1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. ASKİ'den kurban atığı uyarısı
ASKİ'den kurban atığı uyarısı

ASKİ'den kurban atığı uyarısı

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kurban atıklarının kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

A+A-

ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, kanallara atılan kurban atıklarının tıkanmalara neden olduğunu, bunun sonucu su baskınlarının yaşandığını ve büyük zararların meydana geldiğini belirtti.

Kurban Bayramı tatili süresince de kurum olarak gerçekleştirilen hizmetlerin aksamaması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını kaydeden Tahiroğlu, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızdan, kurban atıkları konusunda duyarlı olmalarını, kurban atıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını, çöpleri kanal hatlarına atmamalarını talep ediyoruz. Kanallara atık atan kişileri uyarmalarını, aksi davranışta bulunanları da zabıta ekiplerine ve bağlı bulundukları yerin emniyet güçlerine bildirmelerini rica ederiz. Biz de vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz.”

 

-“TIKANMALAR, SU BASKINLARINA NEDEN OLUYOR”

Genellikle dere yataklarına, atıksu ve yağmur suyu hatlarına araba lastikleri, çöp torbaları, boş damacanalar atıldığını, hafriyat döküldüğünü anlatan Genel Müdür Tahiroğlu, bazı vatandaşların, kestikleri kurbanların atıklarını da kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına bıraktıklarına dikkat çekerek, şöyle dedi:

“İbadetimizi gerçekleştirirken çevreye de zarar vermememiz gerekir.  Bazı vatandaşlar, kurban atıklarını kanallara atıyor. Atıkların hatlara atılması sonucunda kanallar tıkanıyor, yağışlarla birlikte ciddi su baskınları yaşanıyor. Büyük zararlar oluşuyor. Başkentlilerden özellikle isteğimiz, kanalların tıkanmasına neden olacak davranışlarda bulunmasınlar.”  

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.