1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek: Ankaragücü yönetimini alacağız
Başkan Gökçek: Ankaragücü yönetimini alacağız

Başkan Gökçek: Ankaragücü yönetimini alacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bugsaşspor-Ankaragücü maçının 1-1 berabere sonuçlanmasının ardından provokatif açıklamalar yaparak kendisini hedef gösteren eski hakem ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli'ye çok sert tepki gösterdi.

A+A-

Beyaz TV’de Ertem Şener’in sunduğu Derin Futbol Programı’na telefonla bağlanan Başkan Gökçek, “Selçuk Dereli herkesi tahrik ediyor. Ankaragücü'ne geçen seneye kadar adımını attı mı? Selçuk Dereli şimdi Çankaya Belediye Başkanı olmak istiyor. Onun için CHP içinde prim yapmak amacında. Ve bundan dolayı da bütün Ankaragücülüleri tahrik ediyor” dedi.

 

-MESUT YILMAZ ENGEL OLDU

Ankaragücü hakkında 23 yıl önce söylediği sözleri hatırlatan Başkanı Gökçek, “Ankaragücü meselesi benim için bir aşktı. Ben ta 23 sene evvel Belediye Başkanı adayı olduğumda söylediğim laf, seçim lafım şudur: Ankaragücü’ne başkan olacağım ve Ankaragücü’nü şampiyon yapacağım” diye konuştu.

  Başkan Gökçek, yine yıllar önce Ankaragücü'nü almak istediğini ancak buna dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın engel olduğunu ifade ederek,şöyle dedi:

 “MKE Genel Müdürü ile konuştum… O sırada Mesut Yılmaz Başbakan. Talimat vermiş; ‘Melih’i buraya getirmeyin, getirirseniz bu adam burayı şampiyon yapar, kendisine siyasi rant kazanır…’ demiş. Ne alakaysa…Cemal Aydın’ı Gençlerbirliği yönetiminde olduğu halde getirdi, Ankaragücü'ne başkan yaptı.” 

 

-“TRANSFER YASAĞINDA KURTARDIK”

 

Başkan Gökçek, Ankaragücü'nün 2.lige düştükten sonra mevcut başkan Mehmet Yiğiner'in kendisinden destek istediğini belirterek, “Sezon içerisinde kulüp 2 defa transfer yasağı aldı. O paralar ödenmeseydi bu takım transfer yasağından kurtarılabilir miydi? 2 defa transfer yasağında kurtaran biziz. Arkadaşlardan rica ettik, paraları ödediler. Ben sadece Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla, 5 milyon lira destek oldum. Sen kalkıyorsun her türlü fedakarlığı yapıyorsun, 2 provokatör gidiyor, ‘Melih Gökçek ben sana bunu yapacağım’ diyor. Sen kendin 5 liradan 500 bilet aldığın zaman ortalığı yıkıyorsun. Bu insanlar bu kadar fedakarlık etmiş. İnsaf” dedi.

 

- DERELİ BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR

 

 Başkan Gökçek, “Seyirciyi tahrik etmek için ‘özel prim verildi’ diyorlar.  Bugsaşpor, kümede kalmak için galip gelmek zorunda. Ben diyeceğim ki 'Çocuklar yenilin onların gönlü olsun' Böyle bir şey var mı? Melih Gökçek böyle bir şey söylediyse dünyanın en şerefsiz adamı, yoksa bunu söyleyenlerin hepsi şerefsiz” diyerek bu iddiayı ortaya atanları canlı yayına davet etti. Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Selçuk Dereli gelsin konuşalım yüz yüze. Selçuk Dereli herkesi tahrik ediyorsun kardeşim. Ankaragücü'ne geçen seneye kadar adımını attın mı? Selçuk Dereli şimdi, Çankaya Belediye Başkanı olmak istiyor. Onun için CHP içinde prim yapmak istiyor. Ve bundan dolayı da bütün Ankaragücülüleri tahrik ediyor. Bu hafta sonu Ankara'da maçı var. Ankara maçına tüm CHP'li vekiller gelecek ve propaganda yapacak ve kitleyi tahrik edecekler.” 

Daha önce paylaştığı bir tweetin sadece bir bölümünün ( Ankaragücü yok olsun...Yazıklar olsun" alındığını ve bunun üzerinden algı operasyonu yapılmaya çalıştığını söyleyen Başkan Gökçek, şöyle dedi:

 “Attığım tweet şöyleydi; ‘Ankaragücü-Beşiktaş maçından sonra kaç telefon aldım, ‘Bu takıma sahip çıkın’ diye. Ama maalesef takıma üye bile değiliz. Ankaragücü'nün üyeleri Cemal Aydın'ın akrabaları ve yakınlarıydı.  Adam tekeline almış. Tarih Cemal Aydın'ı affetmeyecektir. Aydın'ın fikri 'Benim olmayan Ankaragücü yok olsun. Yazıklar olsun.' 3 Tweetin 1'ini alıp algı oluşturdular. Böyle bir üçkağıt var mı? Bu sadece benim bir lafımmış gibi haince veriyorlar. Bunu yaparken şuurlu yapıyorlar. Bu seyircilerin içersinde bir grup CHP'nin emrindedir. Biz yönetimdeyken Fenerbahçe'yi 4-2 yendik ve 'yönetim istifa' sloganları atıldı. Bunlar böyle adamlar. Bunlar A.Gücü taraftarı değil ki? Tam bir siyasi provokasyon yapmaya çalışıyorlar. Ve ‘Hayır’a çevirmeye çalışıyorlar.”

 

-“MADEM ÖYLE ANKARAGÜCÜ'NÜ BİZE BIRAKIN”

“Normal Ankaragücü seyircisi benim başımın tacı. Onlar gerçekten seven insanlar. İlla bu kadar iddia ediyorlarsa bıraksınlar Ankaragücü'nü bize, hapsi ayrılsın. Biz Ankaragücü'nü ne yapıyoruz görelim? CHP'nin bu provokasyona birçok Ankaragücü taraftarı farkına varmıyor. Onlar da sanki söylenilen laflar doğruymuş gibi hareket ediyor. Selçuk Dereli, 50 kuruş vermemiş kulübe, ‘biz şampiyon yapacağız’ diyor. Niye istismar ediyorsun, niye yalan söylüyorsun, niye tahrik ediyorsun, niye Çankaya Belediye Başkanı olacağım diye bunların önüne düşüyorsun.?

 

-“ANKARAGÜCÜ İÇİN ANKARASPOR'U FEDA ETTİK”

Biz A.Gücü’nü seviyoruz. Ben A.Gücü'nü şampiyon yapmak için Ankaraspor'u feda ettim. Ankaraspor ligden atıldı o zaman. Allah'tan korksunlar bu kadar vicdansızlık olmaz. 

 

-YÖNETİMİ ALACAĞIZ

 

            "Bıraksınlar Ankaragücü’nü bize, ayrılsın hepsi, biz Ankaragücü’nü ne yaptığımızı görürsünüz, bu kadar da açık çek veriyorum. Ankaragücü’nü terk etsinler yönetimini olduğu gibi, hiçbir şekilde hiç kimsenin söz hakkı olmayacak, tamamen bizim söz hakkımız olacak, ondan sonra biz Ankaragücü’nü bir yere getiremiyorsak hesabını bizden sorarlar, bu kadar basit" diyerek Ankaragücü yönetimini almak istediğini belirten Başkan Gökçek, "Bu sene ne olur olmaz bilmiyorum ama önümüzdeki sezon ben alacağım onlardan yönetimi. Yazın bunu deftere. Ben kendim yönetici olamam ama benim arkadaşlarım alacak”

diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.