1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ankara’da tarihi miting
Ankara’da tarihi miting

Ankara’da tarihi miting

Haziran ayı içerisinde yıkımı planlanan 82 yıllık Ankara 19 Mayıs Stadı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada vereceği dev mitingle veda edilecek

A+A-

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkımıyla ilgili ihale çalışmaları devam ederken AK Parti, 24 Haziran'daki seçimler öncesi Ankara'daki dev mitingini bu stadyumda gerçekleştirilecek. 20 bin kişi kapasiteli 19 Mayıs Stadı'ndaki mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Binlerce Ankaralı'nın katılması beklenen mitingin hemen ardından 19 Mayıs Stadı'nın yıkılması planlanıyor. 9 Haziran Cumartesi günü büyük bir coşku ile gerçekleşecek olan Ankara mitingi saat 16.00'da başlayacak.

1936'DA AÇILDI
1936 yılında açılan ve İtalyan mimar Paolo Vietti-Violi tarafından projelendirilen Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Türk futboluna 82 yıldır Türk futboluna hizmet ediyor. Türkiye'de ilk gece maçının oynandığı ve milli takıma defalarca ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadı, başkentin köklü kulüpleri Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Hacettepe'nin de tarihi başarılarına ortak oldu. Ankara 19 Mayıs Stadyumu Kompleksi, içerisinde bulunan spor salonları ve sahalarıyla Ankara'nın amatör sporlarına da büyük emek verdi. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü'nün tarafından 17 Aralık 1936'da açılışı yapılan stadyumdaki son resmi futbol maçını ise Gençlerbirliği oynadı. 19 Mayıs Stadı'nın yıkımının ardından yerine 55 bin kişilik modern bir stadyum inşa edilecek. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan mitingle birlikte yeni stadın da startını vereceklerini söyledi.

START VERİLECEK
Başkan Hakan Han Özcan yaptığı açıklamada, "Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla coşkulu bir miting gerçekleştireceğiz. AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak bu mitingin hazırlıklarını teşkilatımızla birlikte sürdürüyoruz. Burada aynı zamanda bir projenin de startı verilmiş olacak. Ankaralı hemşerilerimizin özlemle beklediği yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun da startını o gün vereceğiz. Bu özel güne Ankaralı tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3058 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.