1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay törene katıldı
Başkan Duruay törene katıldı

Başkan Duruay törene katıldı

Atatürk’ün Ankara'ya gelişinin 98. yıldönümü dolayısıyla Gölbaşı kent meydanı, Atatürk anıtı önünde anma tören düzenlendi.

A+A-

Törene Gölbaşı Kaymakam’ı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu, İlçe Emniyet Müdürü İmdat Gökmen, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Birim Müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan tören, daha sonra Kaymakam  Bigihan’ın ve Başkan Duruay’ın Atatürk heykeline çelenk bırakması ile devam etti.  Atatürk’ün Ankara’ya gelişine ilişkin  şiirler okunan programda, ‘Ankara Seymenler Klubü Gölbaşı Şubesi’  seymenleri tarafından Atatürk’ün Ankaraya’ geldiği tarih 27 Aralık 1919’da seymenler tarafından düzenlenen “Kızılca Gün” olarak adlandırılan yeni bir devletin kuruluşunu temsil eden  bir gösteri düzenlendi.Seymen gösterisi ilçedeki soğuk havaya rağmen ilgiyle izlendi.

Programın sonunda ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen kompoziyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Gölbaşı Kaymakam’ı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ödüllerini verdi.

 
Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.