1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BAŞKAN GÖKÇEK, ESERTEPE REKREASYON ALANI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ESERTEPE REKREASYON ALANI'NDA

BAŞKAN GÖKÇEK, ESERTEPE REKREASYON ALANI'NDA

BAŞKAN GÖKÇEK, ESERTEPE REKREASYON ALANI'NDA

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Esertepe’de yapımı devam eden 183 bin metrekarelik vadi şeklindeki “Esertepe Rekreasyon Alanı”nda incelemelerde bulundu.

Esertepe ile Etlik arasında yer alan park alanında hummalı bir şekilde sürdürülen çalışmaları yerinde gören Başkan Gökçek, park tamamlandığında tüm Keçiörenli vatandaşların rahatlayıp, nefes alacağı, ilklerin yer aldığı farklı güzellikte bir alana kavuşacaklarını söyledi. 

 

-DEV PARK ALANI…

 

Başkan Gökçek’e inceleme gezisinde; Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül ile Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar eşlik ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdiler.  Gezide Esertepe Mahallesi Muhtarı Adnan Altınordu da bulundu.

Başkan Gökçek’e bölgeye kazandırılan dev rekreasyon alanı için teşekkür eden Muhtar Altınordu, “Vatandaşlar bu alana konut değil de dev park yapılmasından çok memnun” diyerek şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi, mahallemize her türlü hizmeti getiriyor. Artık Esertepe’de oturanların merkeze inmesine de gerek kalmıyor. Rekreasyon alanı projesi başlayınca çevredeki  konutların değerinde en az yüzde 50 artış oldu.”      

 

-“YAMAÇ ASANSÖRÜ KULLANILAN İLK PARK” 

Keçiören’de Esertepe ile Etlik arasında Başkent’e hakim, muhteşem manzaralı, vadi şeklindeki bir alanda yapımı sürdürülen 183 bin metrekarelik “Esertepe Rekreasyon Alanı”; yatay ulaşım  sağlayan yamaç asansörleriyle, Türkiye temalı peyzaj alanıyla, tarihimizi yansıtan motiflerle kaplı 4 ana giriş kapısıyla, göletiyle,  şelalesiyle, dev fıskiyesiyle, piknik alanlarıyla, minik bir çarşısıyla, “Halk Eğitim ve Gençlik Merkezi” binasıyla, “Çim Kayağı” yapılacak olan kaydıraklarıyla Keçiören’de “İlklerin Parkı” olacak. 

Alan, meteor çukuru gibi özel bir alanın değerlendirildiği, farklı ve ilklerin yer aldığı dev bir park olarak hizmete girecek. Açık alanlarda “Yamaç Asansörü” kullanılan ilk park olacak. 3 adet  yatay asansör ile 101 metrelik kot farkı olan park alanının merkezindeki gölet bölgesine vatandaşların rahatlıkla iniş-çıkışı sağlanacak.    

 

-“TÜRKİYE ŞEKLİNDEKİ PEYZAJ DÜZENLEMESİ”

Projenin can alıcı noktalarından biri de; canlı bitkiler ve led aydınlatmalarla çizilecek Türkiye ve Kıbrıs haritasının yer aldığı  peyzaj alanı olacak.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik bu alan; başta Ankara olmak üzere illerin önemli eserleri ile tüm coğrafi bölgelere has rengarenk bitkilerin sergileneceği bir Açık Hava Türkiye Sergisi gibi olacak.

Türkiye şeklindeki peyzaj düzenlemeleri, parkın üst sınırındaki Şehit Mustafa Erciyes Caddesi’nden ve çevreden ışıl ışıl, büyüleyici bir görüntü sunacak.

Parkta, derelerle birleşen yaklaşık 16 bin metrekarelik güzel bir gölet, dev bir fıskiye, uzun boylu ağaçlarla çevrili piknik alanları, 2 büyük çocuk oyun alanı, basketbol ve futbol sahaları ile bin kişilik bir anfi tiyatro da bulunacak.

 

Bu haber toplam 1907 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.