1. HABERLER

  2. Atabey o isimleri açıklayamadı
Atabey o isimleri açıklayamadı

Atabey o isimleri açıklayamadı

Atabey, Tapu Operasyonları ile ilgili ‘töhmet altında kalıyoruz ismi açıklasın’ eleştirilerine cevap vererek, “Dosyada gizlilik var, ismi açıklayamam. Üçlü önerge verelim… Cevabı mecliste arayalım” dedi.

A+A-

Atabey, Tapu Operasyonları ile ilgili ‘töhmet altında kalıyoruz ismi açıklasın’ eleştirilerine cevap vererek, “Dosyada gizlilik var, ismi açıklayamam. Üçlü önerge verelim… Cevabı mecliste arayalım” dedi.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nuriye Atabey, Tapu Operasyonları ile ilgili ‘töhmet altında kalıyoruz ismi açıklasın’ eleştirilerine cevap vererek, “Dosyada gizlilik var, ismi açıklayamam. Üçlü önerge verelim… Cevabı mecliste arayalım” dedi.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nuriye Atabey, tapu operasyonları ile ilgili geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmış ve bu olaylarda bir siyasi ayağın olup olmadığını sorgulamış ve soruşturma kapsamında ‘hâkim karşısına çıkan meclis üyemiz var mı?’ diyerek okları Gölbaşı Belediye meclisine çevirmişti. Atabey’in bu açıklamalarının ardından MHP cephesinden cevap gecikmemiş hem MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy hem de MHP Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yücel Aksakal, Atabey’in kimseyi töhmet altında bırakmaması gerektiğine vurgu yaparak, bu konuyu açıklığa kavuşturması gerektiğini dile getirdiler.

Üçlü önerge verelim… Cevabı mecliste arayalım…

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bir basın toplantısı düzenleyen CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nuriye Atabey, konunun açıklığa kavuşması için MHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin Belediye Meclisine önerge vermesini talep etti. Verilecek önergeye CHP olarak destek vereceklerini de belirten Atabey, “Töhmet altında kalan kim? Esnaf mı, meclis üyelerimi? Kaldı ki, soruşturmanın gizliliği ve devam etmesi açısından bu tip soruşturmalarda kamuoyunu yönlendirici, mahkemeleri yönlendirici bilgi ve ifadelerden kaçınmamız gerekir.

Ancak, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy  ve Gurup Başkanı Yücel Aksakal bize soruyor,  Bunların muhatabı biz değiliz.  Kendilerine görevlerini öğretecek değiliz. Ancak, şunu söyleyebilirim. Milliyetçi Hareket Partisi belediyeye bir soru önergesi verdirsin. Madem Yücel Aksakal da töhmet altındayız diyor o zaman bu işin muhatabı belediyedir, kendisi de meclis üyesidir. Kendisi de soru önergesi versin. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak bu soru önergesini destekleyelim. Hatta ben buradan AK Parti’ye de çağrıda bulunmak istiyorum. AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, ben ve MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, üçlü bir önerge verilebilir. Nisan ayında encümen değişiyor, inşallah encümen seçiminden önce bu önergeyi verirler biz de kendilerine destek oluruz” diyerek bunun cevabının mecliste aranabileceğini ifade etti.

Dosyada gizlilik var, ismi açıklayamam

Atabey, gazetecilerin ‘Soruşturmada meclis üyesi ya da üyelerinin ismi geçiyorsa neden açıklamıyorsunuz? Sorusuna “  "Bizde bazı  bilgiler var. Soruşturmanın gizliliği açısından isim veremiyorum. Sadece böyle bir şey varsa bu konuda yetkililer gereğini yapmalıdır dedim.  Dolayısıyla bu soruşturma da gizlilik kaldırıldığında bende sizinle bilgileri paylaşabilirim.” dedi.

İstifa yok, tüzük uygulandı
Atabey, CHP ile ilgili kamuoyunda konuşulan istifalar ile ilgili de açıklamada bulunarak, “siyasi partilerde her daim istifalar olur.  CHP’de adı geçen istifa ile ilgili olarak da, Bu bir istifa değil, tüzük gereği 3 yönetim kurulu toplantısına gelmeyen arkadaşlar yönetimden düşer. Bizim de bu konuda kararımız var.  Kendisiyle görüştük. Yönetimden düşürüldü. Başka arkadaşımız geldi biliyorsunuz. Bundan sonra da olabilir.  Siyasi parti çalışmaları kaldığı yerden devam eder” dedi.

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.