1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ANKARA'NIN ŞEBEKE SUYU TEMİZ VE SAĞLIKLI
ANKARA'NIN ŞEBEKE SUYU TEMİZ VE SAĞLIKLI

ANKARA'NIN ŞEBEKE SUYU TEMİZ VE SAĞLIKLI

ANKARA'NIN ŞEBEKE SUYU TEMİZ VE SAĞLIKLI

A+A-

Başkent’in içme suyu her zaman olduğu gibi yine tertemiz ve içilebilir nitelikte. Ankaralılar, Ekim ayında da musluklarından akan temiz, kaliteli, içilebilir ve pırıl pırıl bir su tükettiler.  

Ankara’da musluklardan akan suyun her zaman olduğu gibi pırıl pırıl olduğunu ifade eden ASKİ yetkilileri,“Şehre verilen içme suyu her zaman olduğu gibi yine temiz ve içilebilir.  Başkentliler, musluklarınızdan akan suyu tereddüt etmeden güven içinde kullanabilirler” dediler.         

Başkent’in içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan ASKİ’nin, her gün farklı noktalardan su numuneleri aldığını hatırlatan yetkililer, numunelerin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılarak suyun kalitesinin kontrol altında tutulduğunu kaydettiler.

Ankara’nın içme suyu ihtiyacının en temiz haliyle karşılandığını  kaydeden ASKİ yetkilileri, şunları söylediler:

 “Su, barajlardan arıtma tesisine getirilerek,  burada son teknolojik sistemlerle arıtılmasının ardından şehir şebekesine verilmektedir.  Birçok aşamadan geçirilerek, musluklardan akmaya hazır hale gelen içme suyunun; son olarak çıkış noktalarından alınan numunelerin de bir kez daha testlerden geçirilmesinden sonra musluklardan akmasını sağlıyoruz.”  

ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’nca, Ekim ayı süresince Ankara’nın çeşitli bölgelerinden alınan su numunelerinin analiz sonuçları hakkında bilgi veren ASKİ yetkilileri, şunları kaydettiler:

 “Başkent’in farklı odak noktalarından her gün aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuarlarımızda gerçekleştiriyoruz.  Geçen ay da yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda Başkent içme suyunun, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uygun olduğu bir kez daha belgelendi.

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuarlarında şehir şebeke su analizlerinin, WHO ( Dünya Sağlık Örgütü) ve EEC (Avrupa Birliği Standartları) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan yetkililer, “1-31 Ekim 2013 tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler.  Yüzlerce odak noktası, İvedik ve Pursaklar  Arıtma Tesisleri başta olmak üzere paket arıtma tesisleri çıkışlarından alınan su numunelerinde yapılan  fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE’ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı” diye konuştular.  

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.