1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay, Polis Akademisi öğrencileriyle tiyatro izledi
Başkan Duruay, Polis Akademisi öğrencileriyle tiyatro izledi

Başkan Duruay, Polis Akademisi öğrencileriyle tiyatro izledi

Gölbaşı Belediyesi ve Polis Akademisi iş birliği ile “Millî Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” oyunu sahnelendi.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi’nin ve Polis Akademisi’nin ortaklaşa düzenlediği “Millî Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” isimli tiyatro oyunu Polis Akamisi Ali Birinci Kültür merkezinde sahnelendi. Polis Akademisi öğrencilerine moral vermek amaçlı düzenlenen oyuna AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve Polis Akademisi öğrencileri katıldı.

MİLLİ MÜCADELENİN KAYIP KADINLARI

İlknur Bektaş’ın yazdığı, yönetmenliğin Hüseyin Sorgun’un yaptığı oyun. Milli Mücadele’nin Kayıp Kadınları adlı oyun, yüzyıl önce bu topraklar üzerinde yaşanılan varlık ve yokluk meselesini derinden hissettikleri olayları anlatıyor. Oyunda tarihe damga vuran "Kara Fatma", "Senem Ayşe", "Şerife Bacı", "Efe Ayşe" ve "Yirik Fatma"nın hikayelerinden kesitler bulunuyor.Müziklerini Sedat Anar ve Serkan Akgün imzası taşıyan oyun izleyicilerden büyük alkış aldı.

ÇOLAK’TAN DURUAY’A ANLAMLI HEDİYE

Tiyatro oyunu sonrası Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ı sahneye davet eden Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak Tiyatro gösterimi için desteklerinden dolayı teşekkür etti. Çolak ayrıca Başkan  Duruay’a Polis Şapkası ve üzerinde Osmanlıca “Allah, vatan, bayrak, birlik,” yazan sancak hediye etti.

Program etkinliği gelen konukların  hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.