1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aziz Yıldırım şifreyi kırdı
Aziz Yıldırım şifreyi kırdı

Aziz Yıldırım şifreyi kırdı

F.Bahçe Başkanı'nın PFDK'nın üç üyesine verdiği savunmanın detayları ortaya çıktı

A+A-

Kurul üyeleri, Aziz Yıldırım'a 'para akışı'nı sordu. Başkan, kulüpten çıkan parayla ilgili şifreli yapıldığı iddia edilen konuşmaların 'amatör şube faaliyeti' olduğunu anlatıp aydınlattı.

PDFK NEYİ ARIYORDU?

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde geçen hafta, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) üç üyesine sözlü savunma verdi. Yıldırım'ın savunmasının 386 sayfa olduğu ve şike iddianamesinde adı geçen maçlarla ilgili ifade verdiği biliniyordu. Ama bilinmeyen, PFDK'nın Yıldırım'ın savunmasında neyi aradığı idi.

Akşam'da yer alan habere göre; PFDK üyeleri Aziz Yıldırım'dan 13 maçla ilgili tek tek ifade aldı. Pek çok şeyi ilk kez Yıldırım'ın ağzından öğrendiler. Başkan, PFDK üyelerinin bu maçlar dışında en çok takıldığı nokta olan F.Bahçe Kulübü'ndeki para akışıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Kurul üyeleri, 'Kulüpten çıkan bir 50 milyon dolar var. Bu nedir?' diye sordu. Çünkü iddianamede para çıkışı 'GRAM' olarak şifrelenmişti ve soru işaretleri vardı. Aziz Yıldırım buna da açıklık getirdi. Hangi paranın nereye gittiğini izah etti. Herhangi bir şifre olmadığını, amatör branşlar ve tesisler için harcanan yaklaşık 50 milyon doları kastettiklerini anlattı.

F.BAHÇE'DEKİ AMATÖR ŞUBELER FARKI

İŞTE tam bu konuda ilginç bir durum ortaya çıktı. Savcılar ve kurul üyeleri para akışı konusunda hep futbola odaklanmıştı. Ancak başkan Aziz Yıldırım, yelkenden boksa, voleyboldan yüzmeye tüm amatör sporlara kulüpten para aktarıldığını anlattı. Üyeler de böylece kasadan 'Amatör şube faaliyeti' olarak çıkan paraları ve bu içerikteki konuşmaları öğrenmiş oldu.

CAS davası namusumuz

F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinin ardından TFF ve UEFA'ya karşı Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde açtığı (CAS) davanın duruşması, 28 Mayıs'ta yapılacak. UEFA ile Sarı-Lacivertli kulübün yetkilileri temas halindeler, davayı 28 Mayıs'tan önce uzlaşıyla çözme konusunda arayışlar sürüyor.
F.BAHÇE'NİN 45 milyon euroluk davayı çekeceği haberleri, Sarı-Lacivertli taraftarlar arasında tepkiyle karşılandı. Taraftarlar, F.Bahçe'nin şartları, UEFA tarafından kabul edilmeden davanın çekilmesine karşı çıkıyor. Sarı-Lacivertliler, kulübe 'CAS davası bizim namusumuz. Kulübümüz hiçbir şekilde mağdur edilmesin' mesajı içeren mail ve faks yağdırıyor. F.Bahçeliler, davanın ancak kulübün Avrupa kupalarına katılmasına izin verilmesi ve ekstra bir ceza verilmemesi karşılığında çekilebileceğini vurguluyorlar.

UEFA ile sıcak temas

TFF'NİN ev sahipliğindeki UEFA Elit Genç Futbolcu Gelişimi Semineri bugün İstanbul'da başlayacak. Seminere, Andorra, Belarus, Kazakistan ve Macaristan'dan antrenörler katılacak.

Organİzasyon kapsamında konuklara TFF'nin elit genç futbolcu gelişimi felsefesi ve bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktarılacak. Misafirler ayrıca F.Bahçe ve G.Saray kulüplerini ziyaret ederek, bu kulüplerin gençlik geliştirme programları hakkında bilgi alacak.

Başkan'ın savunması PFDK üyelerini ikna etti

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Metris Cezaevi'nde sözlü olarak yaptığı savunma ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu üyelerini ikna ettiği ve akıllarda hiçbir soru işaretinin kalmadığı, bilgilendirme konusunda tatmin oldukları öğrenildi.

PFDK üyeleri, amatör şube meselesini çarşamba günü de F.Bahçe Kulübü Tesislerden Sorumlu Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan'dan da Metris Cezaevi'nde dinleyecek ve ondan sonra nihai kararlarını verecek.

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.