1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan'dan Gökçek'e büyük övgü
Başbakan Erdoğan'dan Gökçek'e büyük övgü

Başbakan Erdoğan'dan Gökçek'e büyük övgü

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 14 kilometre uzunluğundaki yeni Bulvar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

A+A-

Dev Bulvar Törenle Hizmete Açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 14 kilometre uzunluğundaki yeni Bulvar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Başkan Gökçek’in teklifi üzerine Başbakan Erdoğan yeni bulvarın adının Ankara olmasını önerdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine, Bakanlar, Milletvekilleri, Ankara Valisi ve Binlerce Başkentli Katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

“Büyükşehir Belediye başkanımız Melih Gökçek ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum”

“Ankara, sadece binalarla, sadece konutlarla, sadece yollarla, sanayi bölgeleriyle değil aynı zamanda yeşil alanlarıyla, parklarıyla, dinlenme alanlarıyla da büyüyor, dünyada öne çıkıyor”

“Bu Bulvarın adı Cumhuriyetimize de güzel yakışır; ‘Ankara Bulvarı’ olsun. benim teklifim bu, meclisinizde görüşürsünüz.

Başkan Gökçek:

“Bu Bulvar Ankara’nın Candamarlarından Birisi Olacak”

Gökçek, Başbakan’ın makam arabasını kullanarak Başbakan’a yeni bulvarı gezdirdi.

Başkentliler, 30 Ağustos’ta çifte bayram yaşadı. Zafer Bayramı’nın 91. Yıldönümünn coşkuyla kutlandığı Başkent’te, Dört Mevsim Çevre Parkı’nda da başka bir heyecan vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak, ulaşıma can damarı olacak 14 kilometrelik dev bulvarı törenle hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliği yaptığı törene çok sayıda bakan, milletvekili, Ankara Valisi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce Başkentli katıldı.

Başkan Gökçek’in teklifi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulvara “Ankara Bulvarı” isminin verilmesini önerdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Başkent trafiğinin yeni atar damarlarından olacak dev bulvar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliği yaptığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bakanlar İsmet Yılmaz, Mehdi Eker, Nabi Avcı, Fatma Şahin, Ankara milletvekilleri, bürokratlar, siyasetçiler, belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce Başkentlinin katıldığı görkemli bir törenle hizmete girdi.

Başkan Gökçek Yatırımları Anlattı…

Açılış töreninde ilk sözü alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayarak başladı ve Ankara’nın çifte bayram yaşadığına dikkat çekti. Yıllardır Ankara’ya hizmet gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Melih Gökçek, konuşmasında geçen yıl ve bu yıl yaptıkları ve seçime kadar yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Gökçek, son iki yıl içinde 31 adet alt-üst geçidin bittiğini, 13 adet alt-üst geçidin yapımına da bu yıl içinde devam ettiklerini ve seçimlere kadar da 7 alt geçidin daha ihalelerini gerçekleştireceklerin dile getirerek, 2 yıl içinde bitirdikleri geçit sayısının toplam 51 adet olacağını söyledi. Başkan Gökçek, bu rakamın da bir Türkiye rekoru olduğunu vurguladı.

‘’2 Yılda 690 Kilometre Yeni Yol Yaptık”

Ankara’da son 2 yıl içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 690 km yeni yol açtığını, 5 milyon 153 bin 330 ton asfalt döktüğünü, 500 bin metrekarelik kaldırım yapıldığını ifade eden Başkan Gökçek, Türkiye’de ilk alttan ısıtmalı yolu Kuzey Ankara Viyadüğü’nde uyguladıklarını kaydetti. Başkan Gökçek, yeni açılan bulvarda da ilk bazalt asfalt uygulaması yaptıklarını kaydetti.

Kentsel Dönüşüm Projeleri

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, Hacı Bayram çevresi rekreasyon alanı düzenlemelerinin devam ettiğini, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Mamak’ta 4 bin 200 konutun inşaatına başladıklarını, 800 konutu teslim ettiklerini ve seçimlere kadar da bir çoğunu teslim edeceklerini anlattı. Başkan Gökçek, TRT arkasında Güneykent’te 6 bin konutluk Altınoran konutlarının yapımının devam ve şu anda yarılandığını belirterek, Kuzey Ankara konutlarının yapımının ise TOKİ ile beraber devam ettiğini, rekreasyon alanı inşaatının da bitmek üzere olduğunu ifade etti. Başkan Gökçek, “Buranın açılışını da kısmet olursa 2 ay sonra size yaptırmış olacağız” diye konuştu.

Dev Parklar Geliyor

Ankara’da yeşil alan çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, sadece bu yıl içerisinde 1 milyon metrekare dev parklar yaptıklarını belirterek, Çankaya Çukurumbar’da, Çankaya Öveçler’de, Keçiören Esertepe’de, Yenimahalle Batıkent kent merkezinde, Şentepe’de ve Pamuklar Vadisi’nde Parkı çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Başkan Gökçek, Etimesgut Elvan rekreasyon alanı, Payamlı Tepe piknik alanı, Akyurt Güzelhisar ve Kazan TOKİ parklarının da bunları takip ettiğini bildirdi.

Avrupa’nın En Büyük Tema Parkı

Avrupa’nın en büyük tema parkının yapımına başladıklarını ve hayvanat bahçesi ile devam ettiklerini anlatan Başkan Gökçek konuşmasına şöyle devam etti:

“Hemen arka tarafta Atatürk Orman Çiftliği’nin orada 4 bin 200 metre uzunlukta 2 milyon 150 bin metrekare metrekarelik bir alanı kaplıyor. İçinde 1217 adet küçüklü büyüklü teknolojik eğlence ürünleri var mesela 14 adet roller coaster var büyüklü küçüklü, 70 metrelik hareketli dinozor var, 120 metre yüksekliğinde su fışkırtan su - müzik – lazer ve sis gösterisi var. Buraya 150 bin yetişkin ağaç ile 4 milyon çalı dikiyoruz”

14.5 Km’lik Bulvar

Yeni açılan bulvarla da ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, yeni bulvarın Ankara’nın can damarı olacağını ve 14.5 km uzunluğunda olduğunu, üzerinde 19 km yan yolu, 17 tane alt – üst geçidi, 2 tane viyadük bulunduğunu anlattı. Çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, “Sadece buradan 420 bin kamyon hafriyat taşıdık, 60 bin yetişkin ağaç, 3 milyon çalı, 600 bin metrekare çim, 100 bin gül ektik. Burası 1 yıl gibi kısa bir sürede bitti. Ve örneğin 53 günde Marşandiz Köprüsü’nü hem yıkıp hem yapmak suretiyle başka bir rekora imza attık, yaklaşık 300 milyon lira da buranın maliyeti oldu” diye konuştu.

Başkan Gökçek’ten Başbakan’a Övgü

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi lider ve yıldız ülke yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, yurtdışına gittiklerinde yabancıların Türk vatandaşlarına bakışının artık değiştiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her gittiğimiz yerde görüyoruz. Milletimize ve dünyaya dik durmayı öğrettiniz. Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada, mazlumun sesi, zalimin sıkıntısı oldunuz. Türkiye olarak, alan eldik, artık veren el olduk, 70 sente muhtaçtık başta Afrika olmak üzere dünyadaki yoksullara milyarlarca dolarlık yardım yapacak bir ülke haline geldik. IMF’nin borcunu kapattık, borç verecek duruma geldik. Hortumlar bitti, faiz lobisine giden para ya fakir fukaraya ya da hizmete gitmeye başladı. Savunma sanayine el attınız, tankımızı, helikopterimizi, uçaklarımızı, gemilerimizi, silahlarımızı biz yapmağa başladık… Sırf bundan dolayı bazı ülkeler tedirgin olmaya başladı, son olarak, Kanal projesi, Havaalanı projesi, Nükleer santraller projesi, 3. boğaz köprüsü projesi batıdakileri rahatsız etti”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bulvarın yapımında emeği geçen firmalara ve belediye çalışanlarına da ayrıca teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan: “Ankara 90 Yıl İçinde Bir Avrupa Kentine Dönüştü”

Bulvarın açılış töreninde kendisini heyecanla bekleyen binlerce Başkentliye seslenen Başbakan Erdoğan, Ankara’da 2 büyük günün birden yaşandığını kaydederek, konuşmasına “30 Ağustos zaferimizin 91’inci yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Ankara Büyükşehir Belediyemizin tamamladığı, Ankara trafiğini rahatlatacak eserlerin de açılışını yapıyoruz” sözleriyle başladı.

Tüm Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşu sırasında Ankara’nın Orta Anadolu’da adeta kasaba görümünde, sadece 40 bin nüfusu olan bir şehir olduğunu söyleyerek, “Başkent olmasının ardından geçen 90 yıl içinde Ankara’nın nüfusu 40 binden 5 milyona yaklaştı. Yani tam 11.5 kat arttı. Orta Anadolu’da mütevazi bir şehir olan Ankara 90 yıl içinde Türkiye’nin modern başkenti, bir Avrupa kenti, bir dünya merkezine dönüştü” diye konuştu.

 “Böyle Gelmiş Böyle Gider” Demiyoruz

Ankara’nın şehirleşme sürecinde ilk yılların aksine sonraki dönemde planlı bir büyüme yaşanmadığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şehir merkezindeki çirkin yapılar ile şehrin etrafındaki gecekondulaşmayı anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama biz, asla umutsuz değiliz. Asla, ‘Böyle gelmiş böyle gider’ demiyoruz. Yerel yönetimlerdeki tecrübemizi, birikimlerimizi başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerimizde kararlılıkla uyguladık ve şehirlerimizin çehrelerini değiştirdik, değiştirmeye devam ediyoruz.”

Başkentte yaşanan büyük değişime Kuzey Ankara Girişini anlatarak örnek veren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bakınız havalimanından şehir merkezine gelirken şehrin girişi, gerçekten iç karartıcı bir manzara içindeydi... Çok eskiye gitmeyin 10 yıl önce havalimanından buraya gelirken havalimanı neydi, yol neydi? Bugün havalimanı ne? Yol ne? Fazla lafa hacet yok. Şu anda o bölge dünyanın en modern, en sağlıklı yaşam alanını ve şehir manzarasını barındırıyor.”

Bu dönüşümün aynı şekilde Mamak’tan Keçiören’e, Altındağ’dan Yenimahalle’ye kadar her ilçede gerçekleştiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, 81 ilde de aynı şekilde çalışmaların sürdüğünü aktardı.

  “Belediye Başkanımız ve Ekibine Teşekkür”

Açılışı yapılan bulvarın Ankara’ya nefes aldıracağını, trafiği rahatlatacağını, ulaşımı daha da kolaylaştıracağını dile getiren Başbakan Erdoğan, bulvar, yan yollar, viyadükler ve yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih bey ve ekibine huzurlarınızda şahsım, Ankaralılar, tüm milletim adına teşekkür ediyorum. Zira, Ankara sadece 14 kilometrelik bir yol kazanmakla kalmadı, bu yolla birlikte 60 bin yeni ağaç ve yol kenarında, refüjlerde 3 milyon çalı da kazanmış oldu” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının 19 yılda 2 metrekareden 19 metrekareye yükseldiğini de söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yani Ankara, sadece binalarla, sadece konutlarla, sadece yollarla, sanayi bölgeleriyle değil aynı zamanda yeşil alanlarıyla, parklarıyla, dinlenme alanlarıyla da büyüyor, dünyada öne çıkıyor. Ankara’ya söz verdiğimiz Tema Parkı ve büyük hayvanat bahçesinin yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıla kadar dünyanın en büyük temalı parklarından birini en büyük hayvanat bahçelerinden birini de Ankara’ya kazandırmış olacağız. Yine, Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden metrolar da hızla ilerliyor. Birkaç ay içinde inşaatı devam eden metrolarımız hakkında da müjdelerimizi açıklayacağız.”

  “Ankaralılara Hayırlı Olsun”

Hükümet ve yerel yönetimlerin söz değil iş ürettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinde şantiyelerin harıl harıl çalıştığını söyledi.

Mısır ve Suriye’de yaşanan zulme ilişkin de görüşlerini açıklayan Başbakan Erdoğan, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının sonunda Başkan Melih Gökçek’in, “Bu bulvarın adı yok. Bulvarımızın ismini Başbakanımızın koymasını rica ettik” önerisi üzerine şöyle konuştu:

“Bugün 30 Ağustos, zaferimizi kutluyoruz. Değerli kardeşlerimiz, Melih Beye sordum, ‘Ankara’da Ankara’nın adı ile müsemma böyle bir bulvarınız var mı’. Dedi ki, ‘Yok’. Başkent Ankara’da Ankara’nın ismiyle müsemma bir bulvar yok. Dedim ki, ben sana kanaatimi söylüyorum. Bu bulvarın adı, Cumhuriyetimize de güzel yakışır; ‘Ankara Bulvarı’ olsun. Benim teklifim bu. Meclisinizde görüşürsünüz. Hayırlıysa, bir tarafında Büyükşehir, bir tarafında Başbakanlık’ı bağlayacak; ‘Ankara Bulvarı’ ismi isabetli olur diye düşünüyorum.”

Ankara Bulvarı ismine ilişkin meydanda oylama da yapan Başbakan Erdoğan, büyük alkışlar eşliğinde “Buradaki hava güzel. Artık büyükşehir belediyemiz bunu kendi meclisinde değerlendirir, tartışır. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını, “Açılışını yaptığımız yolun Ankara’ya, Ankaralılara hayırlı olmasını temenni ediyor, Büyükşehir Belediyemizi, tüm meclis üyelerimizi, emeği geçenleri, yüklenici firmayı, mimarından mühendisine işçisine kadar hepsini tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum” sözleriyle bitirdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve diğer konuklar bulvarın açılış kurdelesini kesti.

Gökçek, Başbakan’ın makam arabasını kullanarak Başbakan’a Yeni bulvarı gezdirdi.

Törenin sonunda Başkan Gökçek, Başbakanlık makam aracının direksiyonuna geçerek, Başbakan Erdoğan’a yeni bulvarı gezdirdi.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.