1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkent'te büyük onarım
Başkent'te büyük onarım

Başkent'te büyük onarım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütüüyesi darbecilerin halka saldırısı sırasında büyük zarar göre Başkent’teonarım çalışmalarını sürdürüyor

A+A-

Büyükşehir ekipleri, 15 Temmuz’da darbeci askerlerin yakalanmasından hemen sonra başlattığı büyük onarımda, çatışmaların   yoğunlukla yaşandığı Genelkurmay, TBMM, Kızılay, Bakanlıklar, Akay ve Beştepe’de darbeci askerlerin bombalarının ve tanklarının hedefi olan kurumların önlerinde oluşan hasarIarı onardı.

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, başta Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeki “semazenli üst  geçit” olmak üzere alt ve üst geçitler, oto korkuluklar ve bariyerler ile ilgili onarım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü kaydettiler.

Bu kapsamda Sıhhıye’de zarar gören kent süsü vazolar yenileriyle değiştirilirken, darbe gecesi kırılan cam bariyerler de yeniden takıldı. Refüjlerdeki peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları da devam ediyor.

         15 temmuz’da darbecilerin sivil insanların üzerine sürdüğü tanklar, Sıhhıye, Kızılay, Bakanlıklar, Akay ve Cinnah Caddesi gibi yerlerde kontrolsüz şekilde ilerlerken, önüne çıkan araçları ezip, refüjleri yıkıp, oto korkulukları, kaldırım taşlarını, yolları parçalayıp, ağaçları yıkmıştı.

 

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.