1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay KON TV'in konuğu oldu
Başkan Duruay KON TV'in konuğu oldu

Başkan Duruay KON TV'in konuğu oldu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, KON TV’de yayınlanan Çetin Altan’ın “Ramazan Akşamları” programına konuk oldu.

A+A-

Başkan Duruay, ilk olarak Ramazan Bayramının yaklaşması münasebetiyle tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ayı olduğunu ifade eden Başkan Duruay, “Gölbaşı’nda Ramazan’ı doyasıya yaşayamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızla mahalle iftalarında ve sahurlarda bir araya geliyoruz. Orada vatandaşlarımızın bize olan bizim de vatandaşlara olan teveccühümüz gerçekten tam bir Ramazan havası estiriyor. Mahalle iftarlarımız her geçen yıl daha kalabalık oluyor. Vatandaşlarımızla olan diyologumuz da bu manada hızlanıyor” diye konuştu.

Başkan Duruay, Gölbaşı’na yapılan yatırımları ve projeleri anlatarak, ilçeye son 15 yılın toplamından daha fazla yatırımın bu dönemde  gerçekleştiğini söyledi.

“Derelerin ıslahı ile Mogan Gölümüzün kirlenme olasılığı azalacak”

Mogan Gölü temizliğinin bu yatırımlara gösterilebilecek projelerin başında geldiğini aktaran Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“Mogan ve Eymir Gölü Gölbaşı’mızın en büyük değerlerinden. Senelerdir hep Mogan Gölü temizliğinin özlemini çektik. 25 yıllık bir süreç geçti. Çok istememize rağmen bir türlü temizlenemedi. Mogan Gölü’nün temizliği de bize nasip oldu. Şuan da kıyı kesimlerden temizlik başladı. Mogan Gölü temizliği, iç su temizliğinde dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın da en büyük projesi. İnsanlarımız ‘Sadece dipten kepçeyle çamur alınacak dışarı atılacak’ gibi yorumlayabilir ama bu öyle değil, çok kapsamlı bir proje. Çamurla beraber dışarıya alınan malzemenin yüzde 80’i su, yüzde 20’si de balçık olacak. Dip çamuru temizleme alanında aynı su arıtma cihazı gibi çamur sudan arıtılıp tekrar göle gelecek. Bunun yanında derelerin ıslahı da yapılacak ve o zaman gölümüzün kirlenme olasılığı azalacak. Böyle bir büyük projenin Gölbaşı’nda uygulanmasında da son derece memnunuz. Bir sene içerisinde Mogan Gölümüz  eski berraklığına kavusacak.”

“Gölbaşı’nı su sporları merkezi yapacağız”

Başkan Duruay, Mogan Gölü’nü su sporları merkezi yapmak istediklerini aktararak, “Kano, yelken ve kürek federasyonlarımızla irtibata geçip, su sporlarının bolca yapıldığı bir alan yapacağız” dedi.

Yatırımların adresi Gölbaşı

Gölbaşı’na değer katacak projeleri anlatan Başkan Duruay, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 25 bin vatandaşın oturduğu TOKİ bölgesindeki ailelere sosyal imkan sunacak “Eymir Aile Yaşam Merkezi”,  her yaştan semt sakininin ziyaret etmek isteyeceği Ankara’nın en sosyal pazar yeri “Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri ve Seğmenler Pazar Yeri”, gelecek nesillere sağlık açısından önemli ölçüde fayda sağlayacak “Mevlana Spor Merkezi” ve 7’den 70’e herkese hizmet sunacak “Şehir Parkı” 2017 yılı sonunda  tamamlanacak. Bunların dışında 2018 yılı sonunda Devlet Hastanemiz faaliyete geçecek. Ayrıca Gölbaşı Hasvak Hastanesi’nin yanına bir hayırsever vatandaşımızla birlikte poliklinik yaptık. Eylül ayında da açılışını yapacağız. Gölbaşı 15 Temmuz’da stratejik olarak önemli ilçelerimizden bir tanesi olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Mobesemiz yoktu. Şuan da belki de Ankara’nın en iyi mobesesine sahibiz. Gölbaşımız daha güvenli bir ilçe haline geldi.”

Bu haber toplam 3321 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.