1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başkan Gökçek'e büyükelçilerden ziyaret
Başkan Gökçek'e büyükelçilerden ziyaret

Başkan Gökçek'e büyükelçilerden ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 5. kez kazanan Başkan Melih Gökçek’e, çeşitli ülkelerin Ankara büyükelçilerinden tebrik ziyaretleri sürüyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 5. kez kazanan Başkan Melih Gökçek’e, çeşitli ülkelerin Ankara büyükelçilerinden tebrik ziyaretleri sürüyor.

Başkanlık Makamı’nda aynı gün gerçekleşen ziyaretlerin ikinci bölümünde de Katar, Kanada, Romanya, Bosna Hersek, Macaristan ve Yunanistan’ın Ankara Büyükelçileri Başkan Gökçek ile bir araya geldi.

Gerçekleşen ziyaretlere ilişkin Başkan Gökçek, ülkeler arasında dostluk ve kültürel işbirliğinin gelişmesi açısından en büyük görevin büyükelçilere düştüğünü kaydederek, “Değerli büyükelçileri, tebrik ziyaretleri sebebiyle makamımda ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Çeşitli ülkelerin Ankara Büyükelçilerinin ayrı ayrı gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ilk bölümünde Rusya, Kuveyt, Kosova ve Filipinleri makamında ağırlayan Başkan Gökçek, ikinci bölümde de Katar Emirliği, Kanada, Romanya Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Macaristan ve Yunanistan’ın Ankara Büyükelçileriyle görüştü.

-KATAR BÜYÜKELÇİSİ: “YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HİZMETLERİ GÖREBİLİYORUM”

Katar Büyükelçisi Salem Mubarek Al Shafi’yi “Hoşgeldiniz. Ziyaretinizden oldukça memnun oldum” sözleriyle karşılayan Başkan Gökçek, “Seçim sonrası yoğun bir süreç yaşıyorum. Bu yüzden sizlerle buluşmamız biraz geç gerçekleşti” dedi.  

Konuk Büyükelçi Al Shafi de Başkan Gökçek’in çok meşgul olduğunu bildiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Bu fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ederim. Amacım sizi tebrik etmek. Yapmış olduğunuz hizmetleri ve sorumluluklarınızı görebiliyorum. Seçimlerde aldığınız başarınızdan dolayı bir kez daha tebrik ederim. Avrupa’nın birçok ülkesinde çalıştım. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Ankara gibi bir şehir görmedim. İstanbul da çok güzel bir şehir ama Ankara’nın düzeni, geniş ve güzel inşa edilen caddeleri beni çok memnun etti.”

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA 20 YILDA YENİDEN DOĞDU”

Başkan Gökçek, Katar’ın ardından Kanada Büyükelçisi John Holmes’u makamında ağırladı. Konuk Büyükelçi Holmes’un, önceki büyükelçinin kendisine içerisinde sadece Ulus, Anıtkabir ve bir de Kanada Büyükelçiliği binasının fotoğraflarının bulunduğu bir kitap verdiği söylemesi üzerine Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“5 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Bizden önceki dönemde Ankara gönül açıcı bir durumda değildi.  Ankaramız  en çok değişim geçiren yerlerden biri oldu ve 20 yıl içinde adeta yeniden doğdu. Önceleri yurtdışından gelen konuklarımızı gezdirecek tek yer Anıtkabir oluyordu. 20 yıl önce Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 2 metrekareydi, şimdi ise bu rakam 19 metrekareyi aştı.”

-ROMANYA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN TEBRİK

Büyükelçi ziyaretleri sırasında konuklarını kapıda karşılayarak, “Hoşgeldiniz” diyen Başkan Gökçek’in sıradaki misafiri ise Romanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Radu Onofrei oldu. Konuk Büyükelçi, Başkan Gökçek’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, yeniden seçilmesinden ötürü tebrik etti.

Büyükelçi Onofrei, ziyarette Başkan Gökçek’e, Romanyalı ünlü ressamın eserlerinden oluşan bir kitap hediye etti.

-BOSNA HERSEK’TEN HEM TAZİYE HEM TEBRİK

Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko’yu da makamında sıcak bir havada karşılayan Başkan Gökçek, dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in her zaman yanında olduklarını ifade ederek, ülkede yaşanan sel felaketinden ötürü “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi olarak anında temasa geçtiklerini ifade eden Başkan Melih Gökçek, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yardımlar yapıldığı için kendilerinden yardım talebinde bulunulmadığını belirterek, “Ama her zaman her konuda Bosna’ya destek vermeye hazırız” dedi.

Konuk Büyükelçi Dzanko da kendilerine zaman ayırdığı için Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, bir kez daha belediye başkanlığını kazanmasından dolayı tebrik etti.

Büyükelçi Dzanko, Türkiye’de bir süre önce yaşanan Soma faciası nedeniyle üzüntülerini de ileterek, sembolik de olsa üniversite öğrencilerinden 10 çocuğa burs vermek istediklerini söyledi.

Dzanko, “Türkiye ile ilişkilerimiz gibi hiçbir ülkeyle ilişkimiz yoktur. Bizim ilişkilerimiz çok özeldir” dedi.

-MACARİSTAN BÜYÜKELÇİSİ: “BUDAPEŞTE İLE ANKARA KARDEŞ ŞEHİR OLMALI”

Başkan Gökçek’in, bir diğer konuğu Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari oldu. Ziyarette Türkçe konuşan Büyükelçi Hovari, Başkan Gökçek’i bir kez daha belediye başkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederek, ülkesine davet etti.

Ankara ile Budapeşte’nin kardeş kent olması için anlaşma imzalamak istediklerini de kaydeden Büyükelçi Hovari, Budapeşte Belediyesi olarak bunun hazırlıklarını yaptıklarını kaydetti.

Başkan Gökçek ise konuşmasında, Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerini Türkiye’de ağırlayarak, Türkiye’de son bir yıldır yaşanan olayları, bir de kendilerinden dinlemeleri gerektiğini ifade ederek, yaşanan olayların yansıtılandan farklı olduğunu, görüntüleriyle anlatmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Hovari, Başkan Gökçek’e, önsözünü kendisinin yazdığı, “Kanuni Sultan Süleyman’ın Zigetvar Hatırası” adlı kitabını hediye etti.

-YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ: “SİZ BU KONUDA BİR ŞAMPİYONSUNUZ”

Art arda gerçekleşen ziyaretlerde ağırladığı büyükelçi konuklarıyla pek çok konuda sohbet eden Başkan Gökçek’in, sıradaki konuğu ise Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis idi.  

“Öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim” sözleriyle konuşmasına başlayan Yunanistan Büyükelçisi Loukakis, “Bir seçimi daha zaferle kazandınız. Artık siz bu konuda bir şampiyonsunuz” dedi.

 Başkan Gökçek de seçimlerin sadece sıradan iki aday arasında geçen bir seçim olmadığını, bütün muhalefet partilerinin, İstanbul medyasının, sermayesinin, marjinal grupların ve yurtdışından bazı grupların kendisine karşı birleşerek bir seçim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuk Büyükelçi de bunun üzerine, Başkan Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde Ankara halkının kendisini takdir etmiş olduğunu ve bunu da “yeniden ve yeniden” belediye başkanı seçerek gösterdiğini belirterek, “Bunların somut bir göstergesi olmadan hiçbir halk, bir belediye başkanını, hiçbir şekilde yeniden belediye başkanı olarak seçmez” diye konuştu.

Ziyaretlerde, tüm büyükelçilere, “Ankara’nın Dünü Bugünü”, uluslararası ilişkileri ve “Yeşil Ankara” kitapları ile tabak hediye eden Başkan Gökçek, konuklarıyla da hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu haber toplam 2133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.