1. HABERLER

  2. Atabey'den Aksakal'a cevap
Atabey'den Aksakal'a cevap

Atabey'den Aksakal'a cevap

Gazeteci Nuriye Atabey, CHP’li Yusuf Aksakal’ın ‘Dikkate almıyorum’ açıklamalarına cevap geldi.

A+A-

Gazeteci Nuriye Atabey, CHP’li Yusuf Aksakal’ın ‘Dikkate almıyorum’ açıklamalarına cevap geldi.

Gölbaşı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal Gazeteci Nuriye Atabey’in ‘CHP’lileri arayanlar gitsin, Artvinliler Derneği’nde bulsunlar” sözlerine gazetemiz aracılığıyla cevap vermiş ve Gazeteci Nuriye Atabey’i dikkate almadığını belirterek, “Atabey’i n bu açıklamasını dikkate almıyorum. Ben ne Artvinliler Derneği’ne üyeyim ne de Artvinliler kahvehanesine gidiyorum. Nuriye hanım bu açıklamasında kimi kastettiğini açık açık belirtmiş olsaydı, insanları da töhmet altında bırakmış olmazdı” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Aksakal’ın ‘Atabey’i dikkate almıyorum’ açıklamalarına ise Gazeteci Nuriye Atabey gazetemiz aracılığı ile cevap verdi.

LAFA BAKARIM LAF MI DİYE…

“Lafa bakarım laf mı diye adama bakarım adam mı diye” diyerek Aksakal’ın söylediklerine tepki gösteren Atabey,  “Benim size verdiğim röportajda sizin gazetenin atmış olduğu ‘Yusuf Aksakal bu sözlere çok kızacak” manşetini ben söylemedim. Benim adı geçen şahısla ilgili herhangi bir açıklamam da yoktu. Ben CHP’nin birkaç kişiye endeksli siyaset yaptığını belirtmiştim ki, Aksakal da yaptığı açıklamayla bunu teyit etmiş oldu” diyerek sözlerine devam etti.

SİYASET BİR AHLAK VE ETİK MESELESİ!

Siyasetin bir ahlak ve etiğinin de olması gerektiğini ifade eden Atabey, “Adı geçen şahıs İlçe Başkanlığı döneminde, İlçe Başkanlığı görevinden istifasını gizleyerek meclis üyeliğine geçmiştir. Düşünebiliyor musunuz bir yandan ilçe başkanlığı görevini yürüteceksin, bir yandan kendini liste başı yazacaksın. Bu dönem sorgulanmadı hiç. Tıpkı CHP’nin Gölbaşı genelinde Türkiye ortalamasının hep altında oy almasının sorgulanmadığı gibi.  CHP, bu şahsın ilçe başkanlığı döneminde Gölbaşı’nda ne oy aldı? Bunların sorgulanması gerek” dedi.

Önümüzde ki aylarda CHP ilçede delege ve ilçe başkanlığı kongresi yapılacak. Bugün kapalı kapılar ardından bazılarının türlü pazarlık içerisinde olduğu kamuoyunda konuşuluyor. Dün birbirlerinin izine kurşun atanların bugün büyük bir pazarlık içerisinde olduğu iddia ediliyor. Önümüzde günlerde bu pazarlıkların ya da olası işbirliklerin sinyalini de böylelikle sizlerle paylaşıyorum.  Gölbaşı bunu bir kez daha yaşayacaktır. Ben verdiğim röportajda bunu tarihe not düşüyorum. Duyuyorum kapalı kapılar ardında pazarlıklar başlamış bile. Genelleyecek olursak, hangi parti ve nerede siyaset yaptığınızın bir önemi yok. Bu siyaseti nasıl yaptığınız çok önemli. İşte siyasi ahlak ve etik de budur. ” dedi.

SİYASET İNSANA SEVGİ VE SAYGI TEMELİNDE YÜKSELİR.

“Sadece herkesin yüreğinden geçenleri söyledim.” diyen Atabey, “ Bu siyasetten herkes rahatsız. Ben verdiğim röportajda şahsı hedef almamama rağmen, kendisi üzerine alınıp gazeteniz aracılığı ile bana cevap veriyor. Zaten yıllardır bu şahıs bu siyaseti güdüyor. Herkesi bu şekilde yıldırabileceğini zannedip bunu siyaset olarak düşünüyor. Oysaki ben kendisini hedef alarak konuşmadım, bir muhatap varsa o da İlçedir. Burada ilçe suskun, CHP’nin Gölbaşı’nda ki tek temsilcisi kendisiymiş gibi konuşuyor, aslında konuşmuyor konuşsa iyi kavga ediyor. Kavgayla güdülen siyasetten hiçbir şey olmaz, bir başarı da sağlanmaz. CHP’ni gerçekten temsil ediyorsan bunun ağırlığını taşıyacaksın ve siyasette saygı görmek istiyorsan önce saygı göstereceksin. Siyaset ancak insana sevgi ve insan yaşamına saygı temelinde yükselebilir.

KISIR DÖNGÜ SİYASETİNDEN VAZGEÇİLMELİ!

Size verdiğim röportajdan sonra yolda beni gören ne kadar CHP’li varsa tebrik etti. Bizzat arayarak da ağzına sağlık dediler. İşte ben Gölbaşı’nda siyaset yapanların duygu ve düşüncelerini dile getirdim. Birçok kişinin söyleyemediklerini dile getirdim belki de. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor Gölbaşı ise hala aynı kısır döngüde siyaset yapıyor.”.dedi

Atabey, açıklamasında bu kısır döngünün değişmesi gerektiğini vurgulayarak, İlçe Başkanı ve yönetimine de yüklendi. “Gölbaşı’nda hemşehricilik yapılarak neredeyse düğünleri ve cenazeleri bile ayırdınız.”diyerek,  “İlçe Başkanı nerede? Cenazede yoklar, düğünde yoklar. Nerede bu adamlar? Onun için dedim arayanlar bunları Artvinliler Derneğinde bulsunlar diye.  Ama Derneğin de bir suçu yok ki. Dernekten kastım bu gibi şahısların, kimliklerini kullanarak ön plana çıkarmaları ve mikro milliyetçilik yaparak bundan siyasi rant elde etmeleri. Değilse ne Derneği ne de Artvinlilerin tamamını elbette kast etmiyorum. Kaldı ki mikro milliyetçilikle siyaset yapanlar yüzünden  tüm Artvinli vatandaşlar da töhmet altında kaldıklarını söyleyip bu siyasetten rahatsız olduklarını dost toplantılarında dile getiriyorlar” dedi.

GELİN TARTIŞALIM!

 “ Gelin bunları tartışalım. Parti ilçe danışma kurulu mu olur, yoksa dost meclisleri mi olur bilemem. Ama kapalı kapılar arkasında olmasın da bir araya gelip tartışalım. CHP’yi daha başarılı bir noktaya nasıl gider bunu tartışalım.” dedi.

 

Bu haber toplam 3826 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.