1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ankara trafiği rahatlayacak
Ankara trafiği rahatlayacak

Ankara trafiği rahatlayacak

Başkent toplu taşımında yeni bir soluk getiren Sincan ve Çayyolu metro hatlarına “ring seferleri” 23 Ağustos Cumartesi günü başlıyor.

A+A-

Başkent toplu taşımında yeni bir soluk getiren Sincan ve Çayyolu metro hatlarına “ring seferleri” 23 Ağustos Cumartesi günü başlıyor.

Yeni düzenleme ile bu bölgelerden kent merkezine yapılan otobüs seferleri de metroya yönlendirilerek, Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir Yolu’ndaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde rahatlatılacak.

EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilere daha konforlu, hızlı ve güvenli hizmet vermek için toplu taşımda yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor.

Sincan Metrosu ile Çayyolu metrosunun hizmete girmesi, yolcu alışkanlıklarının değişmesi, daha çok yolcunun metro taşımacılığına yönlendirilmesi, kent merkezi trafiğinin rahatlatılması gibi nedenlerle otobüs seferlerinde yeni bir düzenlemeye giden Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankaray ve Batıkent metrosunda olduğu gibi yeni metrolara da ring seferleri başlatıyor.

 

-ODTÜ VE HACETTEPE KAMPUSLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE 8 YENİ RİNG HATTI…

 

         Bu kapsamda 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren Eskişehir Yolu güzergahı başta olmak üzere; Sincan ve Çayyolu metrosu durakları ile civarlarındaki bazı hatlar ringe dönüştürülecek. Bu sayede de son durakları Kızılay ya da Ulus olan bu otobüsler, sadece en yakın metro duraklarına yolcu taşıyacaklar.

Ayrıca ODTÜ ve Hacettepe kampusları başta olmak üzere metro bağlantılı bölgelere 8 tane de yeni ring hattı açılacak. Çevredeki semtlerin uç noktalarına kadar ulaşım imkanı sağlanırken, bazı hatlardaki ulaşım verimliliği de arttırılmış olacak.

 

-KENT TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Yeni düzenleme kapsamında özellikle Metro güzergâhı ile aynı güzergâhta olan otobüs hatları iptal edilerek, toplu taşımacılığı raylı sisteme yönlendirme amacıyla otobüs seferleri de yeniden düzenlenecek. Uygulamanın başlamasıyla birlikte metro ile ulaşımın mümkün olduğu veya aynı güzergahta farklı toplu taşım aracı bulunan bazı hatlar da iptal edilecek.

Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü’nün yeni ring uygulaması ile bu bölgelerden kent merkezine olan otobüs seferlerinin iptal edileceğinden Eskişehir yolu basta olmak üzere Kızılay, Ulus ve Bakanlıklar bölgesindeki trafik yoğunluğu da büyük ölçüde rahatlayacak.

 

-İLK TRANSFER ÜCRETİ ALINMAYACAK

Yeni uygulama kapsamında M2 (Çayyolu-Kızılay)  ve M3 (Sincan-Batıkent) metrolarından yeni açılan ring hatlarına, ring hatlarından da bu hatlara 75 dakika içerisinde yapılacak aktarmalardan 1. transferde ücret alınmayacak.

 

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.