1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Ankara'da karla mücadele
Ankara'da karla mücadele

Ankara'da karla mücadele

Büyükşehir Belediyesi, dün akşam başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışına karşı, 832 araç ve 3 bin kişilik personelle mücadele ederek, 8 bin kilometrelik ana arter ve caddeleri, trafiğe açık hale getirdi.

A+A-

Ankara’da merkez ve çevre ilçeler dahil toplam 25 ilçede aralıksız mücadele eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, buzlanmaya karşı da 10 bin tona yakın tuz kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ana arterler ve caddelerin trafiğe açık tutulabilmesi için kar yağışına karşı etkin şekilde mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Dün akşam saat 20.30 civarında başlayan ve sabaha kadar aralıklarla yoğun olarak yağan karın yüksekliği, şehir merkezinde 20 cm, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 30-40 cm seviyelerine ulaştı. Ankara genelinde toplam 14 bin kilometrelik yolun yaklaşık 8 bin kilometresindeki ana arter ve caddeleri, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 832 araç ve 3 bin kişilik personelin tamamıyla, merkez ve 25 ilçemizde sabaha kadar yoğun şekilde çalışarak, trafiğe açık hale getirdik. 

Kar yağışının sabaha kadar devam etmesi sonucu bazı yerlerde kar küreme çalışmalarımızı da tekrar tekrar yapmak durumunda kaldık. Kar küreme ve tuzlama çalışmalarımız devam ediyor. Meteoroloji verilerine göre, Başkent'te bugün ve yarın da kar bekleniyor."  

Bu haber toplam 1563 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.