1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aziz Yıldırım: Bu bir şike davası değil
Aziz Yıldırım: Bu bir şike davası değil

Aziz Yıldırım: Bu bir şike davası değil

Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 12. duruşması görülmeye başlandı.

A+A-

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 12. duruşması bugün görülüyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker, rahatsız olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Serkan Acar, Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

CANLI AKTARIYORUZ...

- Aziz Yıldırım: "Biz İlhan Cavcav'a teşvik girişimlerini söyledik, hatta bazı yazılı da gönderdik. Gençlerbirliği ile oynayacağımız maç öncesinde Cavcav'ı Trabzonspor'un faaliyetleriyle ilgili uyardık. O, bize bir şey olmaz dedi."

- Aziz Yıldırım: "Televizyonlarda Serkan Çalık, 'Biz Trabzonspor için oynayacağız' dedi. Bunlarla mı şike yapacaktık? Böyle girişimimiz olsa her şey meydana çıkmaz mıydı?"

"TÜM TAPELERE CEVABIM VAR"

- Aziz Yıldırım: "Yapılan bu operasyon şike yalnızca Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'a yöneliktir. Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında Mahmut Boz'un adı tapelerde var. Peki neden benim maçın da adayı yok? Adam bulamadıkları için isim yazıyorlar. Her tapeme cevap verebilirim."

5000'E Mİ MAÇ SATMIŞLAR?

- Aziz Yıldırım: "Orhan Şam şike yapmış olsa; böyle bir oyuncuyu transfer eder miyiz? Tapelerde geçen 3 tarla maçla ilgili bir şey değil. Sadece bir dilek. Kurban kestirmek için Eyüp Sultan'a gidiyorduk. Eğer deplasmandaysak kurbanı Tamer Bey kestirirdi"

"BU BİR ŞİKE DAVASI DEĞİL"

- Yıldırım "Süper Lig'de futbolcular en az 1 milyon dolar kazanıyor. 5000'e maç satarlar mı? Biz ne zaman Kayseri'yi yendik, Manisa'yı yendik soruşturma başlatıldı. Galatasaray'ın aksine biz Emenike ve Sezer'i sezon sonu transfer ettik. Mehmet Topuz'u da alırken önce kulübüyle görüştük" açıklamasını yaptı.

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, savunmasına Gençlerbirliği maçı ile başladı. Yıldırım, "Sporun kendine ait kuralları vardır. Bu dava, şike davası olsa farklı konuşurduk" dedi.

- Olgun Peker'in ardından Aziz Yıldırım'ın merakla beklenen savunması başladı.

- Davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker kürsüye gelerek savunmasını yaptı.

- Çağlayan Adliyesi'nde şike davasının 12. duruşması başladı.

- Davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker kürsüye gelerek savunmasına başladı.

- Çağlayan Adliyesi'nde şike davasının 12. duruşması başladı.

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.