1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ANKARAY'A HAVALANDIRMA SİSTEMİ
ANKARAY'A HAVALANDIRMA SİSTEMİ

ANKARAY'A HAVALANDIRMA SİSTEMİ

ANKARAY'A HAVALANDIRMA SİSTEMİ

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin rahat, hızlı ve güvenli toplu taşım tercihi Ankaray trenlerine son teknoloji ve tam otomatik klimalar yerleştiriyor. Trenlere, yeni teknolojiyle 22 santimetre gibi rekor bir inceliğe kadar küçültülebilen klimalar takılıyor.

Dikimevi-AŞTİ arasında 11 ayrı istasyonda hizmet veren Ankaray trenleri, son teknoloji klimalarla donatılarak, Başkentlilerin yeraltı seyahat konforu daha da arttırılacak.

Tünellerin sadece araç boyutunda açılması nedeniyle bir türlü klima takılamayan Ankaray trenlerine, son teknoloji, ince ve konforlu yeni klimalar yerleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi EGO Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı mühendislerinin itinayla sürdürdüğü araştırmalar neticesinde, en yeni teknolojiyle 22 santimetre gibi rekor bir inceliğe kadar küçültülebilen ve araçlara yerleştirilmeye başlanan yeni klimalar, sağladığı konforla da Başkentli yolculara bu konuda büyük rahatlık kazandıracak.

 

-33 TRENE 132 ADET KLİMA TAKILACAK

Metro trenlerinde bulunan, Ankaray trenlerinde ise yıllardır çözüm için çeşitli araştırmalar yapılan klima sorununun artık sona erdiğini anlatan yetkililer, daha önce bu incelikle bir klima sisteminin bulunmadığını hatırlatarak, “Ankaray’da hizmet veren 33 trenimizde toplam 132 adet klima takılacak. Hava sıcaklığına göre araç içerisinde olması gereken optimum ısıyı hesaplayarak soğutma yapacak olan klimalar, tam otomatik olarak hizmet verecek. Bu sayede de sürekli olarak açık konumda bulunan trenlerin camlarından gelen esintili hava ve gürültünün de önüne geçilmiş olacak” dediler.

Son teknoloji ürünü klimaların trenlere montaj aşamalarının başladığını ve test sürüşlerinin de gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte uzun yıllardır Ankaray’ı kullanan yolcuların konfor ve rahatına gölge düşüren sorunun çözüme kavuşturulmuş olacağını ifade ederek, “Bu sayede Başkentlilerin Ankaray’da da hızlı ve güvenli seyahat sırasında sunulan konforları arttırılmış olacak” diye konuştular.

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.