1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek'ten esnafa müjde
Başkan Şimşek'ten esnafa müjde

Başkan Şimşek'ten esnafa müjde

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, salgın döneminde zor günler geçiren esnaf ve vatandaşa meclis kararı ile destek olunabileceğini söyledi.

A+A-

Gölbaşı’nda gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaların yer aldığı “Gölbaşı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’ Gölbaşı Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

2020 faaliyet raporu görüşmelerinde en önemli gündemin pandemi olduğunu söyleyen CHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, önümüzde ki yılların daha kötü olacağını belirterek;

BELEDİYELERİN DURUMU İYİ

Önümüze ki süreçte proje ve yatırımlarımızı planlarken, ekonomiyi yönetirken, benim beklediğim Gölbaşı’nda esnaf ve hane halkı zor durumda. Belediyelerin ekonomik durumu hükümetten iyi durumda. Hükümetin ne yazık ki uyguladığı ekonomik politikalar sebebiyle  hepimiz için aşikar olan durum kasa boşalmış durumda. Bizim belediyemiz bence ekonomik programını gerekirse mega yatırımları muhalefet meclis üyesi olarak eleştirileceğimi bilerek bunların durdurulması, büyük bir oranda ekonomik olarak halkın bu sorunları yaşamasını engelleyecek şekilde yönlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Önümüzde ki 1 yıl içinde bu olayın kapanmayacağı aşikar ve bu felaket başımıza geldi. Kendi içimizde kaybettiğimiz yakınlarımız var. 

DESTEK VERMELİYİZ

Yatırımlar 1 yıl sonra da devam eder. Burada ibrenin imkanın halkın, esnafın hane halkının, işsiz olan bir sürü insan var. Bunlara yönelik politika yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin bu konuda belediyeye gerekli desteğin vermesi ve yanında bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye için yapabileceğimiz bir şey yok. Bu anlayış değişikliğini önümüzdeki yıl belediyenin performansı olarak bekliyorum ve önümüzde ki yıl faaliyet raporu görüşülürken, biz ;Türkiye’nin diğer ilçelerinden daha farklı olarak halkımızı ne kadar bu pandemiye karşı muhafaza ettik, ne kadar kolay atlatırdık bunları konuşmamız gerekiyor. Popülist yatırımlar yapacağız diye uğraşmazsak halkımızı rahat ettirebiliriz diye düşünüyorum. 

BAŞKAN ŞİMŞEK 'BEN VARIM' DEDİ
Faaliyet raporu dışında söz alarak pandemi sürecine değinen CHP Meclis üyesi Ercan Şimşek’e, Başkan Ramazan Şimşek’ten de destekleyici yanıt geldi. 

2020 yılında pandemi nedeniyle kapanan esnafa destek olduklarını söyleyerek, meclise bu konuda önerge vermelerini isteyerek, “Önerge hazırlayın. Ben varım. 2 tane proje yapmayalım ne olacak ki? Karar alalım yapılacak projeyi Gölbaşı halkına harcayalım. 2 projeden vazgeçer vatandaşımızın yanında oluruz.” Dedi.

Bu haber toplam 3272 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.