1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Ankaralı yeni projelerine kavuştu
Ankaralı yeni projelerine kavuştu

Ankaralı yeni projelerine kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte, Büyükşehir tarafından Başkent’te yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Bulvarı açılışını yaptılar.

A+A-

Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nın Basınevler Kavşağı’nda düzenlenen açılış törenine, bakanlar, milletvekilleri, çok sayıda davetli ile binlerce Başkentli katıldı.  

            Törende konuşan Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a hitaben, “Herhangi bir çatışma olmadığı halde 27 şehit, 221 gazi veren Keçiörenimiz'e hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin,  “Keçiören’in ikinci giriş kapısı” olarak nitelendirdiği Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile kent merkezi, çevre ilçeleri ve mahalle olan köylerine 2016'da yaptığı 1 milyar 954 milyon liralık 88 yatırım ve hizmetinin açılışı için bir araya geldiklerini söyledi.

Bu 88 hizmetin arasında yine Türkiye rekoru sayılacak bir asfalt çalışmasına da imza attıklarını hatırlatan Başkan Melih Gökçek, “Sadece bu sene 4 milyon 400 bin ton asfalt döktük” dedi. 

 

-"EDİRNE'DEN KARS'A KADAR YOL AÇTIK"

Şehir merkezinde 1100 kilometre cadde ve bulvar açtıklarını, bunun da başka bir rekor sayılabileceğini belirten Başkan Gökçek, “Mahalle olan köylerimize 284 kilometre yeni yol açtık. Bir başka deyişle, sadece 2016 senesinde neredeyse Edirne’den Kars’a yeni yol açmış olduk. Temmuz ve Ağustos aylarında iş makinelerimiz ve kamyonlarımızın tanksavar olarak Ankara’da görev yaptığını düşünürsek, toplam açılan 1384 kilometrelik yolun nasıl bir rekor olduğu daha iyi anlaşılabilir” diye konuştu.

            Ankara’nın en önemli yollarından sayılan Turan Güneş Bulvarı ile Kazım Karabekir Caddesi’nin inşaatlarının tamamlandığını ve ikişer kat büyütüldüğünü de ifade eden Başkan Gökçek, bu yolların da 22 ve 27 gün gibi rekor sürelerde genişletildiğini söyledi.

            Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 88 hizmeti tek tek anlatmayacağını da kaydederek, bunların broşürler şeklinde dağıtıldığını söyledi. Gökçek, “Ancak hizmetlerimizin Ankara 17 çevre ilçesini de kapsaması nedeniyle sembolik olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerinde yaptığı hizmetlerden 4 adedinin sinevizyon yoluyla açılışını törenle gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlarımızın içerisine, ASKİ, EGO ve 12 belediye şirketinin yaptığı yatırımlar, kentsel dönüşümler dahil değil. Halen devam eden pek çok hizmetimiz var, bunları bu hizmetlerin içerisine dahil etmedik” dedi. 

 

-GELECEK YIL, 7 YENİ BULVAR VE YENİ PROJELERLE TAÇLANACAK

2017 yılında kent merkezinde pek çok alt ve üst geçit ile tünellerin bulunduğu yeni 7 bulvar açmayı hedeflediklerini de belirten Başkan Gökçek, 2017 projelerine ilişkin kısaca şu bilgileri verdi:

“Yine inşallah ANKAPARK'ın hizmete gireceği yıl, 2017 olacak.

3 tane müzenin yapımı başlıyor. 2017 ve 2018, bu müzelerin hizmete girdiği yıllar olacak.

11 kilometrelik Kanal Ankara projemize, 2017 yılının içinde başlıyoruz inşallah.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde vaat ettiği Güneykent Projemizin yolları açılmaya başlandı. 2017 yılı içerisinde burada büyük yatırımlar başlıyor.”

 

-“BULVAR, KEÇİÖREN TRAFİĞİNİ YÜZDE 40 RAHATLATACAK”

Keçiören’in en büyük probleminin, sabah ve akşam saatlerinde Keçiören çıkışında yaşanan trafik  sıkıntısı olduğunu ve açılışı yapılan bulvarla bu sıkıntının yüzde 40 oranında azaltılacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Bulvarımızın adı, Yavuz Sultan Selim Bulvarı. Meydanımızın adı, Yavuz Sultan Selim Meydanı. Bu bulvarın üzerinde Yavuz Sultan Selim'in zaferlerinin adını taşıyan 1 alt geçit, 2 tünel, 7 köprü bulunmaktadır. Toplam maliyet 70 milyon lira. Yapım süresi 6 aydır. Keçiörenimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.  

 

-“DARBE GİRİŞİMİ SONRASI ZAFER BİZİM OLDU”

            Konuşmasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek sürdüren Başkan Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanım, bir taraftan FETÖ’cüler, bir taraftan PKK, DAEŞ, beynelmilel güçlerin desteklediği terör örgütleri, diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa… Tek amaçları, sizi, yani Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye’nin başından uzaklaştırmak” dedi. Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suçunuz, mazlumların yanında olmak; suçunuz, Batı'nın maşası olmamak; suçunuz, milli olmak dik durmak; suçunuz, yıllar sonra Türkiye’yi kendi silahını yapan ülke haline getirmek; suçunuz, 70 cente muhtaç Türkiye’yi, IMF’nin boyunduruğundan kurtarıp, dünyada tüm mazlum ülkelere yardım eden ülke haline getirmek; suçunuz, Müslümanlara Batı karşısında şahsiyet kazandırmak.

            Batı, terör örgütleri ve FETÖ, işbirliği yapıp sizi başımızdan indirebilmek için her şeyi denedi. Darbe girişimi bunun en son örneği. Her şeyi hesap ettiler. Ama bir şeyi hesap edemediler. Herkesin hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı vardı. Dik durdunuz, milletimize güvendiniz, milletimiz de sizi mahçup etmedi, onlar da dik durdu, Allah’ın yardımı da miletimize yetişti, zafer bizim oldu."

“Halen darbeden bahsedenler var. 15 Temmuz’da bizi hazırlıksız yakaladılar. Bir daha mı teşebbüs ettiler, Allah’ın izniyle bu sefer ilki gibi olmaz, bu kez darbecileri sinek gibi ezmezsek, bize yazıklar olsun” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Siz dik durun Cumhurbaşkanım, siz hizmetlerinize devam edin Başbakanım. Siz Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı el üzerinde tutun sayın bakanlarım. Bu millet senelerce sizi el üzerinde tutacaktır. Yolunuz açık olsun, Allah yardımcınız olsun. Tekrar Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nın hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.