1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bahçeli Mansur Yavaş'ı sildi
Bahçeli Mansur Yavaş'ı sildi

Bahçeli Mansur Yavaş'ı sildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş’ın 2014 yerel seçimlerinde partisinden adaylığı konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. Bahçeli, “İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet, ne yaparsa yapsın” dedi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş’ın 2014 yerel seçimlerinde partisinden adaylığı konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. Bahçeli, “İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet, ne yaparsa yapsın” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2009’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 27’lik oyla dikkatleri çeken Mansur Yavaş’ın 2014 yerel seçimlerinde partisinden adaylığı konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. Bahçeli, “İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet, ne yaparsa yapsın” dedi.
MHP Lideri, bir grup gazeteciyle iftar yemeğinde buluştu. Bahçeli, iftarda MHP’den yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda sürekli spekülasyon yürütülen Yavaş’ın 2014’te de aday olup olmayacağı konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

NE YAPARSA YAPSIN

Bahçeli, “CHP’nin ve MHP’nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş’la temasta olduğu dile getiriliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna “İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet, ne yaparsa yapsın, isterse aday olsun” yanıtını verdi.
Yerel seçimlerde CHP ile MHP’nin belli illerde ittifak yapacaklarına ilişkin iddialara da net yanıt veren Bahçeli, “CHP ile ittifak yok. MHP tek başına kararlı şekilde seçime girecek. CHP ve başka partilerin böyle düşüncesi varsa, vazgeçmelerinde yarar var. Seçim ittifakı diyerek, AKP’nin ekmeğine yağ sürmekten vazgeçsinler, buradan sonuç çıkmaz” diye konuştu.

ADAYLAR BAYRAMDAN SONRA

Bahçeli, MHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarını diğer partilerden önce Ramazan Bayramı’nın hemen ardından açıklayacaklarını belirtti. Adayları bölge bölge gruplar halinde açıklamayı planladıklarını belirten Bahçeli, “Mesela Ege’de ‘beşi bir yerde’ yapacağız. Beş ili bir programda açıklayacağız. Akdeniz’de yine bir kaç ili birden açıklayacak. zamanı iyi kullanacağız. Stratejimizi zamanı iyi kullanma üzerine kuracağız” dedi.

GENÇLERE SANDIK TEŞVİĞİ

MHP olarak gençleri hep şiddetten uzak tutmaya çalıştıklarını ve bu yönde tavır sergilediklerini belirten Bahçeli, ilk oyunu kullanacak 18 yaş grubu ile ilk seçilme hakkını kazanan 25 yaş grubu arasındaki gençlere kritik çağrıda bulundu. Bahçeli, şunları söyledi:
“18 - 25 yaş grubu nüfusun yüzde 13’ünü temsil ediyor. Bir takım şiddet eylemlerine, marjinal grupların tahrikine kapılacağınız yerde sandığa gidin. 10 milyonu aşkın bir nüfustur bahsettiğim. 18 - 25 yaş grubu, Gezi Parkı’nda gazla muhatap olacağı yerde sandıkla muhatap olsa iktidarı yerle bir eder. İstediğini de iktidar yapar. İlk seçimde bu kitlenin sandığa gitmesini bekliyorum. Buna da teşvik edeceğim. Çünkü bu demokratik gelenek ilk oy vermede oturursa bundan sonra devam eder. Türkiye yanıyor adam sandığa gitmiyor, oyunu koruyamıyor. Böyle bir demokratik alışkanlık su ve gaza göre memleket için daha hayırlıdır.”

 

Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.