1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞKAN GÖKÇEK, MUĞLA’DA ANKARA’YI ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, MUĞLA’DA ANKARA’YI ANLATTI

BAŞKAN GÖKÇEK, MUĞLA’DA ANKARA’YI ANLATTI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, MUĞLA’DA ALT YAPIDAN ULAŞIMA, PARKLARDAN İÇME SUYUNA, KÜLTÜREL ETKİNLİKLERDEN SOSYAL YARDIMLARA KADAR SON 19 YILDA ANKARA’DA YAŞANAN DEĞİŞİMİ ANLATTI

A+A-

  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aydın’ın ardından Muğla’ya geçerek, burada da 19 yıl boyunca hayata geçirdiği örnek projelerini anlattı.

         Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Muğla AK Parti İl Başkanlığı’nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlediği programa konuşmacı olarak katıldı.

         Videolar ve fotoğraflarla desteklenen sinevizyon sunumu eşliğinde Ankara’da 1994 ile 2012 yılları arasında gerçekleştirdiği projeleri ve 2013 yılı hedeflerini anlatan Başkan Gökçek, Aydın’ın ardından Muğla’da da büyük bir ilgiyle karşılandı. Salonu dolduran  Muğlalılara belediyecilik hizmetlerinden örnekler veren Başkan Gökçek’in konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

 

-ANKARA ÖRNEK KENT HALİNE GELDİ…-

 

“Yıldız Ülkenin Marka Şehri Ankara” başlıklı sunumuna Büyükşehir Belediyesi’nin misyonu ve vizyonunu anlatarak başlayan Başkan Gökçek, Ankara’nın üniversite kenti, sanayide ikinci şehir, kongre şehri, tıbbın merkezi ve turizm kenti olması hedefiyle çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi. Başkan Gökçek, 19 yıl içinde yaptığı çalışmalar neticesinde; 8 dev rekreasyon alanı, dünyada bir numara olan kentsel dönüşüm projeleri ile sosyal ve kültürel projeler, dünyada 4 milyon nüfuslu kentler arasında trafiği ile Ankara’nın örnek kent haline geldiğini kaydetti.

Kentsel dönüşüm projelerini fotoğraflar ve videolar ile ayrıntılı bir şekilde anlatan Başkan Gökçek, Hacı Bayram ve Çevresi’ndeki tarihi değişime dikkat çekerek, Muğlalıları gezmeye davet etti.

Ankara’daki alt ve üst yapı çalışmalarını da rakamsal bilgilerle aktaran Başkan Gökçek, “Ankara’da özellikle viyadük, alt-üst geçitlere çok önem verdik. 117 tanesini bitirdik. Buna ek 33 viyadük, köprü ve alt geçit yapacağız. Etraflarını da yeşillendirdik. Çevre düzenlemesine çok önem veriyoruz” dedi.

Çalışmalarında çok sık mahkeme kararlarıyla karşılaştığını dile getiren Başkan Gökçek, “Ama Ankaralılarda şöyle bir kanaat vardır. ‘Merak etmeyin sonunda Melih ne eder ne eder bitirir’ derler. Çok şükür biz de bitiriyoruz” diyerek, yeni yollar, kavşaklar, yaya üst geçitleri, rekor düzeydeki asfalt serimi, kaldırım, bordür, newjersey bariyerler, karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ankara’da aydınlatmayı da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara aydınlandıkça daha güzel oluyor. Başkent olunca aydınlatma daha da önemli oluyor. Kent estetiğine de çok önem veriyoruz. Bir daire başkanlığı kurduk. Kent içinde ne eksikse gideriyor” diye konuştu.

 

-OSB’LERE YATIRIM KARŞILIĞI İSTİHDAM

Kentin kalkınmasında da öncülük ettiklerini ifade eden Başkan Gökçek, istihdam karşılığında Organize Sanayi Bölgelerine aylık 3 milyon liralık yatırım yapıldığını dile getirdi. İstihdam rakamlarıyla büyük alkış alan Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ankara’da işsiz genç yok, iş beğenmeyen çok. Akyurt Belediye Başkanı anlatıyor, ‘Anons ediyoruz vasıfsız işçi bulamıyoruz’ diyor. Sanayici bir arkadaşım ilan vermiş, ‘Duvara işçi aranıyor’ diye. 50 kişi alacakmış, bir kişi gelmemiş. ‘İşsizlik var’ diyen yalan söylüyor. İşi var ama devlette çalışmak istiyor.”

          

-PARKLARA BÜYÜK ALKIŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin yeşillendirme çalışmalarını da anlatan Başkan Gökçek, “Belediye başkanlığını kazandığımızda kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Bizim zamanımızda bu 18.76 metrekareye çıktı. Ancak nüfusumuz da ikiye katlandı. Sadece 2012’de 137 bin boylu ağaç, 3 milyon çalı dikmişiz. Çiçek üretimine çok önem veriyoruz” bilgisini vererek, Dikmen Vadisi, Göksu, Mavi Göl, Mogan, Gençlik Parkı, 50. Yıl, Altınpark gibi şehre kazandırılan dev rekreasyon alanlarını eski ve yeni fotoğraflarıyla anlattı. Gençlik Parkı’ndaki ışık ve ses gösterisinin videosunu izlerken Ege havalarını dinleterek de jest yapan Başkan Gökçek’in konuşması muhteşem görüntülere gelen alkışlarla sık sık kesildi.

Mamak Çöplüğü’nde gerçekleştirilen katı atık yönetiminin dünya çapında ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Gökçek, sunumunun devamında dünyanın en çevreci ulaşım filosu, kilometrelerce döşenen yeni içme suyu, kanalizasyon ve pis su boruları, su temini projelerini anlattı.

 

-ALT YAPI KADAR SOSYAL HİZMETİ DE ÖNEMSİYORUZ

Sağlık hizmetlerine çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, sosyal belediyeciliği ise alt yapı çalışmaları kadar önemsediklerine dikkat çekerek, “Fakir fukarayı kollamak, kitlenin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak çok önemli. Bu faaliyetler sayesinde suç oranları çok aşağıya inmiştir. 16 büyükşehirde suç oranı en düşük il Ankara” diye konuştu.

Ankaralılara ücretsiz sunulan pek çok sosyal ve kültürel hizmeti arka arkaya sıralayan Başkan Gökçek, “En büyük etkinliğimiz Ankara Festivali. Bu sene Shopping Fest ile ortak yapacağız. Festivalde günlük belli bir miktar alışveriş karşılığı 1000 otomobil, 5000 küçüklere bisiklet, 3000 büyüklere bisiklet, 1000 televizyon dağıtacağız. Haziran ayını Ankara’da geçirmeyi unutmayın karlı çıkarsınız” dedi.

Sunumunu aileler, çocuklar, kadınlar, gençler, yaşlılar ve engellilere yönelik 165 projeden bazılarını anlatarak sürdüren Başkan Gökçek, özellikle şefkatevi projesi ile salondan büyük alkış aldı.

Başkan Gökçek, sunumunda bu yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen Avrupa’nın en büyük Hayvanat Bahçesi ve Tema Parkı ile 2013 projelerinden ithal boylu ağaçlar, fuar alanı, İnanç ve Tarih Müzesi, Kızılay Yenileme Projesi, Teleferik, giriş kapıları, saat kuleleri, bina aydınlatmaları ve sosyal projeler hakkında bilgi vererek, “Bu projelerimizle böyle bir Ankara meydana geldi. Bu sene çok fazla projemiz var. Bu yıl çok şey yapacağız Allah izin verirse” sözleriyle bitirdi.

Başkan Gökçek, katılımcıların talepleri üzerine bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.