1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Bakan Arslan Gölbaşılılarla iftarda buluştu
Bakan Arslan Gölbaşılılarla iftarda buluştu

Bakan Arslan Gölbaşılılarla iftarda buluştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Gölbaşı’ndaki alta alınan Konya Yolu’nda incelemelerde bulundu, bölge esnafını ziyaret edip, Gölbaşı Belediyes’inin Karşıya mahallesinde düzenlediği iftar programına katıldı.

A+A-

 

İftar programına Ahmet Arslan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“MOGAN PIRIL PIRIL BİR GÖL HALİNE GELECEK”

İftar programında konuşan Ahmet Arslan, Mogan Gölü’nün temizlenmesiyle ilgili şu ifadelerde bulundu “ Mogan Gölü’nün temiz hale gelmesi Gölbaşı için çok önemliydi. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın talimatıyla “Vira bismillah” dedik.

Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürüttüğü gibi bizde gemileri karadan yürütüp Mogan Gölü’ne getirdik, burada montajını yapıp Gölün temizliğine başladık. 2 milyon 700 bin metre küp çamurun temizlenmesi gerekiyordu. Yine 125 bin metre küp yosununun temizlenmesi gerekiyordu. Geçen yıl başladığımız çalışmalara  şuana kadar 1 milyon 400 bin metre küp çamuru temizlemiş durumdayız. Hedefimiz bu sene kışa kalmadan Mogan Gölü’nü tamamen temizleyip, pırıl pırıl bir göl haline getirmektir”

Proje boyunca desteklerini sunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Gölbaşı Belediyesine teşekkür eden Arslan “Başkan Duruay ve ekibi her zaman üzerine düşen vazifeyi harfiyen getirdi ve projenin her safhasında bizzat ilgilendi” dedi.

“DİYAFRAM DUVAR UYGULAMASI TÜRKİYE’DE İLK DEFA GÖLBAŞI’NDA UYGULANIYOR”

Söz konusu projede bir ilk uygulandığını belirten Bakan Arslan, Mogan ve Eymir göllerinin alt akışı nedeniyle alt geçitte sızdırmazlık sağlamak için 67 bin metrekarelik diyafram duvar uygulaması yapılacağını kaydetti. Proje bedelinin 275 milyon lira olduğunu, çalışmaların hızla ilerlediğini ve 2019 Mart ayında biteceğini vurgulayan Arslan, "Sızdırmazlıktan kaynaklı yolları yer altına almada sıkıntı yaşıyorduk bu yöntemle bu sıkıntıyı aşmış olacağız. Öte yandan servis yollarını açarken yolun kenarındaki ağaçları da belediyemizle işbirliğiyle kesmeden köküyle birlikte taşıyarak başka yerlerde diktik. Güzergah üzerindeki peyzaj çalışmasıyla da Gölbaşı'na değer ve güzellik katacak bir çalışma yapmış olacağız. Ülkemizin Kuzey-Güney aksında, Zonguldak, Antalya, Adana, İçel arasındaki ana koridorundaki bir bölgesini sıkıntıdan kurtarmış olacağız." diye konuştu.

Karayolu taşımacılığında uluslararası orta koridoru tamamlamakla taşımacılıktan gelir elde eden başka koridor sahibi ülkelere rahatsızlık verdiklerini söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

"Kusura bakmasınlar ülkemizin bu konumunu pekiştirecek orta koridoru özellikle avantajlı hale getirecek çalışmalara devam edeceğiz, kimin rahatsız olduğuna bakmayacağız. Ne yazık ki ülkemizin idaresine soyunanlar da bu işleri yaptırmamak, durdurmak, yıkmak gibi vaatlerle ortaya çıkıyorlar. Kusura bakmasınlar, bizim vatandaşımıza sözümüz var biz vatandaşımızın hizmetini görmek adına gecemizi gündüzümüze katıp bu projeleri yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz, onlar rahatsız olsa da. Ülkemizin dünya çapında taşımacılık koridorlarının merkezi olabilmesi adına da projeleri peş peşe yapıp bitireceğiz. İnşallah ülkemiz ulaştırma projelerinin marifetiyle hem sanayisini hem endüstrisini hem ekonomisini büyütecek daha fazla katma değer elde edecek."

“GÖLBAŞI DEVLET YATIRIMLARINA EN ÇOK AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE KAVUŞTU”

İftar programına ev sahipliği yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getiren “Konya Yolu Alta Alınması” projesini ve Gölbaşılıların yıllardır beklediği Mogan Gölü’nün temizlenmesi projesinin AK Parti Hükümetleri döneminde olduğunu, şimdiye kadar  yapılan en yüksek devlet yatırımlarına Gölbaşı’nın bu dönemde kavuştuğunu ifade etti. Başkan Duruay, “ Konya Yolu’nun Alta Alınması ve Mogan Gölü’nün temizlenmesi, beş adet üst geçidin yapılması 250 yataklı Devlet Hastanemizin temellerinin atılması, ilçemizin güvenliği için mobeselerin yerleştirilmesi A

Bu haber toplam 3020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.