1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Ankara Zabıtası'na türketicileri koruma eğitimi
Ankara Zabıtası'na türketicileri koruma eğitimi

Ankara Zabıtası'na türketicileri koruma eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca, “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Ve Uygulama Yönetmelikleri Hakkında Zabıta Eğitimi” konulu program düzenlendi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinden 220 zabıta katıldı.

                Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ahmet Erdal’ın da hazır bulunduğu programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak,  zabıta teşkilatının  çok değişik görevleri ifa eden bir yapısı olduğuna dikkat çekerek, kanunların kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde görev yaptıklarını söyledi.

         Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Amirliği’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Karabudak, Başkentlilerin bu konuda bilinçlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Karabudak, Daire Başkanlığı olarak öğrenciler arasında tüketici haklarının konu edildiği bir karikatür yarışması düzenlediklerini,   Büyükşehir Ankara Bülteni'nde yayınlanan “tüketici köşesi” ile her sayıda yüzbinlerce Başkentli'ye ulaşma imkanı bulabildiklerini, EGO otobüslerinde de tüketici ekranı kurduklarını anlattı. Başkan Karabudak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na da yaptıkları işbirliği için teşekkür etti.

Eğitim programında; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nden Daire Başkanı Yakup Güzel, “Mesafeli Sözleşmeler”, “Bankacılık İşlemleri”, “Abonelik Sözleşmeleri”, “Paket Turlar ve Tüketici Hakları”, “Garanti Belgesi ve Ön Ödemeli Satış” başlıkları altında bilgiler verdi. 

Bakanlık uzmanlarından Kadir Yılmaz da 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan denetimlerde dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.