1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek Ayaşlılarla buluştu
Başkan Gökçek Ayaşlılarla buluştu

Başkan Gökçek Ayaşlılarla buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Başkent’i ilçe ilçe gezerek "16 Nisan referandumunda neden evet denilmesi gerektiğini" anlattığı ilçe mitinglerinin bu kez durağı Ayaş oldu.

A+A-

  Her gidilen ilçeye hareketlilik ve coşku kazandıran mitingler kapsamında, Ayaş Çarşı Meydanı’nda da ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen ilçe halkıyla buluşan Başkan Gökçek, tezahüratla karşılandı.

         Mitingde, önce Ayaş AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Pekol, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı konuşmalar yaptı.

         Daha sonra miting otobüsünün üstünden halka hitap eden Başkan Gökçek, sözlerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş’ta yapılan yatırımların toplam bedelini sorarak başladı.

       

-“AYAŞ’A 3 YILDA 97 TRİLYON YATIRIM YAPILDI “     

         Ayaşlıların 5-10 trilyonluk tahminleri üzerine, “Büyükşehir Kanunu’ndan önce bu miktardaki yatırımlar için teşekkür ediyordunuz tabi ki ama son 3 yıl içerisinde Ayaş’a yaptığımız yatarım bedeli, tamı tamına, eski parayla 97 trilyon lira” dedi.

         Başkan Gökçek, gerçekleştirilen projeleri de kalem kalem açıklayarak, ilçeye;  223 bin ton asfalt, 5 köy yolu asfaltı, 102 kilometre yol açım, bakım ve reglaj çalışması, 269 metre bariyer, 18 bin metrekare kaldırım ve 7 kilometre imar yolu yapıldığını söyledi.

İlçede 6 menfez çalışmasının tamamlandığını da kaydeden Başkan Gökçek, Ayaş’ta 3 yıl içindeki diğer yatırımları da şöyle sıraladı:

"36 bin metre içme suyu hattı, 8 bin metre atıksu ve yağmursuyu hattı, 19 içme suyu arıtma tesisi, 6 depo bakımı, 1 su kuyusu, 16  otomatik klorlama ünitesi,  1 hizmet binası, 19 araç alımı yapıldı. Ayrıca ilçeye 46 bin 669 çiçek dikimi, 21 bin 277 çalı dikimi, 1521 ağaç dikimi, 467 kent mobilyası, 15 okul, cami, kamu kuruluşları çevre düzenlemesi, 2 yeşil alan, 77  oyun grubu montajı çalışmaları gerçekleştirildi.”

 Başkan Gökçek, Ayaş’ta kırsal alanlara yaptıkları destek hizmetleri de “Bu kapsamda 96 bin 637 kilogram yem bitkisi, tohum desteği, 59 kişiye 145 adet hayvancılık destekleri, 7 bin 16 meyve fidanı desteği, 1500 kilogram kavuzsuz arpa desteği, 572 paket silaj paketleme hizmeti, 15 kişiye tarım uygulama sertifikası, 1 süt tankı desteği, 10 kişiye arılı kovan ve arıcılık malzemeleri desteği ve 596 dekar taş toplama hizmeti verdik” şeklinde açıkladı.

 

-“ASFALTSIZ KÖY KALMAYACAK”

 İlçede Akkaya salça üretim tesisi kurulduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, ilçede yapılan sosyal yardımları, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ile EGO tarafından yapılan hizmetleri de tek tek sıraladıktan sonra, Ayaş’ta 2 yıl içinde asfaltsız köy kalmayacağını müjdeledi.

 Başkan Gökçek, ayrıca ilçedeki altyapı yatırımlarının da süreceğinin altını çizerek, “Ayaş, Ankara’nın en küçük 3 ilçesinden biri olmasına rağmen bu kadar hizmet aldı ve almaya da devam edecek” diye konuştu.

"16 Nisan referandumunda neden evet denmesi” gerektiğine ilişkin görüşlerini de anlatan Başkan Gökçek, tüm Ayaşlıların tezahürat ve destekleri eşliğinde, ilçeden yüzde 75’in üzerinde “Evet” çıkmasını beklediğinin altını çizdi.

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.