1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BAŞKAN GÖKÇEK 1000 TAKİPÇİSİ İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK 1000 TAKİPÇİSİ İLE BULUŞTU

BAŞKAN GÖKÇEK 1000 TAKİPÇİSİ İLE BULUŞTU

BAŞKAN GÖKÇEK 1000 TAKİPÇİSİ İLE BULUŞTU

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım ağı Twitter’da 1 milyonuncu takipçiyi aşmanın onuruna ATO Congresium’da verilen yemekte 1000 takipçisi ile bir araya gelerek, 40 dakikalık sunumunun ardından 2 saat sohbet etti.

Yemekte Başkan Gökçek, genel siyasetten projelerine, spordan CHP’ye kadar pek çok konuda katılımcıların sorularına yanıt verdi.

Katılımcıların merak ettiği konulardaki görüşlerini ve sorularını yemek öncesinde toplayan Başkan Gökçek, çekiliş usulüyle pek çok soruya yanıt verdi.

Sorularla birlikte Başkentteki pek çok projenin gelişimi hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, havaalanı ile kent merkezi arasına yapılacak metro projesi hakkında da ayrıntıları aktardı.  

Başkan Gökçek, merakla beklenen metro hattına ilişkin şunları söyledi:

“Bu konuda sayın başbakanımız ile de konuştuk. Ulaştırma Bakanlığına talimat verdi. Proje çizimi için ihale yaptılar. Şu anda alternatif projeler hazırlandı. İki hafta içinde güzergaha karar verilecek. Projesi gelecek sene biter. 2015’te metronun ihalesi yapılır. Güzergah konusunda tereddütler var. Bizim arzumuz Pursaklar’dan gelsin, Hacı Bayram bölgesinin altından geçsin, Sıhhiye’ye gelsin. Belki 2014 sonu olabilir. Proje yapılıyor.”

 

- EMEKLİLİK PLANIM MEDYACILIK

Başkan Gökçek, yaklaşan yerel seçimler ve aday adaylığı ile ilgili merak edilen konulara da açıklık getirerek, “Allah nasip ederse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Partim uygun görürse, Allah nasip ederse bir dönem daha belediye başkanlığı istiyorum. Ondan sonra da ‘siyaseti bırakayım. Allah ömür verirse medyacılık yapayım’ diyorum.

 

- MİNİK TAKİPÇİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Yemekteki katılımcılar arasında yer alan Başkan Gökçek’in minik bir takipçisi de sorularıyla yüzleri güldürdü.  “Büyüyünce ben de sizin gibi yakışıklı olacak mıyım” diye soran Kayra Etkesen’e Başkan Gökçek’in yanıtı, “Sen benden daha yakışıklı olacaksın” oldu. Etkesen’in “Ankara’yı nasıl böyle güzel yaptınız” sorusuna ise Başkan Gökçek, “Sizin dualarınızla yaptık” yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine yetiştirme yurtları ve yuvaların belediyeye devredilmesine ilişkin bilgiler veren Başkan Gökçek, konuya ilişkin yeni bir kanun hazırlığı bulunduğunu, ancak kanun öncesinde imzalanan protokolle de Atatürk Yurdunun Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yıkılarak yeniden örnek bir şekilde yapılacağını kaydetti.

 

- YENİ STAT PROJESİ BİTMEK ÜZERE

Başkentli sporseverlerin merak ettiği sorulara da yanıt veren Başkan Gökçek, yeni stadyum projesine açıklık getirdi. Ankara’da Milli maçların oynanabileceği güzel bir stadyum bulunmadığını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Suat Kılıç beyle görüştük. Birkaç hafta içinde onun müjdesini alacaksınız. Stat projesi bitmek üzere. Yeri, Eskişehir yolu üzerinde Sabancı Bulvarı ve Eskişehir yolunun Etimesgut’a giden bölümü arasında bir alanda bulunuyor. İki tane de dev spor kompleksine başlanacak. Suat beyle anlaştık. Seçim öncesi müjdesini vereceğiz. Seçim öncesi ihalesi bitmiş olacak. Ankara, 41 bin kişilik modern stadyuma kavuşacak inşallah”

Ankara’dan şampiyon takım çıkmamasının hatırlatılması üzerine ise Başkan Gökçek, “Ankaragücü’ne onun için geldim. Eski bir başkan vardı maalesef, Cemal Aydın bey. Önümüzü kesti. Bu hale düşeceğini de söylememe rağmen üyeliklerimizi iptal ettirdi. ‘Ya sen al ya bize ver’ dedim. Ne kendi aldı ne bize verdi. İnşallah bu hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Ankaraspor Bank Asya’da ikinci durumda. Ligi ilk iki içinde bitirir ve süper lige çıkar. Yine ümit ettiğimiz bir takım olur, belki de Ankaragücü ile birleştirir başka bir yola bakmaya çalışırız” diye konuştu.

 

- KIZILAY’A DAHA MODERN GEÇİTLER

Gezi olaylarındaki dik duruşundan dolayı pek çok katılımcı tarafından tebrik edilen Başkan Gökçek, sürece ilişkin merak edilenleri ve bilinmeyenleri de bir kez daha anlattı. Kızılay’da zarar gören üst geçitlere ilişkin yeni bir projeyi açıklayan Başkan Gökçek, modern geçitler için yeni bir proje ihalesi yapılacağını kaydetti.

 

- ŞEKER FABRİKASI’NA HIZLI TREN İSTASYONU

Şeker Fabrikası arazisine Tren Garı ve ana bakım istasyonu yapılacağına ilişkin söylentiler hakkında yöneltilen soruya ise Başkan Gökçek, şöyle yanıt verdi:

“Orası zamanında bizim fuar alanı olarak ayırdığımız bir alandı. Siyasi bir saikle şeker fabrikalarındaki şeker sen dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı aldı. Maalesef fuar alanı yaptırmadı. MHP’nin ilçe başkanı, sendikanın ikinci başkanıydı. Fuar alanında da gecikme olamayacağı için Akyurt’a aldık. O alan boş kaldığı için hızlı tren ana bakım istasyonu yapılması düşünülüyor. Buna karşı olduğumu söyledim. Gerçekten öyle bir durum var. Talihsizlik oldu. Fuar alanı olsaydı Sincan’ın da Etimesgut’un da kaderi değişmiş olacaktı. Yeniden ciddi bir proje yapıp tamir yerini Ankara dışında bir yer olarak belirlemek lazım diye düşünüyorum.”

 

- MİA PROJESİNİ KOOPERATİF YAPIYOR

İskitler’de yürütülen MİA projesindeki gelişmeleri de anlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Ankamall’ın karşısındaki yerde kısmet olursa ATO üyelerinin kurduğu bir kooperatif var. Merkezi iş alanları ile ilgili, MİA dediğimiz dev bir iş alanı projesi gerçekleşecek. Tapu kadastro ile anlaştılar. Bütün tapuların tamamını toplayacak, dev binalar yapacaklar. Ümit ederim seçimden önce temelini atarlar. Biz plan olarak, alt yapı olarak yardımcı olduk. Kamulaştırmayı kendileri yaptı. Bir kooperatif tarafından yönetiliyor.”

 

- GÜVENPARK’A YER ALTI OTOPARKI

Başkan Gökçek, bir katılımcının “Kızılay’ı yayalaştırmayı ve Güvenpark’taki otobüs duraklarını kaldırmayı düşünüyor musunuz” sorusu üzerine de Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Durakları kaldırmayı düşünmüyoruz, yerin altına almayı düşünüyoruz. Yeni yapılan Keçiören metrosunun oraya kadar gelmesi düşülüyor. Yerin 36 metre altından gelecek ve onun üst kısmında kalan yere otobüs ve dolmuş duraklarını koyacağız. Böyle bir hazırlığımız var. Kızılay’ın yayalaştırılması ise mümkün değil. Zamanında Karayalçın metroyu yaptırırken şu anda çarşı olan katı yol olarak planlasaydı, yolu yerin altına alıp yayalaştırmak mümkündü ama maalesef şu anda mümkün değil.”

 

- CHP’NİN BAŞINDA KILIÇDAROĞLU KALSIN

Bir soru üzerine Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılmasını da değerlendiren Başkan Gökçek, şu açıklamaları yaptı:

“Kılıçdaroğlu deyince, adamcağızın façasını bozdular. Adam diyor ki, ‘ben senin yerine geleceğim, yerine oturacağım. Belediye başkanı olmaya değil genel başkan olmaya geliyorum’ diyor. Göz göre göre partinin içine alıyor. Nereden sıkıştırdılar ki aldılar. Bu baronlar nasıl baronlar. CHP’yi nasıl yönetirler? Sarıgül’ün ne yapacağı da belli olmaz. Genel başkanlığa fit olup İstanbul Beleiye Başkanlığı’ndan vazgeçebilir. Bana sorarsanız CHP’nin başında Kılıçdaroğlu kalsın. Biz onun gibisini bulamayız.”

 

- TWİTTER ORMANI YEŞERECEK

Buluşmanın soru-cevap bölümünde bir de proje ortaya çıktı. Takipçilerin “ODTÜ’ye fidan dikelim” isteği üzerine Başkan Gökçek, ODTÜ Rektörüne defaatle “Kestiğimiz bir ağaç yerine 10 tane dikelim” diye öneri götürdüklerini ancak kabul etmediğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Ağaç dikmeye kalkarız, ‘biz diktirmeyiz’ derler. Yaptığımız yolu şu anda kıraç olarak görüyorsunuz. İki ay sonra bakın nasıl yeşil olacak. Orta refüj ile yan refüjün tamamını yemyeşil yapacağız. Onbinlerce ağaç ve çalı grubu dikeceğiz. Hep birlikte de ses getirecek bir yere ağaç dikimi yapalım inşallah.”

Bir dizide oynamayı düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soruyu ise Başkan Gökçek, “Teklif gelirse neden olmasın” diye yanıtladı.

Başkan Gökçek daha sonra tüm katılımcılara ayrı ayrı fotoğraf çektirdi ve imzalayarak fotoğrafını hediye etti.

 

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.