1. HABERLER

  2. Atlar, Belediye için yarıştı
Atlar, Belediye için yarıştı

Atlar, Belediye için yarıştı

Gölbaşı Belediye Başkanlığı Kupası Yarışması Ballıkpınar'da yapıldı.

A+A-

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Gölbaşı Ballıkpınar Mahallesi Başkent Binicilik Kulübü tesislerinde 7-9 Ekim 2011 tarihleri arasında 2011 yılı özel unvan, Türkiye Şampiyonası, Engelli Atlama Binicilik dallarında at yarışları yapıldı. Bu yıl “Gölbaşı Belediye Başkanlığı Kupası Yarışması” da yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği, Kara Harp Okulu, Gölbaşı Belediye Başkanlığı ve Süvariler Kupaları için atlar ve jokeyler yarıştılar.

Türkiye Binicilik Federasyonu Ankara Başkent Binicilik Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen yarışmalarda 6-7 yaşlı atlar Türkiye Şampiyonası Engelli Atlama Yarışmaları da gerçekleştirildi.

“Gölbaşı Belediye Başkanlığı Kupası” için yarışmalara katılan ve dereceye giren D+ Kategoride her yaşla yarışan D+ kat binicilerinden Jokey Pelin Deneçli Untouchable atı ile 73.71 zaman ile Gölbaşı Belediye Başkanlığı kupasını kazandı.

D,C C+, B kat binicileri her yaşta atla yarışa giren 5 jokey Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük şilt ve kupalarını verdi.

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük; Başkent Binicilik Kulübünün Gölbaşı’nda binicilik sporu dalında hizmet vermesinin çok önemli olduğunu geçmiş tarihimizde binicilik sporunun ilk izlerinin, Türklere dayandığını ve Türklerin geçmişte mükemmel usta binici olduklarını belirterek ilçemizin spor alanında Türkiye genelinde binicilik alanında da adının duyurulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.