1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara'ya MHP'li aday
Ankara'ya MHP'li aday

Ankara'ya MHP'li aday

Bir dönem MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş'ın CHP'den adaylığının kesinleştiği iddia edildi.

A+A-

Ankara için anket yaptıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkan adaylığı için oyu yüzde 42'ye ulaşan Mansur Yavaş'ta karar kıldı.

MUHARREM İNCE YÜZDE 30'DA KALDI

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre aynı ankette CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 'yüzde 30-34'te kaldı. Ak Parti'nin adayı Melih Gökçek ise CHP anketinde yüzde 38'i geçemedi.

MASAYA 2 AY ÖNCE OTURDULAR

Gökçek ile CHP'nin olası adayları arasında yüzde 4'lük bir fark olduğunu belirleyen CHP genel merkez yönetimi yaklaşık 2 ay önce 'ön mutabakat' sağladığı Yavaş ile yeniden masaya oturdu. Yavaş ile adaylığının yanı sıra CHP'nin az oy aldığı Kızılcahamam, Akyurt, Polatlı, Beypazarı gibi çevre ilçelerin adaylarının da değerlendirildiği bir dizi görüşme yapıldı. Yavaş'ın isminin de yer aldığı son anket çalışmasından ise "Aday Mansur Yavaş olursa parti oyu yüzde 40-42'ye ulaşır" sonucu çıktı.

MHP YANITI POZİTİF

CHP genel merkez yönetimi son anketini de CHP tabanına dönük olarak yaptı. Parti tabanına "Yavaş'ın MHP kökenli oluşu, CHP'ye oy vermenizi etkiler mi?" sorusunu yöneltti. İlk sonuçların 'pozitif' geldiği anketin hafta başında tamamlanması bekleniyor.

Bu haber toplam 2755 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.