1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay'dan Çanakkale Zaferi mesajı
Başkan Duruay'dan Çanakkale Zaferi mesajı

Başkan Duruay'dan Çanakkale Zaferi mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Duruay, mesajında,  bugünün, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen özgürlük ve vatanı için neleri feda edebileceğini kanıtlayan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü olduğunu belirtti.

Vatanseverlik ve hürriyet aşkı olan Çanakkale Zaferi’nin, yalnız Türk tarihi için değil, insanlık tarihi içinde önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Duruay, şu ifadeleri kullandı:

“Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan ecdadımızın ‘Çanakkale geçilmez’ diye haykıran bu sağlam ve sarsılmaz inancı neticesinde, bizler bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız. Bu topraklarda bizlere düşen görev, kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı o dönemlerdeki aynı kararlılık ile korumaktır.”

Başkan Duruay,  aziz milletin 102 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi feraset ve kararlılığıyla 15 Temmuz Darbe Girişimini püskürtüp, beraber yaşama arzusunu tekrar ortaya koyduğunu aktararak, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,  kahraman evlatlarımızı ve şehitlerimizi  minnet ve şükranla anıyorum”diye kaydetti .

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.