

  Bölgede evlerini bekleyen vatandaşlara da müjdeli bir haber veren Başkan Gökçek, evlerin teslim tarihlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Şimdi bekleyen vatandaşlarımıza şu müjdeyi vereyim: Ağustos’a kadar inşallah 3504 tane konutu daha teslim edeceğiz. 25 Haziran’da 797 tane 10. Etapta, 1 Temmuz’da 610 adet 11. Etapta, 14 Temmuz’da 468 adet 16. Etapta, 21 Temmuz’da 518 adet 12. Etapta, 21 Temmuz’da 123 adet 18. Etapta ve 18 Ağustos’ta 539 adet 3. Etapta teslim edeceğiz.

Kuzey Ankara’nın güneyinde kalan daha başlamadığımız 2. Etabımız var. Bu etaba ise bu sene Allah nasip ederse başlıyoruz. Anlaşmaları yapıyoruz. Sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Allah nasip ederse Kuzey Ankara’da 130 bin metrekare kapalı alanda Ankara’nın en görkemli camisini ve kültür merkezini yapacağız. Osmanlı’yı Selçuklu’yu bir tarafa bırakalım, Cumhuriyet tarihinin en güzel camisini Allah nasip ederse 2 sene sonra da hizmete açacağız. Şu anda temeli atıldı inşaat süratle ilerliyor.”

 

-“DÜNYANIN HİÇBİR KENT MERKEZİ’NDE BU KADAR REKREASYON ALANI YOK”

Konuşmasına Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı’na ilişkin bilgiler vererek devam eden Başkan Melih Gökçek, özel fıskiye şovları, yemyeşil atmosferi ve rengarenk ışıklandırmasıyla göz kamaştıran yaklaşık 750 bin metrekare alanı kapsayan bölgenin içinde 400 bin metrekarelik yeşil alan ve pek çok sosyal donatı alanı bulunduğunu söyledi.

Ayrıca bölgede amfi tiyatro, restoranlar, kafeler, nikah salonu, spor merkezi, aile yaşam merkezi, gençlik merkezi, çocuk kulübü, BELTEK kurslarının yer alacağını, 70 tane hizmet binası, 2 bin 250 metrekare genişliğinde dev çocuk oyun alanı bulunduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, “İki tane açık hava fitness sahası mevcut. 1000 araçlık otopark bulunuyor” dedi.  

Kuzey Yıldızı’nın, yeşil Ankara’yı, yeşilin her tonuyla donattığını kaydeden Başkan Gökçek, alana 76 bin boylu ağaç,  4 bin ağaççık, 5 milyon çalı, 46 bin mevsimlik çiçek dikimi yapıldığını ve 270 bin metrekarelik alanın da çimle donatıldığını kaydetti.

 

-23 ADET HAVUZ VE MUHTEŞEM FISKİYE ŞOV

Sözlerine, “Proje vadisi içinde, 23 adet irili ufaklı havuz ve suni göletler var. Yapılan bu havuz ve göletler içerisinde 8 ayrı noktada son teknoloji kullanarak, fıskiye sistemleri kurduk” diyerek devam eden Başkan Gökçek,“1 tanesi ise çok özel. Gençlik Parkı’nda bunun küçük bir kardeşi vardı. Şimdi büyüğünü, Las Vegas’ta bir benzeri olanı burada açtık. Bunun ilk gösterisini sizlerle seyredeceğiz” diye konuştu.

 

-“KUZEY’İN ÇÖKÜNTÜ ALANI KUZEY’İN YILDIZI OLDU”

Konuşması, açılışa katılan binlerce Başkentlinin destek sloganlarıyla sık sık kesilen Başkan Gökçek, AK Parti iktidarında hükümet ve belediyeler tarafından ortaya konulan eserlerin, muhalefet tarafından hayal bile edilmesinin mümkün olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Muhalefetin tek özelliği ne yaparsan yap karşı çıkmak. Her şeye itiraz etmek. İdare Mahkemeleri’ne giderek bunları durdurmak. Ama burada durduramadılar ve dikkat ederseniz bütün mücadelelere ve durdurmalara rağmen kuzeyin çöküntü alanı, artık Kuzeyin Yıldızı oldu. Seçimlerden yeni çıktık. Bize oy veren bütün Ankaralılara bu vesileyle bir sefer daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

-KADİR TOPBAŞ’TAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

  Kuzey Yıldızı rekreasyon alanının Ankaralılara hayırlı olması dileklerinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş da her yaştan vatandaşa yepyeni yaşam alanları oluşturulması bakımından Ankara’daki çalışmalar için “Değerli Kardeşim Melih Gökçek” sözleriyle nitelendirdiği Başkan Gökçek ve ekibini kutladığını söyledi.

Topbaş, TOKİ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Başbakan Erdoğan’ın iradesinin bir yansıması olan Kuzey Yıldızı’nı “Bir gurur tablosu” olarak nitelendirdi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara projelerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Bunu bir mimar gözüyle de ifade ediyorum… Ankara artık eski Ankara değil. Her alanında ciddi bir gelişme var. İlçe ve büyükşehir belediyesi ile birlikte Ankara’da bunu gördüğümü özellikle belirtmek istiyorum” dedi.  

TOKİ Başkanı Ergün Turan da konuşmasına Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin önemli bir ayağını oluşturan Kuzey Yıldızı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek başladı. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin istatistiki bilgiler de aktaran Turan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da projeye çok önem verdiğini kaydetti.

 

-BAKAN GÜLLÜCE: “MELİH BAŞKANIMIZI ON BİNLERCE KEZ TEBRİK EDİYORUM”

Turan’ın ardından kürsüye çıkan ve Başkan Gökçek’ten övgüyle bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de “Melih Başkanımızı, şehircilik bakımından, çevrecilik bakımından, hizmet bakımından, hizmeti aşkla yapması bakımından daha birçok sebepleri var, yüzlerce, binlerce, on binlerce kez tebrik ediyorum. Eline sağlık başkanım” dedi.

Rekreasyon Alanı’nın ismine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Güllüce, “Güney ülkelerinde Türkiye’ye, ‘Kuzey Yıldızı’ denir… İyi özdeşleşmiş. İsminden dolayı da tebrik ediyorum” diye konuştu.  

Eski Türkiye’den bugüne gelinen sürece de kısaca değinen Bakan Güllüce, “Şimdi 750 dönüm yere, bu kadar mükemmel parklar yapan belediye başkanlarının, hizmetlerin olduğu, Türkiye’nin ayağa kalktığı yeni Türkiye var” dedi.

 

 

-BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER:

       Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de muhteşem ışık gösterisi ve yemyeşil görüntünün arasında, binlerce Başkentliye seslenerek, şunları söyledi:

         “Ankara bugün bir başka güzel. Ankara, Kuzey Yıldızı’yla çok daha farklı olmuş. Biraz önce burada değerli Belediye Başkanımız da buranın geçmişini anlattı. Ben de doğma büyüme bir Ankaralı olarak buradaki içler acısı durumu çok iyi biliyorum. Buradaki değişim dönüşümü sizler gibi anlayan biriyim. Burada fakirlik yoksulluk vardı. Ama buranın kaderinin de Türkiye’nin kaderi gibi değiştiğini görüyoruz.”

Sözlerini, “Belediye Başkanımız Melih Bey’e bu büyük ve devasa icraatından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Değerli Başkanımız Ankara tarihine geçerek, üst üste 5 defa seçilme onuruna layık oldu” diyerek devam eden İşler, Başkan Gökçek’in çok önemli projelerinden birinin daha açılışını gerçekleştirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Çiftliğin orada da temapark yapılıyor. Buradan iki buçuk kat daha büyük bir alan. Orada da devasa bir proje önümüzdeki yıl hayata geçecek. Temapark ve hayvanat bahçesi Ankara’ya çok daha güzel bir hava katacak. Biz icraatın partisiyiz. Birileri laf üretiyor, biz iş, icraat ve hizmet üretiyoruz. Değerli Başkanımızın önünde beş yıl var. Bu beş yılı böyle devasa projelerle taçlandıracak ve en güzel projeleri sunmaya devam edecek."

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ve davetliler görüntüsüne uygun ismiyle de yıldız gibi parlayan Kuzey Yıldızı’nın açılışını yaptılar.

Daha sonra törene katılanlar Rekreasyon alanı içinde bulunan havuzda suyun,  ışık ve müzikle muhteşem gösterisini havai fişek patlamaları arasında seyrettiler.

Kuzey Yıldızı'nda suyun ışıkla dansı her akşam saat 21.00'da tekrarlanacak.

Bu haber toplam 2500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.