1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay acı rakamı verdi
Başkan Duruay acı rakamı verdi

Başkan Duruay acı rakamı verdi

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın yerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın yerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Duruay, Mogan Gölü kenarında bulunan yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarını yakından takip ederek, bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Başkan Duruay, sabah 9.30 civarında sazlıklarda başlayan yangının çıkış sebebinin itfaiyenin vereceği rapor doğrultusunda belli olacağını söyledi.

Yangının tam kontrol altına alındığı düşünülen esnada rüzgarın büyük bir etkisiyle tekrardan büyüdüğünü aktaran Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 700 dönümlük bir alanda etkili oldu. O arada Ankara Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye  ekipleri çok çaba sarfetti. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğümüzün yangın söndürme ekipleri de geldi. 1 helikopterimiz de destek verdi. ASKİ tankerleri  ile Gölbaşı Belediyemizinde iş makineleri  yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri devam ediyor. Ayrıca yangının duyulduğu ilk andan itibaren olay yerinde bulunan Kaymakamımız Tülay Baydar Bilgihan’a, belediye meclis üyelerimize, yangına müdahale eden Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na, Orman Genel Müdürlüğü’ne, ASKİ’ye ve yardımda bulunan birçok kuruma teşekkür ederim.”

“Bizi en çok üzen sazlıklarda bulunan canlılar oldu” 

Başkan Duruay,  Mogan Gölü temizliğinde balçıkların pompalanmasında kullanılan boru hattına da yangının sıçradığını ifade ederek, “Yaklaşık 500 metrelik alanda borular yandı. Bunlar bir şekilde yerine gelir ama bizi üzen en çok içindeki canlılar oldu. Bizim ciğerimizi yakan en büyük etken o. Allah bir daha bunları göstermesin. Vatandaş olarak bazı şeylere dikkat etmemiz lazım. Atacağımız küçücük bir kıvılcım bugünkü gibi büyük olaylara sebep oluyor. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi ise,  her fırsatta anız ve ot yakılmaması konusunda vatandaşları uyardıklarının altını çizerek, “Şuan incelemelerimiz devam ediyor ancak gördüğümüz kadarıyla anızlık bir alanda başlayan yangın belki atılan bir sigara izmariti hektarlarca alanın yanmasına sebep oluyor”  diye kaydetti.

Yangına, 35 itfaiye aracı, 1 helikopter ve 100'den fazla işçi ile müdahale edildi.

 










Bu haber toplam 2239 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.