1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Bakan Turhan Konya Yolu'ndaki çalışamaları inceledi
Bakan Turhan Konya Yolu'ndaki çalışamaları inceledi

Bakan Turhan Konya Yolu'ndaki çalışamaları inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getiren “Konya Yolu Alt Geçit Projesi” şantiye alanında incelemelerde bulundu.

A+A-

 

Yol çalışmasının gidişatı  hakkında bilgi alan Bakan Turhan’a, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Karayaolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür,Gölbaşı AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan da  eşlik etti.

Proje alanını gezen heyet daha sonra proje hakkında Karayolları ve firma yetkililerinin hazırladığı projenin sunumu izledi. Bakan, Turhan projenin hem Gölbaşı hem de Ankara için önemine dikkat çekerek “proje en kısa zamanda tamamlanacak” dedi

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Konya Yolu inşaat çalışmalarında, yetkililerden edilen bilgiye göre şu ana kadar projenin %20’si tamamlandı.Çok hızlı ilerleyen projede, şantiye sahasının her iki tarafı tel çit ile kapatılıp, her iki yönde yan servis yollarının altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanarak trafiğe açıldı.

Konya Yolu inşaat çalışmalarında şu ana kadar toplam 104 adet diyafram duvar imalatı, 924 mt kılavuz duvar imalatı yapılmış olup, bu imalatlar için toplamda 850 ton demir,12.300 m³beton, 2.600 mt korige yağmur suyu borusu, 32.000 ton mıcır ve 9.800 ton sıcak asfalt kullanıldı. Ayrıca 22.000 m³ kazı yapılarak, 9.500 m³  taş dolgu ile zemin iyileştirmeleri yapıldı.

10 Şeritli Yol Olacak

Konya Yolu Alt Geçit projesiyle, yıl sonuna kadar ana gövdedeki (battı çıktı diye tabir edilen) kapalı tüp geçitin bulunduğu yerde diyafram duvarları oluşturup, 490 metrelik mesafeyi kapalı tüp geçit halinde, hızlı bir çalışma ile kış gelmeden tamamlanacak. Yol bittiği zaman 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş ana yol, 2’şer şeritte yan yollar olmak üzere toplam 10 şeritlik geniş bir karayolu oluşturulmuş olacak. Konya Yolu inşaat çalışmalarının bir an önce tamamlanması için işçiler 24 saat boyunca çalışıyor.

Yeni Üst Geçit Kuruluyor

Ayrıca yol çalışması sırasında, vatandaşların yol geçişini rahatlatmak amacıyla yeni üst geçitin temellerinin atıldığı görüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay  “Vatandaşlarımızın karşıdan karşıya rahat geçmesi için yeni üst geçitin imalatı yapılıyor, en kısa süre de montajı yapılacak.” dedi

“Trafik Hızlı Ve Güvenli Akacak”

Konya Yolu alt geçit çalışması   hakkında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Gölbaşılıların yıllardır beklediği, Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getirecek Konya Yolu Alt geçit projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Projemiz tamamlandığında Gölbaşı’na güzel bir çehre ve alan kazandırmış olacak. En önemlisi de trafik daha hızlı ve güvenli bir şekilde akacak.Şehir içerisindeki ticari faaliyetlerler artacak. Eskiden Konya Yolu olarak kullandığımız kısım yeşil alan ve otopark olacak. Bu şekilde Gölbaşımızın otopark sıkıntısını da büyük bir oranla çözmüş olacağız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.