1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başkan Gökçek şehidin vasiyetini yerine getirdi
Başkan Gökçek şehidin vasiyetini yerine getirdi

Başkan Gökçek şehidin vasiyetini yerine getirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mardin’in Nusaybin İlçesinde teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul’un “Şehit olursam, yayla yolunda adıma çeşme yapın, üzerine de 'Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez' diye y

A+A-

  Gökçek, Şehit, Süleyman Kul'un ailesinin maddi durumunun da iyi olmadığını öğrendiklerini de belirterek aileye bir ev yapılacağını bildirdi.

             Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır köyünde 10 bin kişinin katıldığı törenle önceki gün toprağa verilen Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul’un, şehit olmadan 3 gün önce babası Mehmet Kul ile telefonda görüştüğü ve “Baba, şehit olursam, vasiyetim var. Yaylaya giderken Şenlik yolu üzerinde adıma bir çeşme yaptırın ve üstüne ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ yazın” şeklindeki vasiyetinin basında yer alması üzerine Başkan Gökçek, harekete geçti.

             Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Giresun Valisi Hasan Karahan ve Şehit Süleyman Kul'un ailesiyle temasa geçerek, Başkan Gökçek'in şehidin vasiyetini yerine getirmek istediğini bildirdi.

             Giresun Valiliği ve Şehit Kul'un ailesinin, Başkan Gökçek'in önerisini olumlu karşılamaları üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri hemen yola çıktı. Büyükşehir Belediye ekipleri şehit Süleyman Kul'un vasiyetinin bulunduğu Giresun'un Yağlıdere ilçesi Şenlik Yolu'nda fizibilite çalışmaları yaparak vasiyet edilen çeşmenin yapımına başlayacaklar.

             Başkan Gökçek ayrıca yapılan görüşmeler sonucunda şehidin ailesinin maddi durumunun iyi olmadığının öğrenildiğini, bu nedenle şehit ailesine Yağlıdere kaymakamlığının göstereceği ve ailenin istediği bir bölgede ev yapılacağını da kaydetti.

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.