1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek festivali değerlendirdi
Başkan Gökçek festivali değerlendirdi

Başkan Gökçek festivali değerlendirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyük Ankara Festivali’ne beklenenin üzerinde katılım olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 350 bin kişi festivali ziyaret etti. Sadece Ankaralılar değil, şehir dışından gelen birçok kişi de festivale ilgi gö

A+A-

Büyükşehir Belediyesi tarafından AKM’de düzenlenen festivali değerlendiren Başkan Gökçek, ülkede yaşanan olağanüstü durumlar ve güvenlik  nedeniyle festivallere bir süre ara verdiklerini  ve 3 yıl aradan sonra festivali yeniden Ankaralılarla buluşturduklarını anlattı. Başkan Gökçek, festivalin açıldığı günden itibaren çok büyük ilgi gördüğünü, bugüne kadar ise 350 bin kişinin festivali ziyaret ettiğini söyledi.

           Festival alanına giriş yapılan kapılarda ziyaretçilerin tek tek sayıldığını anlatan Başkan Gökçekşöyle devam etti:

         “Festivale beklediğimizin çok üzerinde katılım var. Olmaması da mümkün değil aslında… Ankaralıların çoğunun tatilde olmasına karşın Ankara’da kalanlarda gerçekten eğlenmeye ihtiyacı olan vatandaşlar. Onun için de vatandaşlar buraya gelerek, her türlü eğlenceye katılarak keyifli zaman geçiriyorlar.”     

          3 yıl aradan sonra festivali yapmaktaki amaçlarından birinin de terör olayları ile 15 Temmuz olaylarını geride bırakarak ülkenin normalleştiğini göstermek olduğunu belirten Başkan Gökçek, “3 yıl boyunca festivali mevcut şartlar nedeniyle yapamadık. Geçen yıl da 15 Temmuz olayları vardı. Bu sene normalleştiğimizi göstermek için, bu festivali bir nevi mutlaka yapmamız gerektiğine inandık. Bundan dolayı yaptık” dedi.

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE”

         Festival alanında güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alındığının altını bir kez daha çizen Başkan Gökçekşunları söyledi:

         “Bu büyüklükte faaliyet yapılan bir yerde alınabilecek önlemlerin en üst sevisi bu festivalde alınmış bulunmaktadır. Burasının güvenliğini hem emniyet birimleri alıyor hem de biz Belediye olarak alıyoruz. Giriş kapılarında vatandaşlar sıkı bir aramadan geçiriliyor. Yüz tanıma sistemleri de dahil olmak üzere araç arama ve plaka tanıma aramaları yapılıyor. Festival alanı, 65 kamera sistemi ile kontrol altında tutuluyor. Atlı güvenlik devriye geziyor. Sivil polisler sürekli halkın arasında dolaşıyor.  Sınır olan alanların etrafını iki şerit bariyerlerle çevirdik. Bariyerlerin ortasında da 30 metre de bir bizim güvenlik elemanlarımız var. Güvenlik önemli,  güvenliğimizi en üst noktada Allahın izniyle almış bulunmaktayız. Millet gönül rahatlığıyla gelebilir.”

         Festival alanında birbirinden değişik gösteriler olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, özellikle atlı gösterilerin, köpekli gösterilerin ve marifetli keçinin gösterilerinin ilgi çektiğini kaydetti. Başkan Gökçek, “Farklı 13 ülkeden gelen folklor ekiplerimiz var. Onların gösterileri var. Ayrıca güçlü adamlar gibi değişik gösteri grupları bulunuyor. Mesela güçlü adamlar, güçleriyle kamyon çekiyorlar. Bunun gibi pek çok gösteri gruplarını vatandaşlarımızın ayağına getirdik” diye konuştu.

 

-"EĞLENMEK İSTİYORSAN FETİVALE GEL…"

       Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi birimlerinin Festival alanında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında da bilgi verirken, şöyle dedi:

        “Bütün bunların haricinde, birimlerimizin çocuklara yönelik düzenlediği çeşitli etkinlikler var. Mesela ANKAPARK’ı tanıtıyoruz. ANKAPARK’taki minik küçük oyuncaklardan bir kısmını buraya getirdik. Vatandaşlarımız hem bu oyuncakları görüyor. Hem de bu oyuncaklara binme şansını yakalıyor.

Çevre Koruma ve kontrol Daire Başkanlığımız, buraya küçük bir hayvanat bahçesi kurdu. Orada ise ayrı gösteriler var. Bizim bütün mahallelerde yaz aylarında açtığımız ‘Mahallede Şenlik Var’ diye bir eğlence türümüz var. Onların bütün araçları da başka bir bölümde gösteriler yapıyor. Ve her sene burada açtığımız dev şişme oyuncaklar var, 10 metre, 12 metre  boyunca çocuklar bunlardan kayıyorlar, atlıyorlar. Bu arada da stantlarda yarışmalar var.

Konuklarımız mesela ASKİ’nin stantına gidiyor, orada bir yarışmaya katılıyor ve ona da orada bir hediye veriliyor. Osmanlıspor’un, Gençlerbirliğinin, Ankaragücü’nün yerleri var. Orada da yarışmalara  katılıyorlar, top alıyorlar, forma alıyorlar. Yani her taraf eğlence her taraf hediye… Bir taraftan da her akşam 2 ya da 3 ünlü sanatçımız çok güzel konserler veriyor. Yani yok yok eğlenmek istiyorsan gel buraya.”

 

-“FESTİVALE BAŞKA ŞEHİRLERDEN DE ÇOK KATILIM VAR “

             Festivale sadece Başkentlilerin değil şehir dışından gelenlerinde yoğun olarak ilgi gösterdiğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Mesela akşamları bir platform var. Ben orada halkla fotoğraf çektiriyorum. O arada bana Çorum’dan, Çankırı’dan Yozgat’tan, Kırşehir’den, Kırıkkale'den ve bir çok farklı şehirden geldiğini söyleyen vatandaşlarımız var. Yani festivale sadece Ankaralılar katılmıyor şehir dışından gelen bir çok ziyaretçimiz de katılıyor” dedi.

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.